Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Gólová nádielka vo Zvolene, domáci zdolali Piešťany po predĺžení

Zľava krídelník zvolenského útoku Radovan Puliš a Kamil Brabenec, archívna snímka Foto: TASR/Dušan Hein

Hrdinom zápasu sa stal Puliš, ktorý sa preštrikoval cez troch hráčov a sólom zabezpečil Zvolenu víťazstvo.

Zvolen 30. septembra (TASR) - Domáci mali od začiatku viacej šancí, ale až v 6. minúte skončil puk v sieti, keď Hraško namieril do otvoreného uhla bránky. Škvaridlo sa ocitol sám pred súperovou bránkou, ale nastrelil len brankára Rybára. V presilovke sa dostal opäť k šanci Škvaridlo, ale pri strele zlomil hokejku.

V druhej tretine sa po chybe domácej obrany dostal k puku Konečný a bezpečne vyrovnal. O dve minúty tečovaný puk získal Hamrák a zvýšil na 2:1. Po tomto góle hostia pridali na dôraze. Po strele Srnca zazvonila tyčka domácej bránky. Hostia zavelili do útoku a Rapáč pridal tretí gól. O dve minúty na dvakrát pretlačil puk do Rybárovej bránky Sikela. Hostia využili prvú presilovku, keď po chybe brankára Šimka skóroval Kutálek.

Hneď v úvode poslednej tretiny Chovan znížil na rozdiel gólu. Vzápätí Brabenec nevyužil veľkú šancu. Zvolenčania mali snahu vyrovnať, ale ani najväčšie šance neskončili v sieti. Kuriózny gól zaznamenal domáci Hebar, keď mal hokejku za chrbátom, ale stačil si ju dať pred seba a vyrovnal. V najväčšom tlaku domácich sa dostal k puku Peško, prihral Tomanovi a ten dostal Piešťany opäť do vedenia. Strelu Juraška od modej čiary tečoval do bránky Puliš.

V predĺžení sa Puliš preštrikoval cez troch hráčov a sólom zabezpečil Zvolenu víťazstvo.

HKM Zvolen - ŠHK 37 Piešťany 6:5 pp (1:0, 1:4, 3:1 - 1:0)
Góly:
6. Hraško (Brabenec, Puliš), 34. Sikela (Bortňák), 42. Chovan (Hraško, Jurík), 54. Hebar (Chovan), 58. Puliš (Juraško), 64. Puliš - 24. Konečný (Šedivý, Klempa), 26. Hamrák (Peško, Cuník), 32. Rapáč (Hamrák, Peško), 38. Kutálek (Bučka), 57. Toman (Peško). Rozhodovali: Kubuš - Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 1:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1117 divákov

Hlasy po zápase:
Josef Turek, tréner Zvolena: "Boli sme na Piešťany pripravení. V zápase padlo veľa gólov, začali sme dobre, ale druhú tretinu sme pokazili. V tretej tretine sme sa nepoložili a v predĺžemí sme to konečne zlomili. Máme sedem zranených hráčov, zápas nás stál veľa síl, hrali sme len na päť bekov."

Roman Sýkora, tréner Piešťan: "Bodovali sme na pôde súpera. Nástup do prvej tretiny bol zlý. V druhej tretine sme to otočili na 2:4 a v tretej tretine niekoľkí hráči zápas pokazili. Nehrali v prospech tímu. Mohli sme získať tri body, mali sme ich na dosah. Musíme sa z tohto poučiť."