Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

VIDEO: Košičania sú na výhernej vlne, deklasovali Martin 2:1

Na snímke vpravo hráč Košíc Gabriel Spilar, vľavo hráč Martina Matej Dírer, uprostred jeho spoluhráč Tomáš Rusina v 15. kole hokejovej Tipsport ligy Košice - MHC Martin v Košiciach 23. októbra 2015. Foto: TASR/František Iván

Dokázali tak získať minimálne jeden bod už v desiatom zápase v rade.

Žilina 22. októbra (TASR) - Úvodná tretina veľa zaujímavých momentov nepriniesla, no spokojnejší po nej mohli byť domáci hokejisti. Košičania sa v 3. minúte dostali do vedenia po tom, čo Češík uvoľnil Lapšanského, ktorý si osamotený pred Dzubinom vychutnal martinského brankára - 1:0. Navrátilec do košického tímu Gabriel Spilar v 8. minúte peknou prihrávkou nabil Jenčíkovi, ale jeho tvrdý pokus Dzubina zmaril. Hostia sa k slovu dostali až počas presilovky v 11. minúte. Najväčšiu šancu mal Rusina, ale v dobrej pozícii pred Riečickým nevyrovnal skóre.

Košičania sa v úvode druhej časti snažili o zvýšenie náskoku a v 25. minúte sa im to podarilo. Spilar našiel pred bránkou nekrytého Bartoša, ktorému stačilo len správne nastaviť hokejku - 2:0. Hostia sa na dostrel Riečického bránky dostávali najmä počas presilových hier. Peknú kombináciu v 12. minúte zakončil Dlouhý len strelou do brankára Košíc a o pár sekúnd na to Skladaný v sľubnej príležitosti minul bránku. V druhej polovici prostrednej časti hry mali Košičania dve presilové hry, v ktorých sa síce usadili v útočnom pásme, no Dzubina sa zapotil iba pri pokuse zblízka zakončujúceho Šoltésa.

Na snímke vľavo hráč Košíc Adam Lapšanský strieľa prvý gól brankárovi Martina Michalovi Dzubinovi v 15. kole hokejovej Tipsport ligy Košice - MHC Martin v Košiciach 23. októbra 2015.
Foto: TASR/František Iván

Domáci mali v 43. minúte možnosť presilovej hry, no Martinčania oslabenie zvládli nad očakávanie. Neinkasovali a po úniku dvoch proti jednému Tibor Varga presnou strelou znížil na 2:1. Hostí tento gól povzbudil a snažili sa o vyrovnanie. Košičania, hoci opäť nastúpili iba s piatimi obrancami, sa úspešne bránili a hrozili z protiútokov. V 53. minúte unikol po pravej strane Bicek, no jeho strelu Dzubina zmaril. Do sľubnej príležitosti sa v 55. minúte dostal aj Jenčík, no úspešný nebol ani Kokavec na opačnej strane klziska. Hostia hrali v záverečnej minúte powerplay, no skóre sa už nezmenilo. Košičania tak dokázali získať minimálne jeden bod už v desiatom zápase v rade.



HC Košice - MHC Martin 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly:
3. Lapšanský (Češík, Dudáš), 25. Bartoš (Spilar, Jenčík) - 44. T. Varga (Bačik, Rusina). Rozhodovali: Snášel - Bednár, Gavalier, vylúčení: 4:5 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 3172 divákov.

Povedali po zápase:
Marcel Šimurda, asistent trénera HC Košice:
"Z našej strany to bolo veľmi ubojované. Viedli sme 2:0, súper sa dostal do zápasu gólom na 2:1. Momentálne sú pre nás najdôležitejšie tri body, ktoré sme za víťazstvo získali."



Ivan Dornič, tréner MHC Martin: "Som rád, že diváci videli výborný hokej z oboch strán a teší ma, že sa o to zaslúžilo aj naše mladé mužstvo. Doma sme s týmto súperom dokázali otočiť výsledok z 0:2 na 3:2 a vedeli sme, že v Steel aréne spravia Košičania všetko pre to, aby nám prehru vrátili. Nezachytili sme úvod, keď sme inkasovali po individuálnej chybe. Zaváhali sme aj pred druhým gólom. Naše mužstvo sa nemá za čo hanbiť. Som hrdý na chlapcov a teší ma, že sa zápas divákom páčil."



Žilina podľahla Skalici 0:1


Súboj tímov zo spodných priečok tabuľky sa prvých desať minút odohrával vo vlažnom tempe a ani jedno z mužstiev nemalo väčšiu šancu na skórovanie. Domáci mali potom výhodu presilovky, strely Drábeka a Drevenáka však Romančíka neprekvapili. O prvý gól sa tak postarali hostia, keď lotyšskú spoluprácu doviedol v 12. min. do úspešného konca aj napriek bráneniu dvoma hráčmi Jass. "Vlci" po góle znervózneli, hra sa im nedarila a Skaličania hrozili z nebezpečných protiútokov.

Ani úvod druhej časti neponúkol divákom pútavejší hokej. Domáci začali presilovkou, v ktorej okrem pár striel na dobre postaveného Romančíka nedokázali nič vymyslieť. Skaličania sa do útoku veľmi nehrnuli, stále sa spoliehali viac na brejky, ktoré však nevedeli dotiahnuť do úspešného zakončenia. V polovici duelu po zákroku Reháka dostali šancu na štvorminútovú presilovku a zvýšenie náskoku. Žilinčania sa však dobre bránili a veľa toho hosťom nedovolili. Hneď po skončení trestu preveril Rehák dobrou strelou Romančíka, ale skalický gólman sa nenechal prekvapiť a neinkasoval ani v závere tretiny pri ďalšej presilovke domácich.

Žilinčania vstúpili do záverečnej tretiny aktívne, vypracovali si tlak aj viaceré šance, ale Romančík odolal aj počas presilovky. Aktivitu Žilinčanov potom pribrzdili dve vylúčenia, ale v poslednej desaťminútovke domáci hrajúci už len na tri formácie viackrát hostí zatlačili. Za otvorené dvere v obrane ich v 54. min. takmer vytrestal Komínek, ktorého strelu však Tomek výborne zneškodnil. Žilinčanom nepomohol ku gólu ani záverečný tlak a minútová powerplay, a tak si Skalica v dôležitom zápase pripísala výhru.

MsHK DOXXbet Žilina – HK 36 Skalica 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Gól:
12. Jass. Rozhodovali: Müllner, T. Orolin – Jobbágy, Bogdaň, vylúčení: 5:5, navyše: Ježek - Barák obaja 10 minút nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, striedania: 41. Schroner za Rogoňa (Žilina), 723 divákov

Povedali po zápase:
Jerguš Bača, asistent trénera Žiliny:
"Z posledných duelov, ktoré sme odohrali, bol zápas so Skalicou najdôležitejší, ale od začiatku sme v ňom ťahali za kratší koniec. Chýbal nám pohyb, neboli sme dôrazní a napriek tomu, že hostia mali v nohách štvrtkový zápas, boli dynamickejší. Premieňanie šancí bolo katastrofálne, nedarilo sa nám v presilovkách. Zápas sme nezvládli, nedať doma gól je hanbou. Musíme sa z prehry otrepať.“

Roman Šimíček, tréner Skalice: "Som spokojný, že si odvážame zo Žiliny tri body, ale keď sme sem cestovali, vedeli sme, že to bude náročný zápas, ako po fyzickej, tak po psychickej stránke. Taktiku sme podriadili bodom, nehrali sme žiadny pohľadný, ale účelný hokej. Chlapci splnili všetky pokyny, ktoré sme si pred duelom povedali, hoci sa vyskytli vo výkone chyby, je to šport. Dnes sme mali poriadnu porciu šťastia, chcel by som vyzdvihnúť aj výkon gólmana, ktorý nás podržal."


Bystrica deklasovala Trenčín


Po dvoch tretinách už nebolo čo na ľade riešiť. Prevaha domácich sa prejavila aj v góloch, strelili ich poltucet a ešte jednu tretinu mali pred sebou. Trenčania si zápas pretrpeli, už v siedmej minúte prehrávali o dva góly, keď v 5. min vyrobili v obrannej tretine hrúbku, za ktorú ich potrestal Mikula a v 7. min premenil perfektný blafák po Sandgrenovej kolmici Lunter. Hostia pôsobili ako v ťažkom sne, nestačili korčuliarsky a mohli byť radi, že inkasovali len dvakrát. V druhej tretine sa zdalo, že sa prebudili, no viaceré vylúčenia na ich strane spôsobili, že puky vyťahovali z bránky s náhradným strážcom Kompasom ako na bežiacom páse. V 24. min po dlhom obliehaní bránky najkôr spálil šancu Loskot, no Kytnár už mieril presne. Počas 28 sekúnd pridali medzi 34. a 35. min 'barani' v presilovkách ďalšie dva góly vďaka pohotovosti Loskota i Ďatelinku, no a o ten šiesty sa postaral taktiež v početnej prevahe narodeninový oslávenec M. Hudec v 38. minúte. Trenčania vyšli strelecky naprázdno a aj keď v 15. min D. Hudec bol blízko ku gólu, v 30. min opäť presne nezakončil a aj Gašparovič v 36. min sa dokonca v oslabení usiloval Bacashihuu v bránke prekonať, nepodarilo sa a na ukazovateli svietilo hrozivých 6:0. Strelecké hody, aké diváci pod Urpínom v tejto sezóne nezažili, sa v tretej tretine zastavili, domáci už mali nahraté a Trenčania neboli schopní vymyslieť na Bacashihuu niečo účinné. V 51. min Kytnár netrafil úplne prázdnu bránku, zazvonila len žŕdka, akoby chcel ušetriť hostí pred ešte výraznejším debaklom. Iný názor mal Gillies v 53. min, ktorý v páde pridal siedmy gól, a to už bola pre Trenčanov poriadna hanba. Možno aj preto sa zrodila vzápätí bitka, v ktorej si aktívne počínali dve dvojičky, Petran s Ryzákom a Handzuš so Švecom. Korunu výsledku nasadil minútu pred koncom v presilovke zblízka ôsmym gólom Gillies. Do konca chýbalo 55 sekúnd, keď sa strhla ďalšia vášnivá bitka, do ktorej sa zapojili obe päťky na ľade.

HC'05 iClinic B. Bystrica - Dukla Trenčín 8:0 (2:0, 4:0, 2:0)

Góly: 5. Mikula, 7. Lunter (Sandgren), 24. Kytnár (Loskot, Šmach), 34. Loskot (Sandgren, Šmak), 35. Ďatelinka (Zigo, M. Hudec), 38. M. Hudec (Handzuš, Sandgren), 53. Gillies (Majdan), 59. Gillies (Galamboš, Loskot). Rozhodcovia Kubuš, M. Novák - Gajan, M. Smrek, vylúčení 8:12, navyše D. Hudec (Trenčín) 5+DKZ za nadmernú hrubosť, presilovky 4:0, v oslabení 0:0, navyše Petran - Ryzák 10 min za zhodenie rukavíc, zmeny: 21. Kompas za Cháberu, 28. navyše Hatala (všetci Trenčín), 1923 divákov.

Povedali po zápase:
Vladimír Országh, tréner B. Bystrice:
"My sme predviedli perfektný kolektívny výkon, každý hráč zabral naplno a za ten prístup im patrí veľká vďaka. Bol to náš najlepší výkon počas celých 60 minút v sezóne a som rád, že sme potešili ľudí gólmi. Tie bitky, aké sme videli, patria k hokeju, je to súčasť hokeja, keď sa jednému mužstvu nedarí, tak robí všetko, aby sa nakoplo, nebolo to nič extrémne. Aj Michal Handzuš ako správny líder bránil spoluhráčov, bol vtedy na ľade, takto by zareagoval aj iný, treba bojovať jeden za druhého."



Marcel Hanzal, tréner Trenčína: "Výsledok hovorí o všetkom, domáci boli vo všetkých činnostiach o tri triedy lepší ako my, tomu zodpovedajú aj góly. Boli sme horší tím, domáci hrali perfektne, agresívne, my sme s tým mali veľké problémy. Ľudia videli aj góly, aj šarvátky, ku koncu sa nevyhol trestu ani náš tréner, prejavila sa zrejme trochu nervozita, to sa v hokeji stáva. Škoda, že nám utekajú začiatky zápasov, prvé tretiny máme katastrofálne, neviem, či sa vedia hráči pripraviť na zápas, uvažujeme aj o spoločných rozcvičkách."

Michal Hudec, kapitán B. Bystrice: "Niečo sa s mojou narodeninovou tortou šuškalo, no keď začali kričať moje meno, milo ma to prekvapilo. Bolo to krásne gesto od fanúšikov, veľmi si ho teším. Chcel som aj streliť gól, podarilo sa a dúfam, že sme zabudli na ten nevýrazný výkon v Poprade. Naša sila je obrovská, ale prejaví sa len v poctivej robote, akú by sme mali na ľade vždy ukázať. Boli aj emócie, niekto asi nevie prehrávať. Neviem, čím ich Mário Lunter tak naštval, že šli po ňom, dvakrát rovno po buly na neho skočili a bolo dobré, že sme sa ho zastali. Vtedy sa ukáže charakter hráčov, keď si pomôžeme aj takýmto spôsobom."

Róbert Petrovický, kapitán Trenčína:"Snažíme sa do zápasu vždy vstúpiť koncentrovane, no dostali sme góly, medzitým nám vypadli niektorí hráči, no na to sa nevyhovárame. Prežili sme ťažký deň, to sa v hokeji stáva, musíme sa cez to predrať a ísť ďalej. V závere sme zažili aj šarvátky, je to súčasť hokeja, snažili sme sa dohrať zápas so cťou, bolo to ťažké, im išlo všetko, nám to nešlo. Naozaj ťažký deň, iné sa mi k tomu nežiada dodať, treba sa už sústrediť na ďalší zápas."


Nitra v súboji s Popradom víťazne


V súboji susedov v tabuľke s rovnakým počtom bodov začali lepšie domáci, už po 89 sekundách sa po buly dostal k puku obranca Nitry König a prestrelil brankára hostí Kostúra. O minútu bola Nitra blízko k dvojgólovému vedeniu, mladý Buček trafil zblízka žrď popradskej brány. Na opačnej strane neuspel Kroták proti Valentovi. V 15. minúte zneškodnil nitriansky brankár aj príležitosť Bartečka a o 3 minúty neuspel Huna.

Michal Valent privádzal útočníkov hostí aj po prestávke do zúfalstva, v 26. minúte podržal domácich pri Skokanovom zakončení. Hostia v snahe vyrovnať hrali ofenzívne, no aj vďaka dobre chytajúcemu nitrianskemu brankárovi diváci v druhej časti stretnutia gól nevideli. Napokon sa im podarilo prekonať ho, keď v 45. minúte najskôr Valent zlikvidoval Krotákovu šancu, no puk sadostal k osamotenému Hvilovi, ktorý už nemal problém trafiť odkrytú bránku Nitry. Potom predviedla Nitra 159-sekundový gólový uragán. V 48. minúte išli domáci v presilovej hre opäť do vedenia, Štefankova formácia predviedla skvelú kombináciu a center tretieho útoku Nitry rozvlnil sieť. V 49. minúte Nitra využila pokračujúcu presilovku a König strelou od modrej vsietil už svoj druhý gól v stretnutí. Napokon v 50. minúte sa dostal po Königovej strele k puku Stloukal, obkorčuloval Kostúrovu bránku a strelil štvrtý gól domáceho celku. Napokon konečnú podobu výsledku na 4:3 dali v 57. minúte Štrauch a v poslednej sekunde Hvila.

HK Nitra - HK Poprad 4:3 (1:0, 0:0, 3:3)

Góly:
2., 49. König, 48. Štefanka, 50. Stloukal - 45., 60. Hvila, 57. Štrauch. Rozhodovali: Lauff - Holienka, Frimmel, vylúčení: 7:5, presilovky 2:0, oslabenia: 0:0, 2333 divákov

Povedali po zápase:
Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Zápas sme začali dobre, išli sme rýchlo do vedenia. Potom nastal nejaký zlom, Poprad prebral iniciatívu, našťastie nás podržal brankár Valent. V tretej tretine sme využili presilovky a sme veľmi radi, že sme vyhrali."

Pavol Paukovček, tréner Popradu: "Veľmi ma mrzí, že sme si odtiaľto neodniesli žiaden bod vzhľadom na hru, ktorú sme predvádzali 50 minút. Nepremenili sme niektoré vyložené šance, zápas mohol vyzerať inak. Potom prišiel zbytočný skrat, v ktorom sme dostali góly a to rozhodlo o výsledku zápasu."


Predĺženie rozhodlo o výhre Piešťan nad Zvolenom


V úvode duelu zaujali útočné manévre Brabencovej formácie, no tie sa vzruchom pred Košarišťanom neskončili. Zvolen síce postupne rozbehol ofenzívny tlak, ale neskóroval a od 6. minúty prehrával. Pri signalizovanom vylúčení našiel Ručkay pred bránkou Tibenského, ktorý ponad Barošovu vyrážačku otvoril skóre. Zvolen sa snažil o rýchlu odpoveď, no jeho kombináciám chýbala presnosť. Napriek tomu HKM dokázal vyšperkovať svoj útočný prejav a po obliehaní domácej bránky sa dočkal v 15. minúte. Klhůfek ihneď po buly elegantne vystrelil a hoci najskôr hlavný rozhodca rozpažil, po následnom telefonáte s videorozhodcom gól uznal.

Brankár ŠHK 37 Piešťany Andrej Košarišťan odráža strelu Tomáša Škvaridla (tretí zľava) z HKM Zvolen počas zápasu 15. kola Tipsport ligy ŠHK 37 Piešťany - HKM Zvolen.
Foto: TASR

Aj v druhom dejstve sa mali diváci na čo pozerať. Už po 47 sekundách ich do vytrženia uviedol Košarišťan, ktorý perfektným zákrokom lapačkou obral o jasný gól Brabenca. Následne vyhoreli v samostatných únikoch domáci Šimíček aj hosťujúci Puliš. Až v 28. minúte sa ujala presilovková kombinácia domácich s presnou koncovkou Hudeca - 2:1. Tentoraz Zvolenu vyšla okamžitá odpoveď, Klímova formácia zovrela "havranov" v obrannom pásme a menovaný center prekonal Košarišťana z dorážky.



V treťom dejstve mohli oba tímy nakloniť misky váh na svoju stranu. V domácom drese najskôr v 44. minúte neuspel Filip, ktorého o minútu neskôr napodobnil pred opačným bránkoviskom Puliš. Piešťanom sa mohla stať osudnou nešťastná chyba Holoviča v 48. minúte, ktorý nedovolene vyhodil puk a zasadol na trestnú. Po viac ako minútovej kombinačnej hre sa z pravého kruhu odhodlal Krejči a prestrelil Košarišťana - 2:3. Domácim sa síce dlho nedarilo usadiť sa v útočnom pásme a vynútiť si predĺženie, ale na začiatku 58. minúty si vybral dobré postavenie Holovič a prepálil Baroša - 3:3.

V nadstavenom čase gól nepadol, o víťazovi tak rozhodli samostatné nájazdy. V nich zariadil domácim zisk dvoch bodov Brancis.

ŠHK 37 Piešťany - HKM Zvolen 4:3 pp a sn (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly:
6. Tibenský (Ručkay, Holovič), 28. Hudec (Ručkay, Holovič), 58. Holovič (Ručkay, Tibenský), roz. nájazd Brancis - 15. Klhůfek, 30. Klíma (Škvaridlo, Andersons), 49. Krejči. Rozhodovali: Jura - Korba, Rovenský, vylúčení: 7:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1022 divákov

Povedali po zápase:
Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan:
"Štart sa nám vôbec nevydaril. V druhej tretine sa to trošku zlepšilo, ale po rovnakých chybách sme opäť inkasovali. V tretej časti to bolo najvyrovnanejšie, sme radi, že sme vyrovnali na 3:3. Trestné strieľania sú o šťastí, sledujeme na tréningu chalanov, ako im to ide, vieme čo od nich čakať. Sme radi, že chalani, ktorí dostali dôveru, opäť nesklamali."

Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "Začali sme veľmi dobre. Hoci sme inkasovali, podarilo sa nám onedlho vyrovanať. Potom sa však naša hra zhoršila, nedarili sa nám presilovky. Počas početnej prevahy o dvoch hráčov sme ani nevystrelili na bránku. V tretej tretine sme to mali udržať, ale po chybe sme inkasovali. Sme radi za bod, ale chceli sme tri. Gratulujem Piešťanom k dvom bodom."