Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tipsport Liga

Holaň sa stal novým trénerom Dukly Trenčín

Miloš Holaň, archívne foto Foto: TASR - Jozef Ďurník

Dukla avizovala omladenie kádra, do tímu tak nový tréner dostane aj viacero mladíkov, práca s nimi mu problémy nerobí.

Trenčín 26. apríla (TASR) - Novým trénerom hokejistov Dukly Trenčín sa stal Čech Miloš Holaň. Informovala o tom oficiálna stránka účastníka Tipsport ligy. V sezóne 2015/16 Dukla uplatnila netradičný model, keď generálny manažér Ján Kobezda bol zároveň aj trénerom tímu, v ročníku 2016/2017 povedie Trenčanov bývalý obranca Holaň.

"Rozhodli sme sa pre Miloša, lebo patrí k mladším trénerom, napriek tomu už toho má dosť odtrénovaného, či už na Slovensku, v Čechách, alebo iných zahraničných ligách. Po vzájomných rozhovoroch sme sa zhodli na niektorých základných veciach, ktoré by sme v klube chceli presadzovať a potom už nebránilo nič tomu, aby sme sa dohodli a podpísali s ním zmluvu. Doteraz sme neboli príliš aktívni na hráčskom poli, lebo sme chceli počkať na nového trénera, teraz si začneme spolu konzultovať hráčov, ktorých by sme chceli do tímu,“ komentoval pre klubový web príchod 45-ročného kouča Kobezda.

Nebude to Holaňova prvá skúsenosť s trenčianskym hokejom, v sezóne 1991/92 sa pod vedením trénera Júliusa Šuplera stal majstrom ČSFR v drese Dukly. Svoju kariéru o rok ešte viac rozbehol doma vo Vítkoviciach, potom už zamieril do zámoria, kde obliekal dres Philadelphie aj Anaheimu. V roku 1996 jeho úspešnú kariéru zabrzdila ťažká choroba, na ľad sa vrátil po dvoch rokoch. V posledných ročníkoch aktívneho pôsobenia hrával ešte vo Vítkoviciach, Třinci a Freiburgu.

Potom presedlal na trénerskú dráhu, začal ako asistent trénera vo Vítkoviciach, kde neskôr prvýkrát skúsil aj úlohu hlavného trénera, potom už pôsobil vždy ako líder trénerského tímu. V nórskom Lillehammeri, Zvolene, Sparte Praha, Mladej Boleslavi, Berkute Kyjev či rakúskom Feldkirchu. V uplynulom ročníku koučoval bieloruský Neman Grodno.

K rozhodovaniu českého kouča prispel aj atribút nostalgie, rád spomína na trenčianske časy. „Mal som určité ponuky zo Slovenska aj zo zahraničia, cez Andreja Nedorosta, ktorého som trénoval v Rakúsku, som sa dostal k Jánovi Kobezdovi a potom začali medzi nami rokovania. Detaily doladil môj agent Vladimír Vujtek. Čo rozhodlo, bola aj taká nostalgia, značka Dukly Trenčín. Aj to, že je tu nastavená nejaká nová filozofia, pracovať s mladými hráčmi a niečo dokázať,“ povedal tesne po podpise zmluvy Holaň.

Dukla avizovala omladenie kádra, do tímu tak nový tréner dostane aj viacero mladíkov, práca s nimi mu problémy nerobí. „Nikdy som sa toho nebál. Je to určitý krok do neznáma, vyžaduje to aj dávku trpezlivosti od fanúšikov, lebo tie výsledky neprídu z ničoho nič, tí chlapci sa musia najprv rozohrať. Na druhej strane, mládež je v Dukle výborná, má za sebou tituly. Nevravím, že budú hrať všetci z juniorského tímu, ale jedna päťka si to zaslúži. Nie však tým, čo dokázali v mládeži, ale musia to ukázať v áčku, v príprave,“ avizuje smerom k trenčianskym mladíkom nový tréner Dukly.