Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Hokejisti Popradu začali letnú prípravu i s Krotákom

Celú osemtýždňovú letnú prípravu absolvujú Popradčania v domácich podmienkach, kde podľa Jančuškových slov majú ideálne podmienky, vrátane Vysokých Tatier.

Poprad 12. mája (TASR) - S necelou dvadsiatkou hráčov odštartovali v pondelok letnú prípravu aj hokejisti HK Poprad. Tréner Milan Jančuška mal k dispozícii na prvom dvojhodinovom tréningu aj Arneho Krotáka, či Daniela Brejčáka.

Na ostrom tréningu sa hlásilo dovedna 16 hráčov, traja z nich však do neho nezasiahli. "Počet hráčov nebol kompletný, pretože máme nejaké zranenia a niektorých ešte riešime. V tomto týždni by sa to malo ustáliť na kvóte dvadsať hráčov, spoločne i s juniorskými hráčmi, po ktorých siahneme. Niektorí hráči ako Adam Lapšanský alebo Samuel Mlynarovič ešte čakajú na iné ponuky. Lotyš Juris Štals je na MS," uviedol pre TASR Jančuška.

Celú osemtýždňovú letnú prípravu absolvujú Popradčania v domácich podmienkach, kde podľa Jančuškových slov majú ideálne podmienky, vrátane Vysokých Tatier. "Prípravu sme začali dnešným dvojhodinovým tréningom a od zajtra začíname dvojfázovo. V prvej časti sa zameriame na aerobnú a silovú vytrvalosť. Budeme to kombinovať s terénmi, ktoré tu máme dostatočné a komplexným zaťažením, ako futbal, či basketbal. V druhej časti pôjde o výbušnosť, rýchlosť, dynamiku a rovnako zapojíme hry. Skrátime si prestávku medzi koncom prípravného obdobia a začiatkom predsúťažného a bude trvať iba dva týždne," konštatoval tréner "kamzíkov".

Aj v novej sezóne sa v tíme pod Tatrami predstaví výrazná postava popradského hokeja Arne Kroták a hlavný tréner už má aj predstavu o prípadných nových posilách. "Máme hráčov, o ktorých máme záujem. O menách hovoriť nebudem, ide o slovenských i zahraničných hráčov a máme záujem posilniť káder na všetkých postoch. Pracujeme na tom, aby sa k tím pripojili čo najskôr. Boli by sme najradšej, ak by to bolo už v tomto letnom prípravnom období. Nie je však vylúčené, že niektorí hráči prídu až na ľad, teda predsúťažné obdobie," prezradil pre TASR Jančuška.