Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Tipsport Liga

VIDEO: Nový názov žilinského hokejového klubu je Vlci Žilina

Na snímke vľavo podpredseda Vlci Žilina a.s Maroš Jakubek a marketingový spolupracovník Igor Pĺž počas tlačovej konferencie, na ktorej predstavili nové logo a názov klubu na Zimnom štadióne v Žiline v stredu 17. júna 2020. Foto: TASR - Erika Ďurčová

V novom logu je vlk otočený smerom dopredu a naznačené písmeno Z - mesto Žilina.

Žilina 17. júna (TASR) – Nový názov žilinského hokejového klubu je Vlci Žilina a zastrešovať ho bude spoločnosť Vlci Žilina, a.s. Na tlačovej konferencii o tom informoval predseda predstavenstva Vlci Žilina, a.s. Rastislav Chovanec.

"Chceli sme dať klubu osobnejšiu identitu. Vlk je tradičné slovenské zviera a v tomto regióne sa hojne vyskytuje. Klub už mal prezývku Vlci Žilina a chceme v tomto trende pokračovať. Myslíme si, že nám to pomôže v lepšom etablovaní značky a lepšom vzťahu s komunitou," povedal Chovanec.



V novom logu je vlk otočený smerom dopredu a naznačené písmeno Z - mesto Žilina. "Toto je logo klubu, ktoré by sme chceli propagovať, aby sa vžilo do srdca Žilinčanov, fanúšikov hokeja aj ľudí v regióne. Pôvodnú žlto-zelenú farebnú kombináciu nahradí zlato-zelená, lebo hokej v Žiline si to za 95 rokov pôsobenia zaslúži," vysvetlil marketingový spolupracovník hokejového klubu Igor Pĺž.

Účastník druhej najvyššej slovenskej súťaže zatiaľ nepodpisoval zmluvy s konkrétnymi hráčmi. "Máme vybraných prvých hráčov z bývalého kádra Žiliny, ktorí by mali s nami pokračovať. Takisto môžem povedať, že pri tíme bude pokračovať tréner Stanislav Škorvánek, s ktorým sme sa dohodli a aj tréner brankárov Jozef Urdák. Spoločná príprava na ľade by sa mala začať v prvom augustovom týždni, pretože sme viazaní termínom, keď sa začne mraziť na zimnom štadióne," konkretizoval Chovanec.

Na snímke hokejové puky s novým logom a názvom žilinského hokejového klubu Vlci Žilina, ktoré predstavili na Zimnom štadióne v Žiline v stredu 17. júna 2020.
Foto: TASR - Erika Ďurčová


Od začiatku tohto roka pracuje pri tíme dátový analytik Filip Kadera. "Zbieral som si dáta hráčov z výkonov z uplynulej sezóny. Jednotlivé herné situácie, ich individuálne výkony. Tieto dáta máme spracované a budú použité napríklad ohľadom nových kontraktov. Môžem potvrdiť, že v Žiline bolo veľa perspektívnych mladých hráčov, takže určite bolo na čom stavať," skonštatoval na stredajšej tlačovej konferencii Kadera.

Chovanec potvrdil aj záujem nového klubu o kúpu tipsportligovej licencie. "Na tejto našej ambícii sa zatiaľ nič nezmenilo. Ak bude možnosť, že bude na predaj extraligová licencia za 'trhových podmienok', mali by sme o ňu záujem. V tejto dobe ešte nie je jasné, ako budú vyzerať súťaže a či nejaké kluby budú licenciu predávať. Máme neformálne rozhovory s niektorými klubmi, ale nie je to nič záväzné, čo by sme mohli deklarovať. Ak niektorý tipsportligový klub nebude mať záujem pokračovať v súťaži, veľmi radi by sme vstúpili do rokovaní," dodal predseda predstavenstva Vlci Žilina, a.s.