Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Play off extraligy: Primátori finalistov stávkou podporia mládežníkov

Kombo snímka kapitánov - M. Štrbák a M. Handzuš. Foto: TASR/archív

TASR informovala prostredníctvom tlačovej správy hovorkyňa mesta Košice Linda Šnajdárová.

Košice 1. apríla (TASR) - Hokejisti úradujúceho slovenského šampióna HC Košice nastúpia už na svoje ôsme finále po sebe a celkovo pätnáste. Ich súperom budú hokejisti HC'05 Banská Bystrica, ktorí premiérovo zabojujú o majstrovský titul. Prvý duel odohrajú títo súperi v stredu 1. apríla o 17.00 v košickej Steel aréne. Pri tejto príležitosti sa primátori oboch miest Richard Raši a Ján Nosko stretli v metropole východu a uzavreli netradičnú stávku, pričom každý z nich verí vo víťazstvo svojho tímu.

Prví muži oboch miest sú fanúšikovia svojich tímov a v prípade voľného času, ktorého nie je veľa, radi zájdu povzbudiť družstvo aj priamo na štadión. Zaujímavosťou je, že obidvaja primátori sú pôvodným povolaním lekári. Zatiaľ čo Richard Raši je úrazový chirurg, Ján Nosko je pediater a kardiológ. Košický primátor dokonca osem rokov robil lekára sedemnásobným majstrom Slovenska HC Košice a tri roky bol lekárom ženskej hokejovej reprezentácie.

Obaja primátori sa rozhodli v rámci stávky finančne podporiť vybranú športovú triedu v meste víťaza, ale zároveň urobiť aj zdravotný dozor na striedačke mládežníkov počas niektorého z ich športových akcií. Ten, ktorého družstvo prehrá vo finálovej sérii bude nielen prispievateľom na rozvoj športu v meste víťaza, ale aj dozorujúcim lekárom pri športovom zápase nastupujúcej generácie. "Košice sú mestom skvelých športovcov a nadšených športových fanúšikov. Okrem toho, že fandím našim chlapcom, rád sa vždy zapojím aj do akcie, ktorá akýmkoľvek spôsobom podporí šport a športujúcu mládež," povedal primátor Richard Raši.

Úvodný finálový duel si samozrejme nenechá ujsť a bude ho sledovať spoločne zo svojím primátorským kolegom z Banskej Bystrice. "Aj Banská Bystrica je mestom úspešných športovcov a olympijských víťazov. Som rád, že budeme môcť podporiť našu začínajúcu hokejovú generáciu na škole, ktorá je epicentrom úspešných hviezd NHL. Teším sa na dnešný zápas a držím našim chlapcom palce," doplnil banskobystrický primátor Ján Nosko.