Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Skvelý obrat Zvolena nestačil, Spišiakov potiahol k víťazstvu Nellis

Na snímke hokejisti Spišskej Novej Vsi sa tešia po strelení gólu počas 5. zápasu semifinále play off Tipos extraligy HKM Zvolen - HK GROTTO Spišská Nová Ves vo Zvolene 9. apríla 2023. Foto: TASR - Ján Krošlák

Nedeľný veľkonočný duel mal aj trojgólového strelca Anthonyho Nellisa, ktorý najprv zvýšil na 4:1 a napokon dvoma gólmi v závere zariadil obrat z 4:5 na 6:5.

Zvolen 9. apríla (TASR) - Hokejisti Spišskej Novej Vsi sú jeden zápas od historického postupu do finále play off Tipos extraligy. Zvládli totiž piaty semifinálový duel vo Zvolene po výhre 6:5 a v sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 3:2. Navyše šiesty duel sa hrá v utorok na Spiši, takže môžu využiť výhodu domáceho stretnutia. Nedeľný veľkonočný duel mal aj trojgólového strelca Anthonyho Nellisa, ktorý najprv zvýšil na 4:1 a napokon dvoma gólmi v závere zariadil obrat z 4:5 na 6:5.

"Bol to šialený zápas, som šťastný z výhry, nemám na to ani slov. Pri mojom druhom góle som dostal skvelú prihrávku do Réwaya, ktorý vždy vie vymyslieť úžasné veci a niekedy sám neviem, akú prihrávku od neho očakávať. Tretí víťazný gól bol z dorážky, stál som tam a okamžite som dorážal, ako ku mne prišiel puk. Bez váhania. Je to môj prvý tohtosezónny hetrik, minulý rok som takisto strelil hetrik až v play off a tiež sme vyhrali. Je to naozaj skvelý pocit, som šťastný. Teším sa na fanúšikov v šiestom domácom zápase, chceli by sme sériu ukončiť postupom do finále," netajil 28-ročný Kanaďan Nellis.
Na snímke Juraj Šiška (Zvolen) sa teší po strelení gólu počas 5. zápasu semifinále play off Tipos extraligy HKM Zvolen - HK GROTTO Spišská Nová Ves vo Zvolene 9. apríla 2023.
Foto: TASR - Ján Krošlák

Zvolenčania štyri minúty pred koncom tretej tretiny po skvelom obrate z 1:4 viedli 5:4, ale duel nedotiahli do víťazného konca. "V prvých dvoch tretinách sme nehrali hokej, ktorý sme chceli hrať. Odskakovali nám puky z hokejok, preto sme vyrobili aj chyby, nevytvorili sme si šance, mali sme slabú aktivitu. Tretia tretina už bola podľa našich predstáv, zodpovedal tomu aj počet gólov, len škoda záveru, prehratého buly a dorazeného puku. Hokej býva aj taký, že keď sa snažíte dokonca, tak aj takto to môže dopadnúť. V posledných troch minútach sme mali výsledok 5:4 po tom obrate z 1:4 udržať. Zvrat výsledku bol naozaj pekný. Ak by sme hrali v prvých dvoch tretinách tak ako v tretej, tak asi by bol výsledok iný," povedal k príčinám prehry tréner Zvolena Peter Oremus a dodal: "Teraz nám nič iné nezostáva, len vyhrať dva zápasy."

Spišiaci sa už do Zvolena na prípadný siedmy duel vrátiť nechcú. Uvedomujú si však, že posledný krok býva najťažší. Nedeľná dráma so šťastným koncom by ich mohla nabudiť. "Divákom sa hokej páčil, trénerom už asi menej. My sme každopádne radi, že to dobre dopadlo pre nás. Gratulujem chlapcom, že to takto zvládli. Vedeli sme, že Zvolen vyvinie enormný tlak v tretej tretine za stavu 2:4, že nám nenechá meter ľadu, čo sa aj potvrdilo. Vnútornou silou, voľou a charakterom tímu sme to napokon v samom závere dotiahli do víťazného konca," hodnotil piaty semifinálový duel tréner Sp. N. Vsi Vlastimil Wojnar a k šiestemu utorňajšiemu stretnutiu dodal: "V tejto sérii je možné asi všetko. Výhoda je teraz na našej strane. Určite sa už do Zvolena nechceme vracať. Doma čakáme v utorok plný dom, diváci nás poženú za víťazstvom. Dúfam, že budeme menej nervózni, než sme boli v posledných dvoch zápasoch doma a hlavne úspešní tak, ako tomu bolo v tomto piatom zápase vo Zvolene."