Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Obranca Brejčák sa s Popradom dohodol na novom ročnom kontrakte

Na archívnej snímke Daniel Brejčák (Porad). Foto: TASR - Ján Krošlák

V najvyššej domácej súťaži odohral 690 zápasov, v ktorých získal 188 bodov za 35 gólov a 153 asistencií.

Poprad 18. júna (TASR) - Obranca Daniel Brejčák si bude aj v nasledujúcej sezóne obliekať dres hokejistov HK Poprad. S extraligistom sa dohodol na novom ročnom kontrakte. Informoval o tom klubový web.

„Hovorím to možno každý rok, ale mojím snom je vyhrať titul s Popradom. Tiež tu mám rodinu a okolie Popradu je pre nich najlepšie," povedal po podpise zmluvy Brejčák, ktorého čaká jedenásta sezóna v drese s kamzíkom na hrudi a celkovo pätnásta v slovenskej extralige.

"Aj keď ostatné tímy budú tiež silné, tak verím, že nastavenú latku nepodlezieme. S tímovým úspechom prídu na rad aj osobné štatistiky, bolo to vidieť minulú sezónu, darilo sa celému tímu, body som zbieral aj ja."

Riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi netajil spokojnosť, že sa im skúseného 34-ročného zadáka podarilo udržať: "Mohli to všetci vidieť, ako hral Dano v minulej sezóne a v play off. Je to veľký srdciar a bojovník, patrí k top štyrom našim obrancom. Predĺženie zmluvy bola pre nás jasná voľba a som rád, že sme sa rýchlo a korektne dohodli."

Brejčák si v minulosti na Slovensku obliekal dresy nielen materského Popradu, ale aj Kežmarku, Košíc a Žiliny. Okrem týchto destinácií zakotvil na pár zápasov aj v Taliansku v tíme Kaltern/Caldaro. V najvyššej domácej súťaži odohral 690 zápasov, v ktorých získal 188 bodov za 35 gólov a 153 asistencií. V počte štartov za Poprad sa už dostal na 9. miesto historickej tabuľky so 462 zápasmi, uviedol portál hkpoprad.sk.