Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Dukla Trenčín si poradila s Martinom 3:2

Na archívnej snímke Trenčania Michal Hlinka (vľavo) a Patrik Koyš v zápase 18. kola Tipsport Ligy Dukla Trenčín - ŠHK 37 Piešťany, 1. novembra 2015 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Napriek dramatickému záveru sa už konečný výsledok nezmenil.

Trenčín 10. novembra (TASR) - V úvodnej tretine predviedli obe mužstvá rozháraný hokej. Na oboch stranách sa síce zrodilo pred bránkami niekoľko ošemetných situácií, ale brankár boli v strehu. Na prvý gól sa preto muselo čakať až do začiatku druhej časti hry, keď Gašparovič našiel pred bránkou neustráženého Melichárka, ktorý v 22. minúte otvoril skóre. Trenčín mohol svoj tesný náskok zvýšiť o štyri minúty neskôr, ale Radek Dlouhý nepremenil trestné strieľanie. Nápor domácich však napriek tomu zosilnel a keďže hostia sa nevyhli faulom, v 33. min. počas oslabenia inkasovali druhýkrát, keď Hlinka dorazil puk do odkrytej bránky. Martinský kontaktný gól však prišiel už o 40 sekúnd po rýchlom útočnom výpade a Rusinovej umiestnenej strele. Zmeny skóre vniesli do stretnutia šťavu, pričom hostia sa výrazným spôsobom vrátili do hry.

V 45. min. však ich silnejúce nádeje schladil dravým gólovým prienikom Švec, ktorý ponad Dzubinovu vyrážačku upravil na 3:1. Domáci v ďalšom priebehu dvojgólový náskok kontrolovali. V závere tretej tretiny však hrali hostia po odvolaní brankára presilovku 6 proti 4 a krátko po jej skončení v 58. min. opäť na jednogólový rozdiel znížil tečovanou strelou Murček. Napriek dramatickému záveru sa už konečný výsledok nezmenil.

Marcel Hanzal, tréner Trenčína: "V tomto zápase sme sa trochu trápili, pretože nám príliš nefungovala rozohrávka a súper dobre bránil. Bol to pomerne vyrovnaný zápas, v ktorom rozhodla skutočnosť, že nám sa darilo lepšie premieňať šance. Dúfame, že toto víťazstvo nás nakopne k zlepšeným výkonom i výsledkom."

Ivan Dornič, tréner Martina: "Vedeli sme, že nás čaká veľmi ťažký zápas a že trenčiansky ľad bude horúci. Prvú tretinu sme zvládli podľa našich predstáv, pretože sa nám darilo dodržať stanovenú taktiku a nedostali sme gól. Potom však prišli dve malé chybičky, ktoré súper potrestal a do vyšších obrátok nás dostal až kontaktný gól. Následne sme urobili ďalšiu fatálnu chybu, po ktorej sme dostali rozhodujúci tretí gól a tu sa lámal chlieb. Ešte sa nám síce podarilo znížiť, ale domáci nám umnou hrou vyrovnať nedovolili."

Dukla Trenčín - MHC Martin 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Góly: 22. Melichárek (Gašparovič, Petrovický), 33. Hlinka (Rehák, Ölvecký), 45. Švec (L. Novák, Drgoň) - 34. Rusina (Kabáč, Trávniček), 58. Murček (Skladaný).
Rozhodovali: Stano - Synek, Tvrdoň, vylúčení: 6:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1283 divákov