Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Situáciou v popradskom klube sa bude zaoberať správna rada

Na snímke primátor Popradu Jozef Švagerko poskytuje rozhovory médiám k situácii v popradskom hokejovom klube HK Poprad, v Poprade 10. decembra 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Primátor Jozef Švagerko zároveň potvrdil, že ak čo i len jedno z vysvetlení spomenutých bodov vyhodnotí ako nedostatočné, je pripravený na radikálny krok.

Poprad 10. decembra (TASR) – Situáciou v klube účastníka Tipsport Ligy HK Poprad sa bude vo štvrtok večer zaoberať správna rada. Pre médiá to vo štvrtok na krátkom brífingu potvrdil primátor Popradu a zároveň prezident klubu Jozef Švagerko.

"Na základe diania v HK Poprad som zvolal správnu radu, kde budeme očakávať od konateľa klubu vysvetlenie ohľadom troch bodov. Prvý bod sa týka okolností získania licencie HK Poprad na štart v aktuálnej sezóne, druhý bod sa týka okolností doposiaľ nevyplatených dlhov a návrh na ich riešenie a tretím bodom bude finančné krytie klubu do konca sezóny," informoval Švagerko.



Zasadnutie správnej rady sa bude konať vo štvrtok o 18. hodine v priestoroch zimného štadióna. Primátor zároveň potvrdil, že ak čo i len jedno z vysvetlení spomenutých bodov vyhodnotí ako nedostatočné, je pripravený na radikálny krok. "A to odvolať výkonného riaditeľa a konateľa HK Poprad Tibora Turana," zdôraznil Švagerko.

Rozhodol sa tak po tom, čo sa v médiách objavili informácie o nevyplatených mzdách popradských hráčov a ich možné nenastúpenie už na najbližší zápas. Zároveň je zvolanie správnej rady reakciou na disciplinárne konanie voči klubu zo strany vedenia najvyššej hokejovej súťaže.

"Otvorili sme konanie voči HK Poprad za porušenie podmienok v súvislosti s licenciou a posunuli sme problém na Výkonný výbor. Predstavenstvo Pro-Hokeja zároveň delegovalo disciplinárny senát, aby na svojom zasadnutí prerokoval situáciu a vyvodil z nej dôsledky. Je verejne známe, že existujú minimálne tri dlžoby zo strany vedenia popradského klubu voči hráčom," uviedol ešte v utorok šéf najvyššej súťaže Tipsport Liga Richard Lintner.

Podľa Švagerka je dôležité, aby sa spomínané veci vysvetlili a mohlo sa ďalej konať. "Keď som nastupoval do funkcie, chcel som mať kontakt s najdôležitejšími hráčmi ako je kapitán Arne Kroták, Ľuboš Bartečko a Rado Suchý. Oni sú kostrou mužstva, sú členovia správnej rady, takže budem s nimi komunikovať a riešiť tieto veci," uzavrel Švagerko.