Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Poprad si odnáša tri body, v Trenčíne vyhral 2:1

Útočník Popradu Peter Gápa (vľavo) oslavuje gól so spoluhráčmi Mário Kurali (uprostred) a Filip Mlynčár v zápase 13. kola hokejovej extraligy HK Dukla Trenčín - HK Poprad v utorok 14. októbra 2014 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

O výhre rozhodli ´kamzíci´ v úvodnej dvadsaťminútovke.

Trenčín 14. októbra (TASR) - Popradčania, ako druhý tím ligovej tabuľky, udávali v prvej tretine tempo hry. Ukázali, že o sebe na ľade vedia a boli hokejovejší ako domáci tím. V 4. minúte ukázal rýchlosť Paločko, presadil sa popri mantineli, kde ho v poslednej chvíli hokejkou odstavil od puku Konrád. V 8. minúte smeroval za držanie na stretnú lavicu Dinka. Trenčania v presilovej hre mali niekoľko streleckých pokusov, no tie ku gólu neviedli. V 11. minúte chyboval v strede klziska Stantien. K puku sa dostal Gápa a z otočky otvoril skóre zápasu. Druhý gól pridali hostia v presilovej hre. Fabian sa neulakomil a puk posunul na voľného Takáča, ktorý ho dorazil do odkrytej bránky – 0:2.


Obranca Popradu Marek Pitka (vľavo) a útočník Trenčína Ján Pardavý ml. v zápase 13. kola hokejovej extraligy HK Dukla Trenčín - HK Poprad v utorok 14. októbra 2014 v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
V prostrednej časti hry mohli "kamzíci" pridať tretí gól. V 23. min sa dvaja rútili na osamoteného obrancu. Matis sa rozhodol pre strelu, no brankár Dukly bol na mieste. Trenčania sa snažili streliť kontaktný gól, ale pre zlú kombináciu a dobrú obrannú hru Popradu sa im to nedarilo. Až v polovici počas presilovej hry predviedol sólo Mikula a strelou do hornej časti Kostúrovej bránky zdramatizoval vývoj zápasu. Kontaktný gól Duklu nabudil, k vyrovnávajúcemu gólu to však v druhej tretine už neviedlo.

Hostia z Popradu sa snažili postrážiť si vedenie a už sa netlačili do útoku toľko, ako na začiatku zápasu. Trenčania sa v závere snažili o vyrovnanie, ale "kamzíci" skúsene dokázali udržať vedenie až do záverečného klaksónu.

HK Poprad chce prilákať fanúšikov stávkou

Slovenský hokejový extraligista HK Poprad rieši preriedené rady fanúšikov na svojich domácich zápasoch. Prilákať ich chce stávkou o počte divákov na tribúnach počas piatkového zápasu kamzíkov s MHC Mountfield Martin.

"Ak si na domáci duel HK Poprad – MHC Mountfield, ktorý sa bude hrať už tento piatok 17. októbra o 17.00 h na Zimnom štadióne mesta Poprad, nájde cestu do hľadiska viac ako 1 800 priaznivcov popradského hokeja, klub garantuje každému fanúšikovi lístok za 1 cent na nasledujúci zápas. Tým bude meranie síl s juniorkou Slovenska, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 23. októbra o 17.00 h v Poprade. Postačí na to preukázanie sa vstupenkou zo zápasu Popradu s Martinom na pokladni zimného štadióna," informovali "Kamzíci" TASR prostredníctvom tlačovej správy.

Zvýhodneného vstupného sa fanúšikovia dočkajú i na šláger 16. kola Tipsport extraligy. V piatok 24. októbra sa uskutoční v poradí už 151. východoslovenské derby medzi Popradom a Košicami. Vstupenku za cenu 2 eurá dostane každý divák, ktorý sa na pokladni preukáže jednocentovou vstupenkou zo zápasu HK Poprad – HK Orange 20.


Fotogaléria zo zápasu


Dukla Trenčín - HK Poprad 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Góly:
31. Mikula (Kozák, Konrád) - 11. Gápa (Mlynčár), 16. Takáč (Fabian, Kroták). Rozhodovali: Müllner - Holienka, Junek, vylúčení: 2:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0,1050 divákov.

Hlasy po zápase:

Roman Stantien, tréner Dukly Trenčín: "Súper hral prvú tretinu lepšie, my sme do toho nedali všetko. V druhej už vybehlo úplne iné mužstvo, ktoré si dokázalo vytvoriť aj gólové šance. Od začiatku sezóny sa trápime so zakončením. Chýba nám vyložený strelec, ktorý by vedel rozhodovať zápasy."



Milan Jančuška, tréner HK Poprad: "Proti Dukle sme chceli potvrdiť dobrú formu z posledných zápasov. To sa nám aj podarilo. V presilovke sme po peknej kombinácií strelili gól a viedli sme. V druhej časti vzali domáci trošku opraty do svojich rúk, my sme mali až troch vylúčených hráčov. V tretej tretine sme ich ale k ničomu nepustili a sme veľmi radi, že sme vyhrali a potvrdili dobrú formu."