Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tipsport Liga

Zvolen si pripíše dva body. Po výhre nad Trenčínom po nájazdoch

Na snímke Matúš Holenda (Trenčín) v zápase 30. kola slovenskej hokejovej Tipsport Ligy HKm Zvolen - HK Dukla Trenčín 13. decembra 2015 vo Zvolene. Foto: TASR/Branislav Račko

Trenčín si odváža bod zo Zvolena vďaka skvelému výkonu brankára a obrany.

Zvolen 13. decembra (TASR) - V zápase boli miernymi papierovými favoritmi domáci, ale už v 1. minúte mali hostia veľkú šancu, ktorú Bagin zneškodnil. Počas 1. tretiny v presilovke hostia viackrát ohrozili Baroša. V 13. minúte prudkú strelu Bagina trenčiansky brankár Chábera vyrazil, ale vzápätí Pavlikovský dostal hostí do vedenia. V 17. minúte Semorádova strela poza rameno brankára skončila v sieti.

Po zlej prihrávke Fekiača sa dostal do samostatného útoku Gašparovič a Trenčania opäť viedli. O 23 sekúnd bolo vyrovnané, keď strelu Bagina od modrej čiary tečoval do bránky Semorád. V 33. minúte prišla na ľad nervozita, nastala šarvátka pred Cháberom a vyústila do bitky Juríka s Drgoňom. Zvolenčania vyvinuli v závere tretiny veľký tlak na súperovu bránku, ale Semorád nastrelil len žrdku. V 34. minúte sa do samostatného útoku dostal Puliš, nastrelil však len brankára.

V 48. minúte Petrovického strelu Baroš bravúrne chytil, a keď aj Jurík v samostatnom úniku gól nedal, predlžovalo sa. V predĺžení gól nepadol, a preto rozhodovali samostatné nájazdy. V nich o víťazstve domácich rozhodol Brabenec.

HKM Zvolen - HK Dukla Trenčín 3:2 pp a sn (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0, 1:0)
Góly:
17. Semorád (V. Fekiač, Žilka), 23. Semorád (Bagin, V. Fekiač), rozhodujúci nájazd Brabenec – 14. Pavlikovský (Dlouhý, Koyš), 22. Gašparovič (Petrovický, Ryzák). Rozhodovali: Konc - Kacej, Stanzel, vylúčení: 5:6, navyše Hlinka 2x10 min za napadnutie hlavy a krku, Drgoň za hodenie rukavíc, Novák 10 min za nešportové správanie (všetci Trenčín), bez využita, 1224 divákov.

Hlasy po zápase:

Andrej Podkonický, asistent trénera HKM Zvolen: "My sme vedeli, že to bude náročný zápas, lebo Trenčín má veľmi kvalitné mužstvo. Hrajú veľmi dobrý hokej a my máme v poslednej dobe trošku problém s domácim prostredím. Hráme lepšie vonku ako doma. Hlavne v druhej tretine sme vytvorili obrovský tlak, kde sme bohužiaľ nedali gól. V tretej tretine sme nakoniec mohli aj prehrať, ale ďakujem chalanom za výborný výkon a za dva body.".



Ján Kobezda, tréner Dukly Trenčín: "Dnes sme odohrali veľmi náročný zápas, boli sme aj dosť zdecimovaní v obranných radoch. Dve tretiny nás súper veľmi tlačil, mohli sme tam inkasovať viac gólov a mohlo byť po zápase už po druhej tretine. Našťastie sa tak nestalo a naopak tretiu tretinu sme mohli my 'ďobnúť' ich a boli by tu vo Zvolene všetci smutní. Berieme výsledok taký aký je a ideme si trošku oddýchnuť počas prestávky."

.

Na snímke Pavel Klhůfek (Zvolen) v zápase 30. kola slovenskej hokejovej Tipsport Ligy HKm Zvolen - HK Dukla Trenčín 13. decembra 2015 vo Zvolene.
Foto: TASR/Branislav Račko


Na snímke zľava Michal Juraško (Zvolen) a Martin Vozdecký (Trenčín) v zápase 30. kola slovenskej hokejovej Tipsport Ligy HKm Zvolen - HK Dukla Trenčín 13. decembra 2015 vo Zvolene.
Foto: TASR/Branislav Račko


Na snímke vľavo brankár Trenčína Ján Chábera v zápase 30. kola slovenskej hokejovej Tipsport Ligy medzi HKm Zvolen - HK Dukla Trenčín 13. decembra 2015 vo Zvolene.
Foto: TASR/Branislav Račko


Na snímke Lukáš Novák (Trenčín) v zápase 30. kola slovenskej hokejovej Tipsport Ligy HKm Zvolen - HK Dukla Trenčín 13. decembra 2015 vo Zvolene.
Foto: TASR/Branislav Račko