Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TEL: Šimun podpísal zmluvu s B. Bystricou, na skúške je Výhonský

Slovenský hokejový reprezentant do 20 rokov Eduard Šimun (vľavo) sleduje gólovú radosť hráčov Kanady, uprostred strelec Curtis Lazar, vpravo jeho spoluhráč Nic Petan v zápase A-skupiny MS Kanada - Slovensko vo švédskom Malmö v pondelok 30. decembra 2013. Foto: TASR/AP

Výhonský pôsobil v slovenskej extralige iba v úvode sezóny 2016/2017, keď odohral 14 zápasov za HK Poprad.

Banská Bystrica 19. októbra (TASR) - Slovenský hokejový klub HC '05 Banská Bystrica angažoval 25-ročného útočníka Eduarda Šimuna. V tíme trénera Norberta Javorčíka je na skúške 26-ročný útočník Alex Výhonský. Extraligista o tom informoval na oficiálnej stránke.

Šimun začal uplynulú sezónu 2019/2020 v drese Nitry, neskôr zamieril do Michaloviec. Po predčasnom ukončení ročníka bol bez angažmánu. V najvyššej slovenskej súťaži už obliekal aj dres Nových Zámkov a Trenčína, za Slovan Bratislava si zahral v KHL. V najvyššej slovenskej súťaži má odohratých 210 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 43 gólov a 40 asistencií.

Výhonský pôsobil v slovenskej extralige iba v úvode sezóny 2016/2017, keď odohral 14 zápasov za HK Poprad. Inak sa jeho doterajšia kariéra odvíjala iba v zahraničných súťažiach. Pôsobil najmä v nižších súťažiach v Nórsku a vo Francúzsku, zahral si aj vo Švédsku.