Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Kafka a P. Mikuš prestupujú do Banskej Bystrice, Gründling zostáva

Na archívnej snímke Petr Kafka. Foto: TASR/Branislav Račko

Český útočník Petr Kafka sa pod Urpín vracia po ročnom pôsobení v českej extralige.

Banská Bystrica 12. mája (TASR) - Vedenie strieborného tímu tipsportligovej sezóny 2015/2016 HC '05 iClinic Banská Bystrica pokračuje v budovaní tímu pre nasledujúcu sezónu. Novými posilami vicemajstra sa stali útočník Petr Kafka a obranca Peter Mikuš. Vedenie klubu sa zároveň dohodlo na pokračovaní spolupráce s obrancom Martinom Gründling, o čom informovalo na svojej oficiálnej stránke.

Český útočník Petr Kafka sa pod Urpín vracia po ročnom pôsobení v českej extralige, v ktorej hrával za Olomouc a po výmene za Slováka Petra Húževku za Vítkovice. V drese Banskej Bystrice odohral dve sezóny, počas ktorých si vybudoval povesť kanoniera. Za "baranov" odohral celkovo 124 zápasov, v ktorých strelil 61 gólov a na 49 prihral.

Skúsený, už 31-ročný obranca Peter Mikuš začal sezónu 2015/2016 ako hráč Dukly Trenčín po tom, čo sa po piatich rokoch vrátil z Česka. Vedenie Dukly Mikuša v priebehu sezóny vymenilo do Košíc za útočníka Petra Sojčíka a Mikuš sa v Košiciach tešil z víťazstva tímu v základnej časti. V play off sa cesta východniarov skončila práve na Banskej Bystrici.

Obranca Martin Gründling nechýbal v zostave Banskej Bystrice v uplynulých dvoch sezónach, ktoré tím zakončil finálovou účasťou. Pod Urpínom začne už svoju tretiu sezónu.