Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tipsport Liga

Play off: Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v 5 semifinále v Nitre 5:2

Na archívnej snímke snímke zľava Bruno Mráz (Zvolen) a Filip Bajtek (Nitra) v štvrtom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport Ligy HKM Zvolen - HK Nitra 3. apríla 2016 vo Zvolene. Foto: TASR - Branislav Račko

V sérii na štyri víťazstvá sa tak ujali vedenia 3:2. Zápas číslo šesť je na programe vo štvrtok 7. apríla.

Nitra 5. apríla (TASR) - Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v utorok v piatom zápase semifinále Tipsport Ligy 2015/2016 v Nitre 5:2 a v sérii na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 3:2. Zápas číslo šesť je na programe vo štvrtok 7. apríla.

5. semifinále:

HK Nitra - HKM Zvolen 2:5 (1:3, 1:1, 0:1)

Góly: 11. Stloukal (Macík, Štefanka), 36. Kutálek (Milam) – 8. Zuzin (Semorád, Juraško), 9. Klhůfek (Mráz), 11. Obdržálek (Klíma), 33. Obdržálek (Klíma), 60. Puliš. Rozhodovali: Jonák, Müllner - Výleta, Šefčík, vylúčení: 10:7, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:1, 3380 divákov.

/na zápasy: 2:3/


Zostavy:

Nitra: Valent – Ordzovenský, Milam, Mezei, Podhradský, Milo, Baker, Piačka, Kuzma – Blackwater, Slovák, Laliberté – Kutálek, Beca, H. Ručkay – Stloukal, Štefanka, Macík – Pupák, Bene, Bajtek

Zvolen: Baroš – Juraško, Demiters, Andersons, Pokovič, Habšuda, Fekiač, Hataš, Misenev – Puliš, Zuzin, Semorád – Škvaridlo, Klíma, Obdržálek – Brendl, Mráz, Klhůfek – Žilka, Jurík, Ďaloga


Stretnutie začali výborne hostia, keď v polovici prvej tretiny viedli už 3:0. V 8. minúte využili presilovú hru, Juraško nahodil puk pred Valenta a Peter Zuzin zblízka otvoril skóre. O 39 sekúnd prenechal Mráz v tandeme puk Klhůfekovi a ten z ľavého kruhu prepálil nitrianskeho brankára. V 11. minúte sa skupina zvolenských divákov radovala opäť, hostia šli vo vlastnom oslabení do úniku a Obdržálek pridal aj tretí gól do siete Valenta. Domáci však po 32 sekundách znížili v presilovej hre, keď sa po Macíkovej prihrávke strelecky presadil Stloukal.

V druhej tretine sa Nitrania snažili streliť kontaktný gól, no bezúspešne, naopak, v 33. minúte skórovali Zvolenčania, keď sa po zaváhaní domácej obrany dostal k puku nekrytý Obdržálek a poslal puk do odkrytej časti nitrianskej brány. V 36. minúte sa odohrala zaujímavá situácia, keď Nitran Kutálek skóroval, rozhodca signalizoval poradu s videorozhodcom a následne skóroval hosťujúci Brendl. Videozáznam potvrdil gól Nitry, a tak sa Zvolenčania radovali predčasne.

V tretej časti zápasu videli diváci súboj nitrianskeho útoku s brankárom hostí Barošom, ale bez gólového efektu, navyše 21 sekúnd pred koncom pri powerplay poslal puk do prázdnej nitrianskej brány Puliš, a tak Zvolen zvíťazil a ujal sa vedenia v sérii 3:2.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "I keď sme mali optimálne podmienky na to, aby sme uspeli, to znamená kompletnú zostavu, už vstup do stretnutia nebol v takom formáte ako si predstavujeme. Keby sme hrali tak, ako posledných dvadsať minút, tak by ten výsledok takýto byť nemohol. Tie tri góly to bola taká kumulácia chýb, ktorá nás stála tento zápas."

Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "Ďakujem chalanom za výkon, ktorý dnes predviedli, každý jeden vydal zo seba všetko. Museli sme kvôli zraneniam pomiešať zostavu a dnes nám to vyšlo. Musíme taký istý bojovný výkon predviesť aj doma a pokúsiť sa to ukončiť."