Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Poprad vsietil Martinu 4 góly, vo Zvolene rozhodovali nájazdy

Na snímke zľava Dávid Gáborčík, Lukáš Hvila, Ľuboš Bartečko a Lukáš Paukovček z Popradu sa tešia z gólu počas zápasu 18. kola hokejovej Tipsport ligy medzi HK Poprad a MHC Mountfield Martin v Poprade 1. novembra 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

V samostatných nájazdoch bola Banská Bystrica úspešnejší vďaka Michalovi Handzušovi.

Poprad 1. novembra (TASR) - Poprad bol od úvodu aktívnejším tímom, mal lepší pohyb a domáci sa dostávali aj k zakončeniu. Hneď v úvode po chybe martinskej defenzívy hornú žrď lízol puk z Krotákovej hokejky, vzápätí sa nepresadil v prečíslení Heizer ani Bartečko. "Kamzíci" však úradovali v presilovej hre, keď Hvila našiel medzeru v Dzubinovom postoji - 1:0. Hostia sa dostávali do útočného pásma len sporadicky a náznaky ich šancí s prehľadom likvidoval popradský brankár Kostúr.



Prostredná tretina pokračovala v podobnom duchu. Poprad mal prevahu, dobre kombinoval, veľa nechýbalo, aby na 2:0 zvýšil Rusnák. Čo sa nepodarilo jemu, podarilo sa v presilovke B. Rapáčovi, ktorý zveľadil vedenie domácich. Martin sa dostával stále len do náznakov šancí, hre MHC chýbala prekvapivá myšlienka.

V podobnom duchu sa niesla aj tretia časť. R. Rapáč v 46. min po peknom úniku zvýšil na 3:0 a martinský bezbodový osud bol spečatený. Hostia síce zlepšili pohyb, no bolo už neskoro. O popradskom triumfe jednoznačne rozhodli presilovky, čo 5 min pred koncom dokumentoval mladší z bratov Rapáčovcov, keď strelil svoj druhý gól v zápase a celkovo tretí popradský z početnej výhody.

HK Poprad - MHC Martin 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 9. Hvila (Suchý, Paukouček), 28. B. Rapáč (Kroták, Heizer), 46. R. Rapáč (Malina), 56. B. Rapáč (Heizer, Kasík). Rozhodovali: Lokšík, Novák - Jobbágy, Korba, vylúčení: 10:8, navyše: Kasík - Kabáč 10 minút obaja nešportové správanie, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 1096 divákov.

Hlasy po zápase:

Pavol Paukouček, tréner Popradu:
"V hre 5 na 5 sme boli jednoznačne lepším tímom. Situáciu sme si zbytočne komplikovali vylúčeniami. Našťastie sme mali v bránke výborného Kostúra a efektívnych strelcov Rapáčovcov." Ivan Dornič, tréner Martina: "Ťažko pomýšľať na výhru bez streleného gólu. Prestávku vítame ako soľ, musíme sa zamyslieť nad koncovkou."



Tréner MHC Mountfield Martin Ivan Dornič:


O víťazstve Banskej Bystrice nad Zvolenom rozhodli samostatné nájazdy
Zvolen 1. novembra TASR) - V 24. minúte by už ťažko niekto tipoval, že sa zápas onedlho zvrtne a vyústi do dramatickej tretej tretiny. Po bezgólovej remíze, v ktorej už v 2. minúte nastrelil Jurík žŕdku a šance nevyužili zo Zvolenčanov aj Mráz, Puliš i Semorád, chýbalo vedúcemu tímu tabuľky jediné, a to góly. Svojho neďalekého rivala od Hronu nepúšťali ku koncovke a len Handzuš v 4. min v presilovke vystrašil brankára Baroša.

Druhá tretina priniesla dva obraty vo vývine skóre. Vyvolal ich v 22. min faul Luntera na Habšudu, rozhodcovia potrestali Banskobystričana piatimi minútami a trestom v hre s DKZ a Bacashihua obrovskému náporu už neodolal. V 23. min krásne pod žŕdku po nahrávke od Krejčího napálil Obdržálek a dlhú početnú prevahu využil o 66 sekúnd neskôr zblízka Brabenec. Prevaha na strane domácich bola očividná do takej miery, že si v 31. min zobral tréner Országh oddychový čas. Zapôsobil doslova čarovne, 'barani' pridali a z ich snahy vyplynul presilovkový gól Zigu v 33. min, keď po strele Šmacha od modrej doklepol puk do bránky. V 40. min po Handzušovej nahrávke vyrovnal Kytnár a začínalo sa úplne odznova.

Tretiu tretinu poznačila hneď v úvode príležitosť Semoráda a Puliša, v 46. min žŕdka Handzuša a vzápätí na druhej strane prienik Klhůfka. V búrlivej atmosfére s najvyššou sezónnou návštevou nepríjemne zapôsobilo zranenie Puliša s vinníkom Gilliesom, za ktoré Kanaďan dostal päťminútový trest a rovnako ako predtým Lunter aj trest v hre s DKZ. V presilovke mali domáci možnosť rozhodnúť zápas v riadnom hracom čase, Jurík však šancu nepremenil, ani Juraško či Obdržálek a až Krejčího delovka od modrej v 54. min vpadla za chrbát Bacashihuu a rozhodla o troch bodoch Zvolena. V 56. min mal ešte na hokejke vyrovnanie v nájazde tiesnený Mikula, onedlho po perfektnom zákroku Baroša aj Galamboš, no vyrovnať sa hosťom podarilo až pri power play, s prázdnou bránkou od 58:53 min. Svoj premiérový gól v sezóne strelil zblízka Handzuš presne 55 sekúnd pred koncom a pohronské derby poslal do predĺženia a do samostnatných nájazdov. V nich boli úspešnejší hostia zásluhou Michala Handzuša.

HKM Zvolen - HC'05 iClinic B. Bystrica 3:4 sn (0:0, 2:2, 1:1, -0:0, 0:1)

Góly: 23. Obdržálek (Krejčí, Jurík), 24. Brabenec (Puliš, Juraško), 54. Krejčí (Jurík, Mráz) - 33. Zigo (Šmach, Hudec), 40. Kytnár (Handzuš, Ďatelinka), 60. Handzuš (Majdan, Hudec), rozh. sam. nájazd Handzuš. Rozhodcovia Kubuš, Stano - Šefčík, J. Tvrdoň, vylúčení 3:2, navyše Lunter 5+DKZ za napadnutie zozadu, Gillies (obaja B. Bystrica) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky 3:1, v oslabení 0:0, zmeny: od 22. min bez Habšudu (Zvolen), 3420 divákov.

Hlasy po zápase:

Josef Turek, tréner Zvolena:
"Aj bod nás teší, Bystrica hrala výborne, hlavne za stavu 2:0 s nami dosť točila so snahou zvrátiť vývoj. Vrátili sme sa však do zápasu, výborne chytal Baroš, bol to aj z našej strany parádny výkon proti veľmi silnému súperovi."

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Veľmi zaujímavý zápas, pre divákov dramatický. My sme vyhoreli v oslabovkách, boli sme nedisciplinovaní, s dvoma päťminútovými trestami. Inkasovali sme v nich trikrát, viackrát nás podržal brankár Bacashihua. V hre päť na päť sme mali viac z hry my, vytvárali sme si šance, chalani ukázali charakter, pretože Zvolen je ťažký súper a zápas sme dokázali otočiť."

Michal Handzuš, ústredný hráč, autor gólu i rozhodujúceho samostatného nájazdu B. Bystrice: "Hlavne, že sme vyhrali, na osobné štatistiky sa až tak nepozerám, ale vždy poteší, keď strelím gól. Pre nás je dôležité, aby sme ukázali svoj potenciál, ktorý sme zatiaľ príliš nenaplnili. Zápas to bol náročný, podarilo sa nám otočiť vývin, predtým ho obyčajne súper otočil proti nám, keď sme vyhrávali. Dúfam, že sa od tohto víťazstva odpichneme."

Daniel Krejčí, strelec gólu Zvolena: "My sme odohrali dobrý zápas, súper na nás spočiatku vletel, tak ako v derby v Banskej Bystrici, bohužiaľ, dnes brali bod hostia. Z gólu pár minút pred koncom som mal obrovskú radosť, no súper vyrovnal tesne pred koncom, škoda. Na nájazdy som si veril, bohužiaľ nevyšlo mi to. Takéto zápasy si hokejisti užívajú, bola skvelá atmosféra, takto si hokej predstavujem."


Skalica zdolala Košice 1:0
Skalica 1. novembra (TASR) - Domáci vstúpili do zápasu aktívnejšie a hneď v úvode sa ich prvý útok dostal do niekoľkých sľubných akcií. No túto prevahu Skaličania nedokázali zúžitkovať ani pri presilovej hre. Hostia v ďalšom priebehu hru vyrovnali, dostávali sa do rýchlych protiútokov, ale ich kombinácie končili na pozornom skalickom brankárovi Romančíkovi. V závere prvej tretiny uzamkli Košičania domácich do ich obranného pásma, ale gól sa im nepodarilo streliť.

Od úvodu druhej tretiny pokračoval tlak hostí. Pred Romančíkom bolo dusno, ale hostia svojou nepresnou streľbou ani v tejto časti hry nedokázali dostať puk do skalickej bránky. Domáci sa vymanili spod tlaku až pri svojich presilových hrách, ktoré hrali dve za sebou, ale košického brankára vážnejšie neohrozili. V závere tretiny mali prevahu opäť hostia, ktorú však nedokázali strelecky využiť.

V úvode tretej tretiny mali viac z hry domáci, Bezúch sa dostal sa dostal do dobrej šance, ale stroskotal na pozornom Halászovi. V tejto fáze hry Skaličania zvýšili bojovnosť, napádali Košičanov, ktorí nemohli využiť svoju kombinačnú hru. V 47. min pozabudli domáci na Lelkeša, ale ten nedokázal blafákom prekonať Romančíka. Potom hrali domáci presilovku a Klíma v 49. min švihom ponad Halászovu vyrážačku dostal Skaličanov do vedenia. V ďalších minútach "oceliari" zvýšili aktivitu, ale gól sa im streliť nepodarilo. Pri záverečnej power play hostí mali Záhoráci na ľade viac hráčov, za čo pykali vylúčením. Pri následnej hre 6:4 sa im však bojovnou hrou podarilo udržať cenné víťazstvo.

HK 36 Skalica - HC Košice 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Gól: 49. Klíma (Bezúch). Rozhodovali: Konc - Junek, Výleta, vylúčení: 2:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. 839 divákov.

Hlasy trénerov:

Michal Ružička, asistent trénera Skalice:
"Pre nás sú to dôležité tri body pred reprezentačnou prestávkou. Musíme poďakovať hráčom za bojovnosť a zvlášť brankárovi Romančíkovi."

Rastislav Čada, tréner Košíc: "Stretnutie bolo rýchle a bojovné. Prevažovala výborná obranná hra oboch mužstiev. Hlavný dôvod, prečo odchádzame bez bodu, je naša neefektívna streľba."


Žilina doma podľahla Nitre 3:4
Žilina 1. novembra (TASR) - Zápas mal od úvodného buly výborné tempo a perfektnú atmosféru, o ktorú sa starali zaplnené sektory domácich aj hosťujúcich ultras. Ako prví mohli viesť Nitrania, ale nevyužili v úvode presilovku, hoci domácich zavreli do ich pásma. V 6. min. sa však na opačnej strane najlepšie zorientoval v skrumáži Ježek a prehodil Valenta. Vedenie "vlkom" dlho nevydržalo, v ďalšom oslabení sa bránili iba 8 sekúnd, keď Tomek inkasoval po strele Lalibertého. Domáci túžili ísť znovu do vedenia, ale zbytočne sa v aktivite pribrzdili ďalšími vylúčeniami, ktoré však hostia nevedeli potrestať. Nepresadili sa Kutálek ani Milam, na opačnej strane nedotiahol do gólu únik Švec, a tak šli tímy do kabín za remízového stavu.

Ten vydržal iba do 23. min., kedy hrali pre zmenu presilovku domáci a Róbert Huna po úniku od modrej a strele švihom nad Valentovu vyrážačku poslal "vlkov" opäť do vedenia. O 75 sekúnd však Michal Novák po úniku z ľavej strany vystrelil a vyrovnal. Hostia sa po prvý raz dostali do vedenia v polovici duelu, keď Milam poslal na Tomeka skackavý puk a žilinský brankár kapituloval. V 32. min. mohli hostia navýšiť svoj náskok, ale Kutálek stroskotal po sóle na dobrom zákroku žilinského gólmana. Na opačnej strane sa v dobrých príležitostiach nedokázal presadiť Stupka.

Žilinčania však mali výborný vstup do tretej tretiny, keď práve Stupka našiel spoza Valentovej bránky ideálne Konečného, ktorý pohotovo zblízka vyrovnal. Domáci mali v 47. min. k dispozícii 76-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, ale naložili s ňou zle a Valenta počas nej ani neohrozili. Vypomstilo sa im to v 53. min., keď prihrávku Stloukala pretavil pohotovou strelou z prvej Laliberté vo vedenie hostí. Žilinčania sa snažili vyrovnať aj po druhý raz v stretnutí, v záverečnej päťminútovke mali k dispozícii aj presilovku, no nielen v nej, ale ani v power play nič poriadne nevymysleli a po tretej prehre v rade klesli na poslednú priečku tabuľky.

MsHK DOXXbet Žilina – HK Nitra 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)

Góly: 6. Ježek (Lipovský), 23. Róbert Huna (Konečný, Bajaník), 41. Konečný (Stupka) – 7. Laliberté (Slovák, Milam), 24. H. Ručkay (Stümpel), 30. Milam (Slovák, Stloukal), 53. Laliberté (Stloukal, Slovák). Rozhodovali: Snášel – Bednár, Gava, vylúčení: 5:6, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1112 divákov.

Hlasy trénerov:

Jerguš Bača, asistent trénera Žiliny:
"Chceli sme v poslednom zápase pred pauzou bodovať, ale hra nám nešla, boli sme kŕčovití. V momentoch, keď sme mohli zápas dotiahnuť do remízy, sme v závere v presilovke 5 na 3 hrali katastrofálne a nemohli sme pomýšľať na to, aby sme vyhrali."

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Myslím si, že sme odohrali veľmi dobré stretnutie, hru sme mali pod kontrolou. Škoda druhej tretiny, že sme v nej nevyužili viac šancí, mohlo to byť v tretej časti jednoduchšie. Súper na začiatku poslednej tretiny vyrovnal, ustáli sme však oslabenie o dvoch hráčov, čo zlomilo zápas a po našom štvrtom góle sme už domácim nedovolili vyrovnať. Prestávka v súťaži bude o to príjemnejšia, že sme posledný zápas vyhrali."