Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Nitra odišla z Košíc s výpraskom, východniari im nasekali 7 gólov

Na snímke vľavo hráč Košíc Gabriel Spilar strieľa svoj štvrtý gól v zápase a zvyšuje na 6 : 0 v dueli 49. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HC Košice - HK Nitra v Košiciach 13. februára 2015. Foto: TASR/František Iván

V 49. kole Tipsport extraligy zdolali Košice Nitru 7:0.

Košice 13. februára (TASR) - Šláger kola odštartovali lepšie domáci hráči, ktorí sa v 4. minúte po peknej kombinácii Bartoša so Spilarom ujali vedenia 1:0. Bartoš prenechal puk na modrej čiare rozbehnutému Spilarovi a ten strelou spoza obrancu prekvapil nitrianskeho brankára. Druhý gól "oceliarov" mal o dve minúty neskôr na hokejke Černák, ale početnú výhodu o jedného hráča nezužitkoval. Obidve družstvá pozorne bránili a hrozili po rýchlych protiútokoch. Hostia boli v zakončení jaloví a v 15. minúte sa iba prizerali peknej kombinačnej akcii Košičanov, ktorú zakončil Spilar po ideálnej prihrávke Rachůnka - 2:0. Nitra si vypracovala dobré príležitosti dve minúty pred koncom prvej tretiny, keď nebezpečne pálil Mráz a po ňom aj Školiak, košický brankár však podržal svoj tím.



Druhé dejstvo otvoril svojím tretím gólom v stretnutí Spilar, ktorý čistým hetrikom po 35 sekundách druhej dvadsaťminútovky upravil na 3:0. Už v 23. minúte vyhnal Lakosila z nitrianskej bránky Sojčík, ktorý šikovne tečoval strelu Štrbáka - 4:0. Striedajúci Valent si udržal čisté konto do polovice stretnutia, keď ho prekonal Bondra a zvýšil už na 5:0. Pri najväčšej šanci hostí sa v 33. minúte predviedol efektným a efektívnym zákrokom Hylák, za čo si vyslúžil potlesk košických divákov.

Už po pár sekundách hry Stümpel vysunul do úniku Tománka, ale ten v oslabení zoči-voči Hylákovi neuspel. Na opačnej strane v 42. minúte Bicek opečiatkoval vrchnú žŕdku Valentovej bránky. O dve minúty neskôr namieril presne štvrtýkrát v zápase Spilar a Košičania vyhrávali nedostihnuteľným poltuctovým náskokom. V 48. minúte mohol zaznamenať čestný úspech hostí Henrich Ručkay, ale košický brankár opäť včas zasiahol. V 50. minúte sa z protiútoku natlačil do zakončenia Bondra, Valent sa nenechal zaskočiť. Bodku za stretnutím dal v presiovej hre po peknom prieniku obranca Pavúk - 7:0.

Roman Šimíček, asistent trénera Košíc: "Vedeli sme, že k nám prišiel silný súper, na ktorého sme sa zodpovedne pripravili. Sme radi, že to pre nás dopadlo veľmi dobre, ale z čoho máme najväčšiu radosť je to, že chlapci plnili na ľade všetko, čo mali. Preto sa im chcem poďakovať za famózny výkon, pre nás bol tento piatok 13-teho na rozdiel od Nitry šťastný."



Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Pre nás to bol jednoznačne zlý zápas. Na to, aby sme uspeli v Košiciach, to som už chlapcom v šatni povedal, na ľade musí byť dvadsaťdva bojovníkov. Nezachytili sme úvod duelu, domáci sa naďalej strelecky presadzovali a nám sa nepodarilo zaznamenať ani čestný úspech."



Spilar v piatok trinásteho štyrmi gólmi poslal Nitru do kolien

Košice 13. februára (TASR) - V šlágri 49. kola slovenskej najvyššej hokejovej súťaže bol ústrednou postavou útočník Gabriel Spilar, ktorý pri víťazstve 7:0 nad Nitrou zaznamenal svoje premiérové štyri góly v jednom stretnutí. Navyše sa mu v piatok 13-teho podarilo dosiahnuť čistý hetrik a hráč s číslom 44 na drese v 44. minúte pridal i svoj štvrtý gól, ktorým zvýšil na 6:0.

"Veľmi sa teším z týchto gólov, nie každý deň sa dávajú štyri. Musím sa poďakovať chlapcom v päťke, ale aj ostatným, ktorý mi veľmi pekne nahrali. Som naozaj šťastný. Štyri góly a čistý hetrik som ešte nedal," uviedol po stretnutí Spilar, ktorého mrzelo, že zápas v Steel aréne nevidela jeho manželka. "Škoda, že tu nebola manželka, pretože neviem, či sa ešte dožijeme takéhoto zápasu z mojej strany aj vzhľadom na môj 'mladý' vek," zažartoval Spilar.

Ako je v Košiciach zvykom, tak úspešný strelec bude musieť prispieť aj niečo klubovému pokladníkovi Rišovi Jenčíkovi. "Peňaženka určite 'zaplače', ale pevne verím, že sa zohľadní aj náš veľmi dobrý kamarátsky vzťah, takže uvidíme, ako to vyrieši," konštatoval Spilar, ktorého potešila i informácia, že víťaz základnej časti bude mať právo štartovať v prestížnej hokejovej Lige majstrov (LM). "Vyhrať základnú časť a mať istotu LM je veľmi dobré pre nás, ale i fanúšikov. Všetko sa udeje o pár týždňov a my sa musíme snažiť, aby sme skončili prví," dodal Spilar, ktorého si fanúšikovia po skončení duelu skandovaním jeho mena vypýtali zo šatne znova na ľad.


HC Košice - HK Nitra 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)

Góly: 4. Spilar (Bartoš, Jenčík), 15. Spilar (Rachůnek, Macejko), 21. Spilar (Bartoš, Jenčík), 23. Sojčík (Štrbák, Bondra), 30. Bondra (Pavúk), 44. Spilar (Černák, Bartoš), 58. Pavúk.

Rozhodovali: Lokšík, Müllner - Gajan, Smrek,

vylúčení: 6:8, navyše: L. Novák (Nitra) 10 min. za nešportové správanie,

presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0,

striedanie: 23. Valent namiesto Lakosila,

3068 divákov.