Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Spilar získal tretí titul, Bicek druhý po osemnástich rokoch

HC Košice sa stali hokejovým majstrom Slovenska v sezóne 2013 - 2014. Hokejisti HC Košice zvíťazili v rozhodujúcom siedmom zápase finále play off extraligy nad HK Nitra 6 : 0 a získali už svoj 7. titul. Košice 21. apríla 2014. Foto: TASR/František Iván

Spilar ich však na rozdiel od svojich kolegov každý z nich získal v drese iného klubu.

Košice 21. apríla (TASR) - Útočník HC Košice Gabriel Spilar sa tešil zo svojho tretieho titulu v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. Na rozdiel od svojich kolegov však každý z nich získal v drese iného klubu. V sezóne 2000/2001 figuroval na súpiske vtedajšieho víťaza HKM Zvolen, v 2005/2006 sa zasa radoval s MsHK Žilina. Až na tretí pokus sa mu to podarilo v rodných Košiciach.

"Samozrejme, že tento titul je najkrajší zo všetkých troch. Bolo to tretie finále v rade a ak by sme prehrali, tak asi by ma porazilo. Našťastie sme to zvládli a ja sa veľmi teším. Ešte viac sa budem tešiť asi nasledujúce dni, pretože teraz je to eufória," prezradil pre TASR Spilar.

Spilara sužovali počas sezóny i zranenia a do play off zasiahol až v semifinále proti Piešťanom. Celkovo v play off nazbieral osem kanadských bodov za štyri góly a rovnaký počet asistencií. "Finálová séria bola krásna, keďže sme zvíťazili. Myslím si, že takto to malo byť, sedem zápasov zodpovedalo kvalite oboch družstiev. Vyhrať mohol jeden a chvalabohu sme to my," povedal Spilar.



Presne po osemnástich rokoch si vychutnal majstrovský pocit v slovenskej extralige i Jiří Bicek, ktorý sa z titulu naposledy tešil v sezóne 1995/1996, vtedy ako sedemnásťročný chlapec. "Vtedy som bol chlapec, teraz mám 35 rokov. Neviem ako dlho budem ešte hrať hokej a tento titul je krásny. Všetky tituly, ktoré som vyhral sú na prvom mieste," uviedol pre TASR Bicek, ktorý prezradil i to, že má ešte platnú zmluvu s Košicami na ďalšie dva roky a nechystá sa odísť.