Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tipsport Liga

Trenčín doma zdolal Banskú Bystricu, Žilina podľahla Skalici

Trenčiansky Brankár Ján Chábera (vpravo) vyráža puk pred Banskobystričanom Patrikom Lamperom v zápase 24. kola Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HC'05 iClinic Banská Bystrica, 22. novembra 2015 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dukla záverečný tlak ustála a pripísala si cenné 3 body, hoci hostia boli lepším tímom.


Trenčín 22. novembra (TASR) - Zápas dvoch popredných tímov Tipsport ligy začal lepšie hosťujúci tím, ale prvý gól dali domáci. V 5. minúte nahodený puk dokorčuľoval Novák a strelou povedľa Corbeila si otvoril strelecký účet v drese Trenčína. Vyrovnať mohol o tri minúty Extrenčan Mikula, jeho pohotová strela sa však odrazila od žŕdky Cháberovej bránky. Na opačnej strane preukázal skúsenosť Vozdecký, ale puk nedostatočne nadvihol. V 14. minúte mohol vyrovnať hosťujúci Šmach, s domácimi však opäť hrala konštrukcia brány. V závere mohli "barani" ešte vyrovnať počas presilovky, ale ich snaha nebola korunovaná gólom.

Po prestávke sa hostia do Dukly zahryzli, avšak chýbal im moment prekvapenia. V 24. minúte Gillies zabojoval, získal puk pre Hudeca, jeho pokus však Chábera vyrazil. Na "baranoch" bolo vidieť snahu otočiť stav stretnutia. V 32. minúte preukázali Banskobystričania väčšiu fyzickú silu, prepracovali sa aj k zakončeniu a so strelou Majdana mal gólman Dukly plné ruky práce. Paradoxne, gól opäť padol na opačnej strane klziska. Skúsený Petrovický šikovnou prihrávkou posunul do šance Gašparoviča a ten z predbránkového priestoru poslal domácich do dvojgólového vedenia. V 37. minúte sa uvoľnil Tománek, jeho pokus však Chábera stačil vytesniť mimo priestoru bránky. V závere neuspel ani Zigo a Dukla po 40 minútach viedla o dva góly.

V záverečnej časti hry sa Dukla snažila v prvom rade poctivo brániť a čakať na svoje šance. Banskobystričania sa zase snažili čo najskôr streliť kontaktný gól. V 49. minúte urobil chybu Dlouhý, ale jeho zaváhanie Tománek nevyužil. Tlak "baranov" narastal. Do Kytnárovej nebezpečnej strely obrana v poslednej chvíli vložila hokejku. V čase silnejúceho tlaku hostí sa opäť presadili Trenčania. V 53. minúte vyťažil z minima maximum Hudec, keď do siete dorazil Rehákovu strelu. Niečo viac ako 5 minút pred naplnením riadneho hracieho času sa "baranom" predsa len podarilo znížiť. Tománek si obkorčuľoval bránku, ponúkol puk Majdanovi, ten šancou nepohrdol a znížil na 3:1. Dukla záverečný tlak ustála a pripísala si cenné 3 body, hoci hostia boli lepším tímom.

Dukla Trenčín – HC '05 Banská Bystrica 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Góly:
5. L. Novák (Hlinka, Dlouhý), 36. Gašparovič (Petrovický, Holenda), 53. Hudec (Švec, Rehák) – 55. Majdan (Tománek). Rozhodovali: J. Konc, Orolin - J.Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 3:1, bez využitia, 2205 divákov.


Povedali po zápase
Marcel Hanzal, asistent trénera Trenčína:
"Sme radi, že sme zvíťazili nad ťažký súperom. Hostia boli v určitých fázach zápasu lepší, lepšie korčuľovali a vyhrávali osobné súboje. Posledná tretina sa hrala prevažne v našej tretine a dokázali sme ju zvládnuť po taktickej stránke."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Víťazstvo sme darovali Dukle. My sme hrali, ale góly sme nedávali. Keď sme sa dostali do zakončenia, zlyhali sme v koncovke. S jedným gólom nemôžeme pomýšľať na úspech."

HK Poprad - HK Nitra 2:4

Poprad 22. novembra (TASR) - Nitra vyťažila pod Tatrami z minima maximum. V prvej tretine priemerného zápasu diváci veľa vzruchu nevideli. Prvú vážnejšiu príležitosť si až po 7 minútach hry vypracoval B. Rapáč, ktorý však puk za nitrianskeho brankára Valenta neprepasíroval. Na opačnej strane pohrozil Kutálek, no v ideálnej šanci pred Kostúrom minul bránku. Skóre otvoril v 14. minúte Bartečko po veľkej pozičnej chybe Nitry v oslabení a príklepom poslal Poprad do vedenia.

Domáci boli aj v druhej časti aktívnejší, paradoxne však doplatili na chyby vo vlastnej tretine, ktoré na góly premenili Stloukal a Piačka a to ešte Slovák nedal v samostatnom nájazde. Vyrovnať na 2:2 mohol v presilovke R. Rapáč, no Valent sa vyznamenal. Poprad skóroval až v presilovke 5 proti 3, keď od modrej Hvila prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Nitra však onedlho dokázala odpovedať, Milam dobre sledoval puk a upravil na 2:3, čo sa neskôr ukázalo ako najdôležitejší okamih stretnutia.

Poprad snažiaci sa o vyrovnávajúci gól chcel aj v tretej dvadsaťminútovke tvoriť hru, no narážal na pozornú defenzívu hostí. Nitra dobre bránila stredné pásmo a nepustila Podtatrancov k súvislejšiemu tlaku. V dobrých šanciach sa nepresadil Suchý ani Paukouček a hostia trestali, keď opäť využili chvíľkovú nepozornosť "kamzíkov". Na konečných 2:4 upravil šťastným gólom aj za prispenia korčule domáceho Ťavodu Kutálek.
HK Poprad - HK Nitra 2:4 (1:0, 1:3, 0:1)
Góly:
14. Bartečko (Hvila, Paukouček), 32. Hvila (Suchý, Bartečko) - 23. Stloukal (Macík), 29. Piačka (Slovák), 35. Milam (Laliberté, Slovák), 54. Blackwater (Kutálek, Stümpel). Rozhodovali: Lokšík, Stano - Gajan, Smrek, vylúčení: 2:6, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1352 divákov


Povedali po zápase
Pavol Paukouček, tréner Popradu:
"My sme hrali a súper dával góly. Čo viac sa dá povedať k takému zápasu."

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry:
"Hráči boli pripravení na užšie klzisko. Dobrou taktickou hrou sme Poprad nepustili do vážnejších šancí. Bol to vyrovnaný zápas, v ktorom rozhodli maličkosti."

HK 36 Skalica - MsHK DOXXbet Žilina 2:0

Skalica 22. novembra (TASR) - Obe mužstvá sa od začiatku snažili hrať útočný hokej, ale do výraznej streleckej príležitosti sa nedostávali. Až v 7. minúte zakombinovala prvá žilinská formácia, na konci ktorej Richard Huna takmer prekvapil Ševelu v bránke domácich. Vzápätí mal sľubnú šancu Pašek, no bol faulovaný a domáci mali výhodu presilovej hry, v ktorej však takmer neohrozili bránku súpera. V závere tretiny mohol otvoriť skóre Bezuch, ale Tomek závar pred svojou bránou s prehľadom vyriešil.

Druhú tretinu začali Skaličania presilovou hrou, ale ani v nej si nevytvorili tlak. V 23. minúte Brendl využil zaváhanie obrany hostí, ocitol sa sám pred bránkou, ale pri zakončení nemal dostatok šťastia. V 24. minúte domáci znovu prečíslili obranu hostí a bolo z toho trestné strieľanie, ktoré však Bezuch nepremenil. Skaličania v týchto minútach zrýchlili hru a dôraz, šance Zálešáka a Korytka však skončili na pozorne chytajúcom Tomekovi. V závere tretiny mali domáci znovu výhodu presilovej hry, na dve minúty uzavreli súpera do jeho obranného pásma, ale ich tlak zostal znovu bez gólového efektu.

Úvod 3. tretiny patril hosťom. Strelu Róberta Hunu kryl Ševela len so šťastím. Obe mužstvá hrali hokej plný nepresností a prevažne sa bojovalo pri mantineloch. Domáci postupne zlepšili svoju hru a začali sa presadzovať v osobných súbojoch. Diváci čakali na prvý gól až do 53. minúty, keď po strele Nováka od modrej čiary Pašek pohotovo našiel nekryté miesto v Tomekovej bránke. V závere si Brendl nakorčuľoval poza obranu hostí a tentoraz už Tomekovi nedal šancu - 2:0. Domáci si po zlepšenej hre v závere zápasu zaslúžene pripísali potrebné tri body.

HK 36 Skalica - MsHK DOXXbet Žilina 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Góly:
53. Pašek (Novák, Zálešák), 58. Brendl (Studenič, Korytko). Rozhodovali: Lauff – Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 2:4, bez využitia, 856 divákov.


Povedali po zápase
Michal Ružička, asistent trénera Skalice:
"Zo začiatku to bol opatrný zápas, keď obidve mužstvá nechceli urobiť chybu. Tomu nasvedčuje aj výsledok prvých dvoch tretín. My sme v posledných zápasoch hrali prvé dve tretiny dobre a v tretej sme mávali výpadok. Snažili sme sa, aby sa nám to dneska nestalo. Podarilo sa nám v tretej tretine streliť dva góly a zvíťaziť."

Jerguš Bača, asistent trénera Žiliny: "My sme chceli nadviazať na ten vynikajúci zápas, čo sme hrali s Trenčínom. Hrali sme to snáď akurát len v prvej tretine 20 minút. To je všetko, čo môžem k tomu povedať. S takýmto prístupom sme ťažko mohli tento zápas vyhrať."

HKM Zvolen - ŠHK 37 Piešťany 3:6

Zvolen 22. novembra (TASR) - Po 18 mesiacoch sa do kádra Zvolena vrátil útočník Peter Zuzin a prvýkrát sa predstavil pred domácim hľadiskom. Hostia sa presadili už v 5. minúte. Gól pripísali J. Ručkayovi, no puk do siete poslal domáci Obdržálek. V následnej presilovke mal gól na hokejke Bagin, ale jeho prudká strela skončila pod lapačkou brankára Rybára. Domáci vyrovnali vo 8. minúte, po Andersonsovej prihrávke poslal puk do siete Obdržálek. V 9. minúte mal rovnaký hráč samostatný nájazd, ale jeho strela neskončila v sieti. O dve minúty Tomčák poslal puk do bránky ponad rameno Baroša - 1:2. Necelú pol minútu pred koncom tretiny zvýšili Holovič gólom do šatne na 3:1, keď namieril z pravého kruhu ponad Barošovu vyrážačku.

Brancis pridal v úvode druhej tretiny už štvrtý gól hostí, keď obišiel domácich obrancov. Vzápätí nastrelil Semorád už tretiu žŕdku Zvolena. V 26. minúte využil Škvaridlo presilovku, puk poslal do siete pomedzi betóny Rybára. O tri minúty neskôr ten istý hráč z otočky bekhendom prekvapil brankára a znížil na 3:4.

V 41. minúte nastrelil Holovič žŕdku. Tutovku na hokejke mal v presilovke J. Ručkay, trafil len brankára, ale početnú výhodu využil delovkou Belluš. Domáci hrali v závere powerplay, no puk do ich prázdnej bránky poslal Gipters - 3:6. Zvolen, hoci mal viac striel na bránku, si pripísal už štvrtú domácu prehru za sebou.
HKM Zvolen - ŠHK 37 Piešťany 3:6 (1:3, 2:1, 0:2)
Góly:
8. Obdržálek (Andersons, Klhůfek), 26. Škvaridlo (Krejči, Klhůfek), 29. Škvaridlo (Obdržálek) - 5. J. Ručkay (Gipters, Brňák), 11. Tomčák (S. Hudec), 20. Holovič (Tibenský, J. Ručkay), 23. Brancis (J. Ručkay, Saliji), 53. Belluš (Kania, Brancis), 60. Gipters (Trefný). Rozhodovali: Goga - Kacej, Stanzel, vylúčení: 4:8, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 1221 divákov.


Povedali po zápase
Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena:
"Dnes sme my hrali a Piešťany dávali góly, takže to rozhodlo. V prvej tretine nám pomohlo, že sme mali veľa presiloviek, dostali sme sa do tempa, ale proste sme nedali góly. Boli to strely od modrej čiary a nikto pred bránou. Rozhodol asi gól na 4:1, kde predtým Kamil dal tuším brvno. Mohlo byť 3:2, ale z protiútoku sme dostali štvrtý gól. Odvtedy sme začali Piešťany tlačiť, ale bohužiaľ nepodarilo sa nám dať vyrovnávajúci štvrtý gól a to rozhodlo."

Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: "Vedeli sme, že Zvolen je veľmi silný v útoku, aj sa mu darí, tiež je dosť efektívny v premieňaní šancí. Boli sme radi, že prvá tretina dopadla, tak ako dopadla. Podarilo sa nám ubrániť ich presilovky. V druhej tretine sme mali dobrý začiatok, dali sme gól na 4:1, ale potom sme si nechali streliť dva góly. Tretiu tretinu sa to trošičku vyrovnalo, chalani si dali povedať a sme radi, že sme dokázali Zvolen poraziť."

MHC Martin - HC Košice 1:2 pp

Martin 22. novembra (TASR) - Súboj Martinčanov s majstrom pred peknou návštevou priniesol len priemerný hokej. Úvod patril domácim. V 2. minúte Kokavec a v 3. Jurášek z výhodných pozícií neprekonali pozorného Melicherčíka. Hostia ohrozili martinskú bránku prvýkrát až v 9. minúte, pokus Biceka však mieril vedľa. V 13. minúte sa potvrdilo známe nedáš-dostaneš. Domáci Tabaček trafil len konštrukciu košickej bránky a z protiútoku sa zblízka presadil Jenčík, ktorý otvoril skóre stretnutia. V 16. minúte bol na mieste Halo po ďalšom pokuse Jenčíka.

V prvej časti mali Martinčania trikrát výhodu presilovej hry, ale nevyťažili z toho nič. Ani v 2. tretine to nebol pekný hokej. Obe mužstvá hrali opatrne, pozorne bránili, a tak sa útočníci len ťažko presadzovali. Pri občasných pokusoch si so strelami bez problémov poradili obaja brankári. Martinčania s favoritom držali krok, ale v koncovke sa nevedeli presadiť a v tomto smere sa ani Východniari nemali veľmi čím pochváliť.

Tretia tretina priniesla najlepší hokej. Domáci boli Košičanom nečakane vyrovnaným súperom. V 52. minúte zahrali výborne presilovku a po akcii Skladaného Bačík zblízka vyrovnal. V 54. minúte mladý Halo vychytal tutovku Suju a v 58. minúte Tibor Varga ani na dvakrát neprekonal Melicherčíka. Martinčania potom takticky zvládli aj záver 3. tretiny, a tak prišlo predĺženie. V 63. minúte išiel na trestnú Bačík a Bartánus zužitkoval presilovku už za 21 sekúnd. Hostia sa po futbalovom výsledku tešili z víťazstva a dvoch bodov.
MHC Martin - HC Košice 1:2 pp (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Góly:
52. Bačik (T. Varga, Skladaný) - 13. Jenčík, 63. Bartánus (Bicek, Dudáš). Rozhodovali: Čech, Polák – Bednár, Gavalier, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 3300 divákov.


Povedali po zápase
Ivan Dornič, tréner Martina:
"Proti úradujúcemu majstrovi sme podali výborný výkon. Hrali sme aktívne, dobre zozadu. Žiaľ, kým my sme v úvode nepremenili naše šance, súper potrestal hneď našu prvú chybu a strelil gól. V tretej tretine sme mali viac z hry, vytvorili sme si tlak, ale z viacerých príležitostí sme využili len jednu a vyrovnali. V predĺžení zužitkovali hostia výhodu presilovej hry 4:3. Škoda, myslím si, že dnes sme si zaslúžili viac ako jeden bod. V dobrom svetle sa ukázal v našej bránke mladý Juraj Halo z Topoľčian."

Marcel Šimurda, asistent trénera HC Košice: "Úvodná tretina nebola z našej strany taká, ako sme si predstavovali. Domáci dobre korčuľovali a nedávali nám veľa priestoru. Napriek tomu sme išli do vedenia. Škoda, že sme potom nepridali ďalší gól, súper nás v závere potrestal z presilovky. Predĺženie sme lepšie zvládli my a získali sme dva body."