Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Raketový úvod Nitry, Zvolen porazila 6:2

Jozef Stümpel z Nitry (vpredu) v zápase 14. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra a HKM Zvolen 17. októbra 2014 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Vicemajstri strelili za sedem minút tri góly.

Nitra 17. októbra (TASR) - Nitra mala vynikajúci nástup do stretnutia, keď po 373 sekundách viedla už 3:0. V 2. minúte sa po strele Slováka dostal Šimkom vyrazený puk na hokejku Henrich Ručkaya a ten otvoril skore. O dve minúty sa v neprehľadnej situácii pred bránou hostí najlepšie zorientoval Richard Lelkeš a prepasíroval puk za bránkovú čiaru. V 7. minúte našiel Tománek presnou prihrávkou pred Šimka Lukáša Nováka a Nitra viedla trojgolovým rozdielom. Potom sa dočkali aj Zvolenčania v 12. minúte nikým neatakovaný Radovan Puliš nechytateľne zakončil - 3:1.

Radosť Richarda Mráza z Nitry (vľavo) v zápase 14. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra a HKM Zvolen 17. októbra 2014 v Nitre.
Foto: TASR/Henrich Mišovič
V 6. minúte druhej časti stretnutia mal Zvolen výhodu pri signalizovanom vylúčení, ktorú využil Slavomír Tomko a po asistencii Jakuba Žilku znížil na rozdiel gólu. To domácich vyprovokovalo k väčšej aktivite, v 32. minúte Michal Novák vystrelil od modrej čiary a puk tečoval za Šimkov chrbát Roman Tománek. O štyri minúty využili Nitrania presilovú hru a ich piaty gól dosiahol Juraj Štefanka. Napokon skóre druhej tretiny uzavrel 27 sekúnd pred sirénou Richard Mráz, po vynikajúcej individuálnej akcii - 6:2.

V tretej tretine poslal rozhodca Stano dvoch hráčov hostí do šatne, v 43. minúte Ťavodu za sekanie a v 48. minúte Bagina za nešportové správanie. Do konca zápasu sa síce bojovalo, ale gól už nepadol a stretnutie sa tak skončilo výhrou domácich 6:2.

Fotogaléria zo zápasu


HK Nitra - HKM Zvolen 6:2 (3:1, 3:1, 0:0)
Góly:
2. H. Ručkay (Slovák), 4. Lelkeš (Piačka), 7. L. Novák (Tománek, Stümpel), 32. Tománek (M. Novák), 36. Štefanka (Pupák, M. Novák), 40. Mráz (H. Ručkay) - 12. Puliš (Brabenec, Bagin), 26. Tomko (Žilka). Rozhodovali: Stano - Bednár, Gavalier, vylúčení: 7:3, navyše: Ťavoda 5+DKZ za seknutie, Bagin 10+DKZ za nešportové správanie (obaja Zvolen), presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1980 divákov

Hlasy po zápase:

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Podaril sa nám vstup do stretnutia, čo bolo dôležité. Dokázali sme eliminovať zbrane súpera a v poslednej tretine sme stretnutie dokázali už udržať."

Ivan Černý, tréner Zvolena: "Nezačali sme dobre, rýchlo sme prehrávali, potom sme strelili dva kontaktné góly, ale v druhej tretine nám súper odskočil. Nič sa nedá robiť, ideme ďalej."