Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Nitra na domácom ľade podľahla Košiciam 1:3

Peter Bartoš z Košíc dáva tretí gól v 39. kole hokejovej Tipsport Ligy medzi HK Nitra a HC Košice 15. januára 2016 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Hostia potrebovali pod Zoborom na úvodný gól zápasu iba 90 sekúnd.

Nitra 15. januára (TASR) - Líder súťaže z Košíc potreboval pod Zoborom na úvodný gól zápasu iba 90 sekúnd. Po pravej strane sa dostal až pred Valenta Macejko a zblízka poslal puk pod brvno nitrianskej bránky. V 8. minúte prehrávali domáci už 0:2, Jenčík v presilovej hre vystrelil spoza kruhu na Valenta a ním vyrazený puk dorazil do siete krídelník štvrtého útoku Košíc Hrnka.

Druhú tretinu začali Nitrania aktívnejšie, niekoľkokrát pohrozili pred Melicherčíkom a napokon sa dočkali tri minúty pred druhou sirénou, keď Kanaďan Blackwater poslal pri signalizovanom treste pred bránu Čecha Stloukala a ten dosiahol blafákom kontaktný gól Nitry. Pätnásť sekúnd pred koncom druhej časti stretnutia sa však dostal do brejku Bartoš a po nevydarenom blafáku puk predsa len prešiel za Valentov chrbát.

V tretej tretine mala Nitra sériu presilových hier, aj o dvoch hráčov, vytvorila si niekoľko gólových šancí, no striedajúci Halász sa prekonať nedal a hostia tak vyhrali 3:1.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Aby sme uspeli s Košicami, tak tam musí byť stopercentný výkon, ale prvých dvadsať minút to vyzeralo, ako by sme my cestovali štyri hodiny autobusom a nie súper. Nesmie sa stať taká chyba, že keď sa dostaneme do zápasu, tak nepremeníme šance a z protiútoku inkasujeme."

Rostislav Čada, tréner Košíc: "Videli sme veľmi kvalitný hokej, rychlý a kombinačný, obe mužstva si dokázali vytvoriť množstvo príležitostí. O výsledku rozhodla prvá tretina, v ktorej sme boli efektívnejší a záver zápasu, kde sa nám podarilo ubrániť takmer dvojminútovú presilovku 5 na 3."

HK Nitra - HC Košice 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

Góly:
37. Stloukal (Blackwater) - 2. Macejko (Češík), 8. Hrnka (Jenčík), 40. Bartoš (Jenčík, Spilar). Rozhodovali: Čech, Mrkva - Holienka, Stanzel, vylúčení: 6:10, navyše: Slovák (Nitra) 10 minút za nešportové správanie, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0, 3532 divákov