Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Košice strelili Nitre štyri góly, Melicherčík vychytal nulu

Na snímke vpravo hráč Košíc Matej Češík pred brankárom Nitry Vlastimilom Lakosilom v zápase 13. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HC Košice - HK Nitra v Košiciach 14. októbra 2014. Foto: TASR/František Iván

Dvakrát sa zapísal do streleckej listiny Lapšanský.

Košice 14. októbra (TASR) - V repríze minulosezónneho finále sa začalo rozpačito a už v 2. minúte putoval na trestnú lavicu domáci Drgoň, hostia však ponúknutú výhodu nevyužili. Na opačnej strane sa dostali v 5. minúte do zakončenia Spilar i Jenčík, hosťujúci brankár podržal svoj tím. Ešte v tej istej minúte sa previnil voči pravidlám Piačka a "oceliari" na začiatku siedmej minúty otvorili skóre duelu. Štrbákovu tvrdú strelu Lakosil vyrazil iba na osamoteného Bartoša a ten sa nepomýlil - 1:0. Hra sa postupne vyrovnala, obidve družstvá sa napádali už pri rozohrávke a čakali na chybu súpera. Nitra pohrozila v 16. minúte v hre 5 proti 4 tvrdou strelou obrancu Jassa, ale Melicharčík reflexívne zasiahol vyrážačkou. O tri minúty neskôr fauloval unikajúceho Lukáša Nováka domáci útočník Lapšanský a hlavný arbiter nariadil trestné strieľanie. Ani tento moment nepriniesol vyrovnanie stavu.

Priebeh zápasu:

Úvod druhej tretiny priniesol snahu obidvoch mužstiev o strelenie gólu. Hra sa prelievala zo strany na stranu so šancami na košickej i nitrianskej strane. Lakosil sa vyznamenal najmä pri šanci Cebáka, na opačnej strane sa v 24. minúte predviedol pohotovým zákrokom Melicherčík, ktorý sa stihol presunúť pri zakončení Lukáša Nováka. V ďalšom priebehu mali Košičania k dispozícii 33 sekundovú presilovku o dvoch hráčov, využili však až následnú 5 proti 4, keď ideálnu prihrávku Hrnku spoza bránky zužitkoval Lapšanský - 2:0. Domáci zatlačili svojho súpera, po góle volala šanca Stupku a predovšetkým únik Jenčíka z polovice stretnutia. Lakosil podržal hráčov spod Zobora aj pri ďalších početných streleckých pokusoch súpera, rovnako aj pri oslabení o jedného hráča. Nitra sa prebrala dve a pol minúty pre koncom druhej dvadsaťminútovky, no gól dosiahla až po klaksóne.

Na snímke vpravo hráč Košíc Tomáš Hrnka, vľavo hráč Nitry Marek Slovák v zápase 13. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HC Košice - HK Nitra v Košiciach 14. októbra 2014.
Foto: TASR/František Iván
Tretie dejstvo odštartovala príležitosť Bartánusa, ktorý sa spoza nitrianskej bránky natlačil do zakončenia, ale Lakosila nezaskočil. Hostia mali od 48. minúty k dispozícii početnú výhodu o jedného hráča, Jass a po ňom Henrich Ručkay nechali vyniknúť domáceho brankára. V 52. minúte sa Jenčík obtočil okolo nitrianskej bránky, no Lakosil si dal pozor, rovnako ako pri úniku Lapšanského o minútu neskôr. Kapituloval však v 54. minúte, keď Spilarovu strelu v presilovej hre tečoval Jánošík a prakticky spečatil osud stretnutia - 3:0. Bodku za stretnutím dal v 59. minúte znova v početnej výhode o jedného hráča Lapšanský - 4:0.

Fotogaléria z článku:



HC Košice - HK Nitra 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly:
7. Bartoš (Štrbák, Spilar), 28. Lapšanský (Hrnka, Bartánus), 54. Jánošík (Spilar, Štrbák), 59. Lapšanský (Bartánus, Černák). Rozhodovali: Baluška, Jonák - Gajan, Smrek, vylúčení: 5:8, presilovky: 4:0, oslabenia: 0:0, 8347 divákov - vypredané.

Hlasy po zápase:
Anton Tomko, tréner HC Košice: "Podali sme zodpovedný, disciplinovaný výkon. To na čom sme sa pred zápasom dohodli, tak sme do bodky splnili na čele s brankárom Melicherčíkom. Môžu nás tešiť štyri využité presilovky a to, že sme nedostali gól."



Antonín Stavjaňa, tréner HK Nitra: "Kým sme hrali piati proti piatim, tak som medzi mužstvami nevidel rozdiel. V momente nerovnovážneho stavu sa ukázala pohoda na strane Košíc. Dostali sme dva identické góly po dorážkach, ktoré nepokryl Roman Tománek. Pri našej presilovke si nie sme schopní nájsť priestor a i keď sa tomu venujeme, tak tam niečo škrípe."