Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Tipsport Liga

Koyš zostáva v Trenčíne, do klubu sa vracia Nechala

Nový generálny manažér a tréner Dukly Trenčín Ján Kobezda (uprostred) s novým asistentom trénera Marcelom Hanzalom (vľavo) vedú tréning počas letnej prípravy hráčov extraligového hokejového tímu Dukla Trenčín, 19. mája 2015 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Deväťnásťročný hokejista podpísal s vedením extraligistu zmluvu na nový ročník.

Trenčín 19. mája (TASR) - Bronzový medailista z juniorských MS v Kanade Patrik Koyš bude obliekať dres Dukly Trenčín aj v budúcej sezóne. Deväťnásťročný hokejista podpísal s vedením extraligistu zmluvu na nový ročník. Ako informovala oficiálna webstránka Dukly, zo Skalice sa pod hrad Matúša Čáka vracia aj obranca Tomáš Nechala.

Koyš má za sebou životnú sezónu, počas ktorej sa podieľal na bronzovom úspechu "dvadsiatky" a patril k najlepším hráčom A-tímu Dukly v závere sezóny, keď strelil v 19 zápasoch 5 gólov a pridal aj 3 asistencie. Po vypadnutí vo štvrťfinále sa pripojil k trenčianskej juniorke, ktorú potiahol k obhajobe zlatých medailí. O svojej ďalšej budúcnosti 19-ročný útočník nešpekuloval.

"Neváhal som vôbec. S agentom som sa bavil ihneď po sezóne, že by som chcel zostať v Dukle, mal som v tom prakticky hneď jasno, takže som sa nezaujímal o žiadne ďalšie ponuky. Ak aj nejaké boli, riešil ich môj agent a ku mne sa nedostali," opísal talentovaný hokejista rozhodovanie o svojom ďaľšom pôsobisku. Niektorí z jeho spoluhráčov z juniorskej reprezentácie okúsili už aj pôsobenie medzi seniormi, takáto vízia láka aj Koyša. "Rád by som sa tam raz dostal, ale to bude záležať na tom, aké budú moje výkony. Martin Réway je už vlastne stálym členom, ďalej sú tam chalani ako Denis Godla, Peter Cehlárik alebo Christián Jaroš, ktorí sa taktiež už dostali do seniorskej reprezentácie. Ja len dúfam, že sa nás tam v priebehu rokov dostane čo najviac z bronzového tímu," zaželal si Koyš.


Dukle sa upísal aj 22-ročný Tomáš Nechala, člen juniorského reprezentačného tímu z MS 2013. Odchovanec Dukly pôsobil dva roky v tíme Topeky Roadrunners v NAHL, po návrate na Slovensko odohral minulý ročník v extraligovej Skalici, kde v 50 dueloch strelil dva góly a pridal osem asistencií. V klube, ktorý hral o záchranu, mal slabšie štatistiky v hodnotení +/-, získal však neoceniteľné skúsenosti. Nechala dúfa, že v nasledujúcej sezóne zažije viac hokejovej radosti. "Verím, že s chalanmi v Dukle vytvoríme super partiu, ktorá dobrým hokejom a výsledkami priláka čo najviac ľudí na trenčiansky štadión," povedal Nechala. Ten má vo svojej vitríne aj bronzovú extraligovú medailu, ktorú získal v Dukle v sezóne 2011/12 pod vedením trénera Kalábera.