Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tipsport Liga

Trenčianska Dukla zvíťazila nad Prešovom až na štvrtý pokus

Na snímke zľava brankár Nikita Bespalov (HC 21 GROTTO PREŠOV) likviduje strelu Radka Dudu (HK Dukla Trenčín), Ivan Glazkov (HC 21 GROTTO PREŠOV) v zápase 38. kola hokejovej Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HC 21 GROTTO Prešov, 15. februára 2022 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Víťazným gólom v 56. minúte sa na ňom podieľal 43-ročný český útočník Radek Duda, pre ktorého to bol debut v najvyššej slovenskej súťaži.

Trenčín 15. februára (TASR) - Hokejisti HK Dukla Trenčín zdolali HC GROTTO Prešov 2:1 v 38. kole Tipos extraligy. Vo štvrtom vzájomnom zápase v prebiehajúcej sezóne 2021/2022 išlo o prvé víťazstvo "vojakov." Víťazným gólom v 56. minúte sa na ňom podieľal 43-ročný český útočník Radek Duda, pre ktorého to bol debut v najvyššej slovenskej súťaži.

HK Dukla Trenčín - HC GROTTO Prešov 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)


Góly: 20. Valach (Berisha), 56. Duda (Chovan, Minárik) - 42. Welychka. Rozhodovali: Jobbágy, Snášel - Durmis, Tvrdoň, vylúčení: 2:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 750 divákov.

Trenčín: Bowns - Chovan, Kudla, Martiška, Starosta, Lemcke, Nemčík, Urban - Berisha, Mahbod, Duda - Minárik, Sojčík, Bezúch - Krajč, Valach, Honzek - Hudec, Rehuš, Švec - Krajčovič
Prešov: Bespalov - F. Fekiač, Rajnoha, Turan, Glazkov, Růžička, Jendroľ, Bakala - Sýkora, Vas, Lialka - Charbonneau, Čacho, Welychka - Žilka, V. Fekiač, Šimun - A. Nauš, Zagrapan, Lalík

Trenčania nastúpili už aj s najnovšou akvizíciou 43-ročným českým útočníkom Radkom Dudom. Zo kádra Prešova sa vrátil jeho krajan obranca David Růžička. Úvod zápasu priniesol menšie tresty na oboch stranách, ale bezgólové skóre sa nezmenilo. V prvej tretine mali viac gólových príležitostí Trenčania, blízko ku gólu bol v 9. minúte Duda, ale brankár Bespalov podržal Prešovčanov. Gólom sa neskončili ani šanca Žilku v oslabení či prečíslenie Dukly so zakončením Mahboda.

Druhá tretina sa začala únikom Dudu, ale Bespalov mu opäť zmaril radosť. Prešovčania hrozili najmä z brejkov, väčšiu ofenzívnu aktivitu predvádzali v druhej tretine domáci, no brankári boli pozorní. Skóre sa zmenilo až 12 sekúnd pred druhou prestávkou. Nekrytý Valach sa ocitol pred Bespalovom a otvoril skóre - 1:0.

Prešovčania mali ideálny vstup do tretej tretiny, keď ich protiútok zakončil Welychka a vyrovnal na 1:1. V 47. minúte trafil Mahbod do žŕdky, dorážkou neuspel Berisha a prešovský brankár si onedlho poradil aj s tečom strelecky aktívneho Dudu. Ten napokon okorenil svoju premiéru v najvyššej súťaži víťazným gólom. V presilovke tečoval strelu Chovana a Bespalov bol bezmocný - 2:1. Hostia sa pokúsili vyrovnať počas hry bez brankára, ale skóre sa už nezmenilo.