Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tipsport Liga

TIPOS EXTRALIGA: Detva zvíťazila nad Košicami

Na snímke zľava Juraj Milý (Košice) a brankár Detvy Tomas Sholl počas 10. kola slovenskej Tipos Extraligy HC 07 Detva - HC Košice v Detve 1. novembra 2020. Foto: TASR - Ján Krošlák

Prvá tretina priniesla zaujímavý hokej, početnú streľbu na oboch stranách, ale brankári boli pozorní. Nič na tom nezmenilo ani viacero presiloviek na oboch stranách.

Detva 2. novembra (TASR) – Hokejisti HC 07 Detva zvíťazili v zápase 10. kola Tipos extraligy nad HC Košice 3:2. Domáci rozhodli o víťazstve v 3. tretine, v ktorej otočili skóre z 0:1 na 3:1.

Prvá tretina priniesla zaujímavý hokej, početnú streľbu na oboch stranách, ale brankári boli pozorní. Nič na tom nezmenilo ani viacero presiloviek na oboch stranách.

V 22. minúte mal sľubnú šancu domáci Cox, ale zblízka neprekonal Sedláčeka. Domácich to mohlo mrzieť o to viac, že v 25. minúte inkasovali. Presilovkovú strelu Růžičku tečoval Jenyš – 0:1. Vyrovnať mohol Valent, ale v samostatnom úniku neuspel.

Úvod tretej tretiny patril domácim, ktorých naštartovala presilovka v 44. minúte. Už po 10 sekundách ju využil Gašpar, ktorý zužitkoval prihrávku Valenta – 1:1. V 45. minúte už domáci viedli, keď sa v predbránkovom priestore ideálne zorientoval Askarov – 2:1. V 48. minúte bolo už 3:1, keď Čachovu prihrávku zužitkoval Charbonneu. Hostia reagovali výmenou brankára a prvýkrát v sezóne naskočil do hry Riečický. Hostia mali v tretej tretine viacero presiloviek, ale neskórovali ani pri výhode o dvoch hráčov. V závere skúsili hru so šiestimi hráčmi a v nej Scholla prekonal Chovan – 3:2. Viac už hostia nedosiahli, ale neskórovali ani domáci, keď prázdnu bránku netrafil Cox.

HC 07 Detva – HC Košice 3:2 (0:0, 0:1, 3:1)

Góly: 44. Gašpar (Valent, F. Fekiač), 45. Askarov (Cox), 48. Charbonneau (Čacho, Cox) – 25. Jenyš (Růžička, Pavlin), 60. Chovan (Pospíšil, Růžička).
Rozhodovali: Snášel, Orolin – Šoltés, Durmis
Vylúčení: 7:8 na 2 min., navyše Charbonneau (Det.) a Pospíšil (Koš.) obaja 10 min. OT za nešportové správanie
Presilovky: 1:1
Oslabenia: 0:0
Bez divákov.
Zmeny: 48. Riečický (Koš.) za Sedláčeka.

Zostavy:

HC 07 Detva: Sholl – Golian, Korím, Ľalík, Rais, D. Jendroľ, Gachulinec, F. Fekiač, Rymsha – Askarov, T. Klíma, P. Halama – Cox, Čacho, Charbonneau – Ľupták, V. Fekiač, Ščurko – J. Sýkora, Valent, Gašpar
HC Košice: Sedláček (48. Riečický) – Pavlin, Baránek, Michalčin, Růžička, Slovák, Deyl, Mudrák – Vopelka, Chovan, Jokeľ – Milý, Pospíšil, Klhůfek – Belluš, J. Eliaš, Jenyš – Krasničan, Frič, Džugan – Havrila