Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Extraliga: Košice podľahli Zvolenu 3:2 po samostatných nájazdoch

Hráči Zvolena, ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Domáci Zvolen nastúpil na zápas v sviatočných dresoch, ktoré pripomínali sako s bielou košeľou a motýlikom.

Zvolen 30. decembra (TASR) - Domáci Zvolen nastúpil na zápas v sviatočných dresoch, ktoré pripomínali sako s bielou košeľou a motýlikom. Už v deviatej sekunde nepretavil svoju šancu na gól Sloboda a o dve minúty neskôr nepochodil ani Škvaridlo. V 16. minúte bolo naopak horúco pre domácou bránkou, hostia sa gólovo nepresadili. O minútu sa ocitol v dobrej príležitosti Brabenec, no nastrelil len brankára Hyláka. V presilovke mohol následne skórovať aj hosťujúci Jánošík, netrafil však prázdnu bránku.

V 24. minúte sa hostia napokon dostali do vedenia zásluhou Jenčíka, platnosť gólu musel ešte potvrdiť až videorozhodca. Vzápätí ohrozil Hyláka Kentoš ale nepochodil rovnako ako Brabenec v samostatnom nájazde o niekoľko okamihov neskôr. V 27. minúte Juríkov teč popri Hylákovi skončil len na žŕdke košickej bránky. V závere druhej časti hry sa Zvolenu napokon podarilo vyrovnať, keď presne trafil Jurík.

V 45. minúte potiahol Obdržálek puk až pred súperovu bránku a Škvaridlo dostal domácich do vedenia - 2:1. O tri minúty neskôr chyboval Bagin, do šance sa dostal Jenčík. Puliš ho v nájazde hákoval, ale košický útočník nariadené trestné strieľanie nepremenil. V 51. minúte nevyšla Zvolenu početná prevaha, jeho hráči sa takmer nedostali z obranného pásma a Jenčík zužitkoval Bartošovu prihrávku na vyrovnávajúci gól. V predĺžení presný zásah nepadol a v nájazdoch rozhodol o víťazstve HKM Obdržálek.

Hlasy trénerov:

Josef Turek, tréner Zvolena: "Videli sme vynikajúci zápas. Obe mužstvá si vytvárali veľa šancí. My sme podali vynikajúci výkon, podporený výborným Marekom Šimkom v bránke. Za stavu 0:1 sme zostavu stiahli na tri útoky. Naša hra sa zlepšila, hráči sa dostali do väčšieho tempa. Napokon zaslúžená remíza a v nájazdoch rozhodlo viac šťastia."

Anton Tomko, tréner Košíc: "Myslím si, že dnes sa hral útočný hokej z obidvoch strán. Prvú šancu mal síce Zvolen, ale my sme si dokázali v prvej tretine vytvoriť viac gólových príležitostí, ktoré zostali nepremenené. Aj v druhej sme prestrieľali Zvolen, ale podarilo sa nám dať len jeden gól. V tretej tretine sme nepokryli hráča pred bránkou rovnako ako pri prvom góle. Mali sme trestné strieľanie, ktoré sme nevyužili. V závere sa nám podarilo vyrovnať. Na trestné strieľania vyhrali Zvolen, lebo dal dva góly a my ani jeden."


HKM Zvolen - HC Košice 3:2 pp a sn (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 37. Jurík (Chovan, Podkonický), 45. Škvaridlo (Obdržálek, Bortňák), roz. nájazd Obdržálek - 24. Jenčík (Spilar, Bartoš), 51. Jenčík (Bartoš).

Rozhodovali: D. Konc, Stano - Rovenský, Stanzel,

vylúčení: 4:3 navyše Bartoš (Košice) 10 min nešportové správanie,

presilovky a oslabenia: 0:0,

2817 divákov