Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tipsport Liga

Poprad deklasoval Liptovský Mikuláš

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dušan Hein

Hokejisti Popradu sa po vynútenej korona pauze postavili proti rozbehnutým Liptákom. Tí však s domácimi držali krok iba prvých 10 minútu hry.

Poprad 2. novembra (TASR) – Hokejisti HK Poprad zvíťazili v 10. kole Tipos extraligy nad HK 32 Liptovský Mikuláš 6:1.

Hokejisti Popradu sa po vynútenej korona pauze postavili proti rozbehnutým Liptákom. Tí však s domácimi držali krok iba prvých 10 minútu hry. Hostia hrozili najmä z protiútokov po strate pukov kamzíkov v útočnom pásme. Z viacerých nádejných prečíslení ale Liptovský Mikuláš nič nevyťažil. Domáci udreli prvýkrát v 13. minúte, keď rýchlo otočili hru v strednom pásme. Hosťujúce mužstvo akurát striedalo, čo využil Lukáš Handlovský a po krídelnej akcii podstrelil brankára Krasanovského - 1:0. O minútu už Poprad viedol rozdielom dvoch gólov. V presilovke nahral Skokan po bránkovej čiare Haščákovi a ten sa z takmer nulového uhla nemýlil. Kamzcíci mali hru pevne v rukách. Na konči 18. minúty už bolo 3:0. Vandas našiel medzi kruhmi v ideálnej palebnej pozícii Handlovského, ale ten sa presadil až z následnej dorážky. Hostia mohli do kabín odchádzať so štvorgólovým mankom. Haščákovu strelu zápästím v početnej výhode zastavila konštrukcia Krasanovského brány.

Obrazhry sa nezmenil ani počas druhej tretiny. Popradčania síce tlačili, ale góly neprichádzali. Na ľade sa tak množili šarvátky a provokácie, na čo napokon domáci doplatili. Od 35. minúty sa postupne vyfaulovali Vandas a po ňom aj Kramár a Liptáci si vyslúžili 30-sekúndovú presilovku 5 na 3. Tú nezahrali ideálne, ale tesne po Vandasovom návrate na ľad sa ponad Vošvrdovú lapačku trafil Petran a hostia znížili na 3:1. Nervozita na popradských hokejkách pretrvala a Liptovský Mikuláš si časť ďalšej presilovej hry preniesol aj do tretieho dejstva.

Hneď v jeho úvode sa musel po hrubici spoluhráčov predviesť brankár Vošvrda, Poprad vďaka jeho pohotovému zákroku neinkasoval. Definitíva padla v 45. minúte. Rozhodcovia pustili domácim zakázané uvoľnenie. Hostia vo vlastnej tretine zle rozohrali. K puku sa dostal Dalhuisen a brankára Liptovského Mikuláša si vychutnal bekhendovým blafákom. Vzápätí sa podobná situácia udiala na opačnej strane, ale Vošvrdovu nepresnú prihrávku Liptáci v gól do jeho siete nepremenili. Piaty gól Popradu pridal opäť z ostrého uhlu po Skokanovej prihrávke Haščák. V 53. minúte to už bolo 6:1. Prečíslenie 3 na 2 využil presnou strelou do šibenice Skokan. Tlak domácich pokračoval. Päť minút pred koncom riadnej hracej doby siahol tréner Milan Jančuška, pre ktorého to bol 800.-tý extraligový zápas z lavičky, po oddychovom čase. Skóre sa už v Poprade nemenilo, kamzíci vyhrali vysoko – 6:1.

Peter Mikula, tréner Popradu: „Ja si myslím, že z nášho pohľadu sme prvú a tretiu tretinu hrali dobrý zápas. V druhej tretine sme možno náskokom 3:0 a aj vylúčeniami sa dostali do problematickej situácie. Po tých dvoch týždňoch vynútenej prestávky sme mali celkom slušný pohyb a dobrú medzihru."

Milan Jančuška, tréner Liptovského Mikuláša: „Nie je veľmi čo hodnotiť. Zo zápasu som sklamaný. Poprad hral dobre. Na začiatku zápasu sme mali trikrát prečíslenie, ale sme ho nevyužili. Potom sme inkasovali tri góly v rade. V druhej tretine sme sa snažili vrátiť do zápasu, ale v tretej tretine nás hrubé chyby stáli lepší výsledok. Domáci vyhrali úplne zaslúžene."

HK Poprad – HK 32 Liptovský Mikuláš 6:1 (3:0, 0:1, 3:0)

Góly: 13. Handlovský (Drgoň, Hudec), 14. Haščák (Skokan, Svitana), 18. Handlovský (Vandas, Dalhuisen), 45. Dalhuisen, 49. Haščák (Skokan, Brejčák), 53. Skokan (Svitana), 37. Petran (Rusina, Hamráček). Rozhodovali: Baluška, Štefik – Kacej, Jurčiak
Vylúčení: 5:6
Presilovky: 1:1
Oslabenia: 0:0
Bez divákov

Zostavy:

Poprad: Vošvrda – Drgoň, Hudec, Brejčák, Dalhuisen, Kramár, Erving, Česánek – Svitana, Skokan, Haščák – Vandas, Preisinger, Handlovský – Matúš Paločko, Zagrapan, Livingston – Mešár, Bjalončík, Lušňák – Šotek.

L. Mikuláš: Krasanovský – Nemec, Kurali, Rusina, Petran, Mezovský, Bača, Droppa, Patlevič – Štrauch, Lištiak, Ru. Huna – Hamráček, Okuliar, Michalík – Uhrík, Oško, Surový – Bečka, Toma, Matoušek.