Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tipsport Liga

Hokejisti Banskej Bystrice zvíťazili nad Nitrou 4:2

Na snímke sa hráči Banskej Bystrice tešia z gólu v zápase 19. kola slovenskej hokejovej Tipsport ligy HC05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra 10. novembra 2015 v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Branislav Račko

Domácim stačilo niečo vyše sedem minút, aby trikrát rozvlnili sieťku.

Banská Bystrica 10. novembra (TASR) - Po gólových suchotách sa v druhej tretine roztrhlo vrece, no len na jednej strane, za chrbtom nitrianskeho brankára Valenta. Domácim stačilo niečo vyše sedem minút, aby trikrát rozvlnili sieťku. Aj keď sa spoliehali na novú posilu ostrostrelca Romana Tománka, presadili sa iní hráči.

Na snímke sprava Ondřej Šmach (Banská Bystrica) a Matej Bene (Nitra) v zápase 19. kola slovenskej hokejovej Tipsport ligy HC05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra 10. novembra 2015 v Banskej Bystrici.
Foto: TASR - Branislav Račko


Pri prvom úradovali až dva teče po strele Gründlinga od modrej a z gólu sa radoval Mikula. V 29. min trafil excelentne pod žŕdku Lamper a v 30. min opäť Mikula využil presnú nahrávku od Handzuša a samostatný nájazd zakončil s prehľadom blafákom na forhendovú stranu. Nitrania pôsobili v týchto momentoch odovzdane a tréner Stavjaňa sa ich snažil prebrať timeoutom. Čiastočne sa mu to podarilo, no keby v 36. min po faule Podhradského premenil trestné strieľanie Lamper, už by sa hosťom takýto stav rozdýchal len veľmi ťažko.

Na snímke zľava Mário Róth (Banská Bystrica) a Peter König (Nitra) v zápase 19. kola slovenskej hokejovej Tipsport ligy HC05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra 10. novembra 2015 v Banskej Bystrici.
Foto: TASR - Branislav Račko


Ani 'barani' sa však neubránili hluchým úsekom hry a v prvej tretine im bolo čo vyčítať. Na bránku strieľali síce častejšie ako súper, no oveľa väčšie šance mali hostia, v 13. min nevyužil dokonalú streleckú parketu Mezei a v 15-tej nedotiahol prečíslenie s Ručkayom do gólu Kutálek. Napriek štyrom gólom mohli Nitrania po dvoch tretinách ďakovať brankárovi Valentovi, že neprehrávali výraznejši. Zaujal najmä jeho zákrok v 25. min, keď bez hokejky sa tak natiahol, že lapačku bravúrne v poslednej chvíli stačil vložiť do strely Kytnára. Aj v drese hostí nastúpila posila, Kanaďan Blackwater sa objavil na centri prvého útoku, no ani on sa výraznejšie nepresadil.

Na snímke Ondřej Mikula (Banská Bystrica) sa teší z gólu v zápase 19. kola slovenskej hokejovej Tipsport ligy HC05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra 10. novembra 2015 v Banskej Bystrici.
Foto: TASR - Branislav Račko


V tretej tretine sa Nitrania len márne usilovali zvrátiť priebeh, no až v 53. min znížili. Stačilo, aby obranca Jankovič nepresne prihral, od modrej vystrelil Štefanka a Stloukal vyrazený puk už poslal do bránky. Šanca na zvrat sa otvorila pri následných dvoch presilovkách, hostia ju však zahrali v tej prvej dosť chaoticky a jedine Kutálek sa dostal k nádejnej strele.

Na snímke hore Ondřej Mikula (Banská Bystrica) dáva gól na 3:0 ponad brankára Nitry Michala Valenta v zápase 19. kola slovenskej hokejovej Tipsport ligy HC05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra 10. novembra 2015 v Banskej Bystrici.
Foto: TASR - Branislav Račko


Druhá už priniesla v 56. min kontaktný gól opäť z hokejky Stloukala do odkrytej bránky a zrodila sa málokým čakaná dráma. Škoda len, že sa v 56. min nechal vylúčiť Kuzma, potom Slovák a citeľne ubrali z ofenzívy hostí. V presilovke piatich na troch spálil Loskot tutovku po brankárskej paráde Valenta a nasledovalo ďalšie vylúčenie hosťujúceho Macíka, ktorým si definitívne znemožnili možnosť na vyrovnanie. Navyše aj inkasovali do prázdnej bránky 22 sekúnd pred koncom, keď pečať výsledku udelil trojnásobný gólový strelec Mikula.

Na snímke zľava Michal Valent (Nitra), Peter Galamboš (Banská Bystrica) a Jameson Milam (Nitra) v zápase 19. kola slovenskej hokejovej Tipsport ligy HC05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra 10. novembra 2015 v Banskej Bystrici.
Foto: TASR - Branislav Račko


Richard Zedník, asistent trénera B. Bystrice: "Môžeme byť spokojní, 50 minút sme hrali vynikajúco, s tromi gólmi, no individuálnou chybou v tretej tretine sa súper dostal do zápasu. Videli ste sami, ako to dopadlo, no bolo by nespravodlivé, keby sme dnes prehrali, už len za ten 50-minútový výkon."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Po prestávke sme trochu upravili zostavu, hráči si verili, na tréningu vyzerali dobre. Súper v dôraze bol v útočnom pásme lepší, nám nešli presilovky a až v závere zápasu sme sa dvoma gólmi dostali do hry. V samom finále sme sa chybami a vylúčeniami vyšachovali zo záverečného tlaku a domáci zaslúžene zvíťazili."

Ondrej Mikula, strelec troch gólov B. Bystrice: "Nás teší, že sme predbehli v tabuľke práve Nitru. K ničomu sme ju nepustili, škoda len tých dvoch gólov v závere, aj taký je hokej. Štatistiku hetrikov nesledujem, naposledy si spomínam na ten dva roky dozadu ešte ako hráč Trenčína. Dôležité je, že som výkonom pomohol mužstvu, dúfam, že takto budeme aj pokračovať. Mali sme pár hráčov zranených, ďakujem trénerom, že som mal priestor na ľade a možno som si vypýtal aj väčší 'ice time'."

Roman Tománek, nová posila B. Bystrice: "Mesiac som nehral, čo bolo aj vidieť, no chalani potiahli dobrý zápas. Ja som sa snažiť streliť gól, veď kto by nechcel, dnes to nepadlo, treba sa aj zohrať s päťkou. "



HC'05 iClinic B. Bystrica - HK Nitra 4:2 (0:0, 3:0, 1:2)

Góly: 23. Mikula (Gašpar, Gründling), 29. Lamper (Zigo), 30. Mikula (Handzuš), 60. Mikula (Šmach, Ďatelinka) - 53. Stloukal (Štefanka), 56. Stloukal (Macík, Štefanka).
Rozhodcovia: Šír, Úlehla (obaja ČR) - Holienka, Šefčík, vylúčení 6:6, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, 2113 divákov.