Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Košičania si poradili s Piešťanmi 5:1

Na snímke radosť košických hokejistov po strelení gólu v zápase 23. kola hokejovej Tipsport ligy HC Košice - ŠHK 37 Piešťany 20. novembra 2015 v Košiciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Hostia sa v ofenzíve presadzovali len sporadicky. Domáci si v závere zápasu presvedčivé víťazstvo postrážili a na tretí pokus zdolali Piešťany.

Košice 20. novembra (TASR) - Košičania chceli na tretí pokus konečne zdolať Piešťany a ich ofenzívna snaha bola viditeľná od prvých minút. V 3. minúte bol ešte brankár hostí Rybár pri strele Bartoša pozorný a krátko na to zmaril aj príležitosť Biceka. Práve Bicek sa v 8. minúte dostal k odrazenému puku, ktorý z ľavého kruhu namieril presne - 1:0. Aj nasledujúce striedanie prvého útoku domácich skončilo gólom. Bartánus prenechal puk Sujovi, ktorého strelu Rybár podcenil - 2:0. Hostia sa k súvislejšiemu tlaku dostali v 15. minúte počas presilovky. Tibenský najskôr zblízka v dobrej pozícii minul bránku, no o pár sekúnd na to už prekonal Melicherčíka - 2:1. Košičania po inkasovanom góle zneisteli a dopustili sa viacerých chýb v obrane. Deylovu v 17. minúte nepotrestal Pardavý, ktorý sa ocitol sám pred domácim brankárom.

V druhej tretine prevládala bojovnosť a brankári veľa práce nemali. V polovici zápasu mohol tretí gól Košíc pridať Šedivý, tvrdou strelou však trafil len pravú žŕdku. Čo sa nepodarilo jemu, vyšlo v 36. minúte inému obrancovi. Po vyhranom buly sa k puku dostal Dudáš a pohotovou strelou prekvapil Rybára. Ďalšiu Dudášovu strelu v 38. minúte usmernil do Rybárovej bránky Hrnka a domáci viedli už o tri góly.

V tretej časti nahradil Rybára v bránke hostí Košarišťan. Gólom sa ho snažili privítať Lelkeš aj Chovan, no neuspeli. Hostia sa v ofenzíve presadzovali len sporadicky a nebezpečnejšie vyzerali protiútoky domácich. V 55. minúte sa vydarila ofenzívna akcia košickým obrancom, keď Macejko našiel nekrytého Dudáša, ktorý zblízka odkrytou bránkou nepohŕdol - 5:1. Domáci si v závere zápasu presvedčivé víťazstvo postrážili a na tretí pokus zdolali Piešťany.

HC Košice - ŠHK 37 Piešťany 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)

Góly: 8. Bicek (Suja, Deyl), 11. Suja (Bartánus, Šedivý), 36. Dudáš (Bartoš), 38. Hrnka (Dudáš, Bartoš), 55. Dudáš (Macejko, Lelkeš) - 15. Tibenský (Holovič, Ručkay).
Rozhodovali: Štefik, Jonák - Korba, Rovenský, vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 3500 divákov, zmeny: 41. Košarišťan (Piešť.) namiesto Rybára.


Hlasy po zápase:

Marcel Šimurda, asistent trénera HC Košice:
"Úvod zápasu nebol z našej strany ideálny. Napriek tomu sme však dokázali dvakrát skórovať. Súper sa dostal do zápasu využitou presilovkou. V druhej časti sme pridali na aktivite, viac sme sa tlačili pred súperovu bránku. Z toho pramenili ďalšie góly. V tretej tretine sme si to postrážili, pridali sme aj piaty gól a myslím si, že košický fanúšik môže byť spokojný."

Leo Gudas, tréner ŠHK 37 Piešťany:
"Prehrali sme, pretože sme nepremenili šance, ktoré sme si vytvorili. Súper nás za to potrestal. Rozdielovou tretinou bola druhá, v ktorej sme dostali dva góly. Náš brankár ich nevidel, nemohol za ne. Najväčší rozdiel bol v tom, že my sme góly nedali a Košice áno."