Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Dvadsiatka zaskočila Piešťany, vyhrala po nájazdoch

Hráči Piešťan. Foto: TASR/Milan Kapusta

Piešťany si už v piatok môžu napraviť chuť v súboji so Skalicou.


Piešťany 8. októbra (TASR) - V hokejovej Tipsport lige bol vo štvrtok na programe vložený zápas medzi Piešťanmi a slovenskou dvadsiatkou, v ktorom mladíci "havranov" zaskočili a vyhrali 4:3 po samostatných nájazdoch. Piešťany si už v piatok môžu napraviť chuť v súboji so Skalicou.

Piešťany privítali vo vloženom kole slovenskú dvadsiatku a bol to hokej, v ktorom nemali svoj deň obrany a ani brankári. Už v 6. minúte zaváhal Košarišťan, čo ešte mladíci nepotrestali, ale o minútu neskôr sa tečovaná strela dostala k Milému a ten otvoril bekhendom skóre – 0:1. Domáci vyrovnali počas presilovej hry, keď vyrazenú strelu Svetlíka doklepol do brány Brňák. Rýchly brejk hostí v 11. minúte mal však pre domácich katastrofický koniec, keď Surový z pravej strany vymietol strelou zápästím Košarišťanovi pavučinu – 1:2. Gólová šou ani zďaleka nekončila a po strele Holoviča z ľavej strany sa puk od korčule Vala odrazil za Škorvánka – 2:2.

Domácich mohli v druhej časti prvýkrát poslať do vedenia Ručkay aj Balej, prvý menovaný však neuspel spomedzi kruhov a Balej netrafil bránku. Paradoxne v oslabení to už domácim vyšlo, dobre zabojoval Holovič, našiel spoza brány Ručkaya a ten prestrelil Škorvánka – 3:2. Prišli aj ďalšie šance na oboch stranách, ale až v 36. minúte padol ďalší gól. Puk si na modrej čiare prebral Sloboda a jeho delovka skončila až v sieti – 3:3. Aj v ďalšom priebehu obrany „horeli“ a pri prieniku Sukeľa cez piešťanskú obranu poslúžili domáci zadáci ako kolky – „Havranov“ zachránil Košarišťan.

Tretia časť dejstva výrazne zaostala za prvými dvoma. Útočné akcie na oboch stranách boli zbrklé a veľakrát nedotiahnuté ani len do zakončenia. V predĺžení si výraznejšiu šancu nevypracovalo ani jedno mužstvo a prišli na rad nájazdy. Až v tretej sérii sa diváci dočkali gólu, keď si hosťujúci Birestenský blafákom vychutnal Košarišťana. Za domácich neuspeli Ručkay, Holovič ani Balej.
ŠHK 37 Piešťany - HK VSR SR 20 3:4 pp a sn (2:2, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly:
9. Brňák (Svetlík, Holovič), 13. Valo (Holovič, Ručkay), 29. Ručkay (Holovič) – 7. Milý (Hrušík), 11. Surový (Sukeľ), 36. Sloboda (Oško, Novák), rozh. nájazd Briestenský, rozhodovali: Štefik - Holienka, Kollár, vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0

zostavy:
ŠHK 37 Piešťany:
Košarišťan – Filip, Gachulinec, Brňák, Svetlík, S. Hudec, Gipters, Hluch, Krotov - Šimíček, Belluš, F. Hudec – Ručkay, Holovič, Valo – Kučera, Brancis, Balej – Hrehorčák, Tomčák, Tibenský

SR 20: Škorvánek – Koch, Ivanič, Sloboda, Meliško, Moravčík, Košecký, Michalčin, Kuzmin - Hrušík, Sádecký, Milý – Holešinský, Surový, Briestenský – Galis, Klenko, Tatár – Sukeľ, Oško, Novák

Povedali po zápase
Leo Gudas, tréner Piešťan:
"V dnešnom stretnutí dal všetky tri góly jeden útok, ku ktorému sa ostatní nepridali. Bo to náš najhorší zápas v sezóne a dúfam, že sme si týmto minuli aj všetku smolu a už sa to nebude opakovať."
Ernest Bokroš, tréner SR 20: "Myslím si, že sme odohrali celkom slušné stretnutie. Ani v predošlých zápasoch sme nehrali zle, no nevedeli sme sa presadiť. Dnes nám to vyšlo a dali sme dva góly už v prvej časti, čo určite chlapcom pomôže. Po góle na 3:3 sme sa zamerali na defenzívu. Chceli sme získať bod, že máme dva ma o to viac teší. Určite to pomôže aj hráčom v ďalších bojoch."