Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Hokejisti Piešťan sú po vyradení sklamaní

Na snímke hráči si podávajú ruky po skončení šiesteho zápasu semifinále play off hokejovej Tipsport extraligy ŠHK 37 Piešťany - HC Košice vo štvrtok 3. apríla 2014. Foto: Šieste semifinále Piešťany vs Košice

Piešťany si na historicky premiérovú účasť v boji o titul budú musieť ešte počkať.

Piešťany 4. apríla (TASR) - S veľkou dávkou emócií prežívali hokejisti ŠHK 37 Piešťany vypadnutie zo semifinálovej série extraligovej play off proti HC Košice. Výsledok šiesteho vzájomného duelu katapultoval "oceliarov" po víťazstve 2:1 do siedmeho finále v rade, Piešťany si tak na historicky premiérovú účasť v boji o titul budú musieť ešte počkať. Hoci obhajoba vlaňajšieho štvrtého miesta predznamenáva pozitívne hodnotenia sezóny, bezprostredne po zápase prevládalo na domácej strane mierne sklamanie.

Zverencov trénera Milana Klementa sužovala od štvrtého duelu série najmä chabá gólová efektivita. A možno ani nie práve tá, skôr kvalitné výkony Rastislava Staňu v bránke Košíc. V posledných troch stretnutiach ho dokázali prekonať len dvakrát, pričom rozdiel medzi oboma gólmi bol takmer 173 minút zápasového času. "Staňa chytal výborne. Celkovo bol pre Košice veľkou oporou, ale aj ich hra bola systematická. V obrane boli agresívnejší a v útoku nepríjemní. Musím uznať, že našu hru mali dobre zvládnutú a úspešne jej prvky eliminovali," bilancoval tréner Klement.

Útočník Tibor Melichárek strelil dva z desiatich gólov "havranov" v sérii. Skúsený krídelník zažil v drese Piešťan minuloročné vypadnutie po siedmich dueloch semifinále s neskorším majstrom zo Zvolena, tentoraz sa cesta mužstva za historickou finálovou účasťou skončila "už" po šiestich. "Pred začiatkom série možno málokto čakal, že budeme hrať s Košicami až šesť zápasov. Mali sme to solídne rozohrané a veľkého favorita sme potrápili viac, ako to sám čakal. Boli momenty, keď sme mali navrch, ale lepšie to zvládli Košičania," povedal 37-ročný Melichárek.

Skúsený účastník extraligových vyraďovačiek vie, ako ťažko sa bilancuje celý ročník tesne po vypadnutí. A ešte k tomu pred bránami premiérového finále: "Momentálne to nedokážem hodnotiť. Košice nás však ničím neprekvapili. Takýto hokej hrali aj v základnej časti a nebol to žiadny ofenzívny uragán, ale trpezlivá disciplína. Na druhej strane, aj oni boli nervózni, a to mohli byť okamihy pre nás. Cítili sme, že majú z nás rešpekt, ale zaslúžene postúpili."

Oporami Piešťan nielen v základnej časti, ale aj v celej play off boli brankári. Po príchode Martina Šúreka sa zvýšila konkurencia pre Tomáša Tomeka a práve on dostal dôveru v záverečnom zápase sezóny. Ten však mal pre neho trpkejšiu príchuť, ako by si sám želal. "Ťažko sa mi hovorí. Chceli sme sa vrátiť do Steel arény, bohužiaľ, nevyšlo to. S jedným gólom sa ťažko víťazí," hľadal slová Tomek. Pred začiatkom sezóny by ho obhajoba vlaňajšej štvrtej priečky tešila, na jej konci sa však na účinkovanie pozerá ťažšie a prísnejšie. "Bral by som štvrté miesto pred sezónou, ak by mi niekto povedal, že na ňom skončíme. Opäť sme však boli pred bránami finále a opäť to nevyšlo. Škoda, chceli sme trošku viac," dodal Tomek.