Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Tipsport Liga

Zvolen zvíťazil v Trenčíne vysoko 7:3

Trenčan Denis Hudec (vpravo) padá v súboji so Zvolenčanom Lukášom Juríkom v zápase 39. kola Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HKM Zvolen, 15. januára 2016 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Šanca na zníženie sa Trenčínu naskytla desať minút pred koncom zápasu, no nedokázal využiť ani presilovú hru o dvoch hráčov.

Trenčín 15. januára (TASR) - Zápas tímov z hornej polovice tabuľky začali aktívnejšie hokejisti Dukly. Tým sa núkala šanca otvoriť skóre v presilovej hre. Paradoxne najväčšiu šancu mal však hosťujúci Puliš, ktorý preveril Cháberu. Hostia postupne pridali na obrátkach a bojovalo sa najmä o prevahu v strede klziska. V 9. min sa Zvolen radoval po prvý raz, keď Pokovič nahodil puk na bránu a na prekvapenie všetkých sa zatrepotal v sieti – 0:1. Hokejisti spod Pustého hradu následne dokazovali, prečo patri na klziskách súperov k najlepším tímom. Duklu držali na dištanc od Baroša a podnikali nebezpečné kontry. Trenčanov napokon brzdila vlastná nedisciplinovanosť, keď až dve ich presilovky boli prerušené zbytočným faulom. Napokon sa však domácim vyrovnať podarilo, keď nepodarenú strelu Pavlikovského v presilovke do odkrytej brány poslal R. Dlouhý – 1:1.

Hostia vstúpili do prostrednej tretiny aktívnejšie. Strela Krejčího z ľavého kruhu poriadne preverila pozornosť Cháberovej lapačky. V 25. min sa však už ten istý hráč po prihrávke spoza brány od Obdržálka nemýlil a tvrdou strelou tesne nad ľadom poslal Zvolen do vedenia aj druhý raz v stretnutí. O štyri minúty sa do samostatného nájazdu rútil Škvaridlo, ale gólman Dukly betónom vytesnil jeho pokus. V tých chvíľach sa hralo z jednej strany na druhú a prišli aj šance. V 31. min sa individuálne presadil cez obranu Gašparovič a Baroš schoval puk z jeho hokejky v lapačke. O minútu na to pri úniku dvoch na jedného nedokázal prepasírovať puk za bránkovú čiaru Pokovič. Šesť minút pred druhou sirénou sa už Zvolen dostal do dvojgólového vedenia, keď strela Lukáša Juríka prepadla pomedzi chrániče Cháberu – 1:3. O dve minúty si nakorčuľoval na pravý kruh Zuzin a prepálil gólmana. To už Chábera nevydržal a nechal sa vystriedať Kompasom. Deň otvorených dverí pokračoval aj ďalej a 38. min ešte Klhufek poslal Kompasovi prvý gólový pozdrav. Minútu a pol pred druhou sirénou vykresal iskierku nádeje ešte presilovkým gólom Troliga, keď tečoval Ryzákovu strelu. A aby toho nebolo málo, v poslednej minúte ešte Obdržálek ukončil bláznivú prostrednú časť.

Ako sa druhá tretina skončila, tak aj posledná začala. Po 17 sekundách hry Hlinka v samostatnom nájazde uspel a upravil na 3:6. O tri minúty pridal siedmy gól Zvolena po vyrazenej strele Andersonsa Lukáš Jurík – 3:7. Šanca na zníženie sa Trenčínu naskytla desať minút pred koncom zápasu, no nedokázal využiť ani presilovú hru o dvoch hráčov. Následne sa zápas bohatý na góly už iba dohral.

Ján Kobezda, tréner Trenčína: "Začali sme podľa predstáv, ale zápas sa nehrá na 10 minút, ale na 60. Pribrzdili nás hlúpe vylúčenia. Nemôžeme dostávať toľko gólov ako dnes. Obrana nespĺňala kritéria extraligy. Musíme s tým niečo urobiť, lebo sa to s nami ťahá už dlhšie. Niektorí hráči sa neposunuli ako sme očakávali. Takto to nemôže zostať."

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Chcem sa chalanom poďakovať za dobrý výkon. Rozhodla druhá tretina, v ktorej sme si vytvorili náskok. Pre domácich už bolo potom náročné otočiť výsledok zápasu. Dnes nám to padalo a podali sme výborný výkon."

HK Dukla Trenčín – HKM Zvolen 3:7 (1:1, 1:5, 1:1)

Góly:
18. R. Dlouhý (Pavlikovský, L. Novák), 39. Troliga (Ryzák, Holenda), 41. Hlinka (L. Novák, Pavlikovský) - 9. Pokovič (Obdržálek, Demiters), 25. Krejčí (Obdržálek, L. Jurík), 34. L. Jurík (Obdržálek, Andersons), 36. Zuzin (Semorád), 38. Khlufek (J. Jurík, B. Mráz), 39. Obdržálek (Škvaridlo), 44. L. Jurík (Andersons, Semorád). Rozhodovali: Jonák, Goga - Junek, Synek, vylúčení: 5:9, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 1795 divákov