Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tipsport Liga

Zvolen vníma rolu favorita, Viedenský: Rozhodne disciplína a chyby

Na snímke zľava Marek Viedenský (Zvolen) a Mátyás Vojtkó (Miškovec) počas zápasu 49. kola hokejovej Tipos extraligy HKM Zvolen – DVTK Miškovec vo Zvolene 19. marca 2021. Foto: TASR - Ján Krošlák

Séria Zvolena s Banskou Bystricou bude mimoriadne zaujímavá pre fanúšikovské tábory oboch tímov.

Zvolen 25. marca (TASR) - Hokejisti HKM Zvolen si uvedomujú pozíciu favorita a proti Banskej Bystrici sú odhodlaní ju potvrdiť. Štvrťfinálová séria Kaufland play off Tipos extraligy im postavila do cesty regionálneho rivala, s ktorým majú v nedávnej minulosti mimoriadne priaznivú bilanciu. "Rozhodne disciplína a to, kto spraví menej chýb," uviedol útočník Marek Viedenský pre TASR.

Zvolenčania vyhrali nad Banskou Bystricou päť zo šiestich vzájomných zápasov v základnej časti. Prehrali až posledný, aj to až po samostatných nájazdoch. Skončila sa tým ich víťazná séria nad týmto súperom, ktorého predtým zdolali v 11 zápasoch po sebe. Zvolenská pozícia favorita série je zrejmá. "Je pravda, že naše výsledky v základnej časti hovoria o tom, že by sme mali byť favorit. Doterajší priebeh sezóny však ukázal, že liga je do veľkej miery vyrovnaná a tesné boli aj viaceré zápasy s Banskou Bystricou. Síce sme viac z nich vyhrali my, ale aj súper má kvalitné mužstvo, ktoré určite pomýšľa na postup," poznamenal Viedenský.

Zvolenčania sa po základnej časti umiestnili na 2. mieste, pričom až do posledného kola boli v hre o prvenstvo. Zatiaľ čo oni súperili o najvýhodnejšiu pozíciu do play off, Banskobystričania si účasť vo štvrťfinále museli vybojovať v sérii predkola proti Trenčínu. Viedenský pripúšťa, že dlhšia zápasová absencia sa môže podpísať pod úvod série. "Dlhšie sme nehrali, možno sa to prejaví v úvodnom zápase, resp. v jeho prvých minútach. Ale nepochybujem, že sa do toho rýchlo dostaneme. Teraz sa už hrá na víťazstvá a nie na skóre alebo body. Vyhrať štyri zápasy v sérii, to je naša najbližšia priorita."

Séria Zvolena s Banskou Bystricou bude mimoriadne zaujímavá pre fanúšikovské tábory oboch tímov. V extraligovej histórii sa doteraz zrodili dve série týchto tímov. Obe sa odohrali vo štvrťfinále a zatiaľ je bilancia vyrovnaná - 1:1. "Samozrejme, snažím sa to chápať. Fanúšikovia majú radi rivalitu a potrebujú emócie. Niekedy býva až prehnaná, ale verím, že v tejto sérii bude všetko v medziach slušnosti. Rivalita do športu patrí, hoci mám pocit, že už nie je taká ako kedysi. Dúfam, že budú plné štadióny v oboch mestách a diváci vytvoria správnu atmosféru. Rovnako ako počas celej sezóny, aj tentoraz sme mali tzv. mikrocykly. Po základnej časti sme dostali pár dní voľna na psychický aj fyzický oddych a potom sme už znovu nabehli do tréningového kolotoča," povedal Marek Viedenský pre TASR.