Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tipsport Liga

Skalica to doma neustála, podľahla Zvolenu 1:3

Na snímke hráči Zvolena, ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Račko

Záhoráci sa už na súpera nedotiahli a kruto v piatok pykali za svoje nepremenené šance.

Skalica 20. novembra (TASR) - V stretnutí prvého tímu s posledným sa od úvodu hral hokej s väčším dôrazom na útočnú fázu. Domáci mali už v 5. minúte k dispozícii presilovku, ale na Baroša vôbec nevystrelili. Zato Školiak o niekoľko momentov neskôr spálil obrovskú tutovku, keď prestrelil odkrytú bránku po načasovanej prihrávke od Pašeka. Ďalšiu dobrú príležitosť nevyužil v 11. minúte domáci Klíma, ani on z blízka neprepasíroval puk za Baroša. Z následnej akcie zahrozili hostia, no Romančík Skalicu podržal. Baroš bol v ohni pokusov, no vyznamenal sa aj po strele Jassa v 14. minúte. Záhoráci si vytvorili viac šancí dobrým pohybom v útočnej tretine, no ich koncovka nebola dôrazná. Dve minúty pred klaksónom putoval na trestnú lavicu domáci Novák a hostia presilovku využili, zblízka ponad Romančíka skóroval Semorad - 0:1.

Ten istý hráč mohol zvýšiť na 2:0 v 22. minúte pri vylúčení Brendla, ale neuspel rovnako ako na druhej strane Pašek. V 27. minúte ukryl Romančík pokus Brabenca vo svojej lapačke. O dve minúty sa nepodarilo na dvakrát zblízka vyrovnať Zálešákovi, ale presne v polovici zápasu domáci streleckú smolu už prelomili, keď Školiak vyrovnal. Dobrý hokej na Záhorí pokračoval, tabuľkový rozdiel na ľade nebolo poznať. V 40. minúte nariadil hlavný rozhodca trestné strieľanie za faul na Komínka, no jeho strela skončila v Barošovej lapačke.

V 44. minúte bol vylúčený Demiters, domáci však túto výhodu nevyužili. Skórovať sa naopak podarilo v presilovke hosťom, keď Romančíkovi prekĺzol ľahký puk z hokejky Semoráda medzi betóny - 1:2. Ďalší gól po peknej akcii v 49. minúte strelil Mráz. Záhoráci sa už na súpera nedotiahli a kruto v piatok pykali za svoje nepremenené šance.

HK 36 Skalica - HKM Zvolen 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Góly: 30. Školiak (Zálešák) - 20. Semorad (Puliš, Brabenec), 47. Semorad, 48. Mráz (Klhůfek). Rozhodovali: Baluška, Fridrich - Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 5:4, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 967 divákov


Hlasy po zápase:

Michal Ružička, asistent tréner Skalice:
"Hrali sme dve tretiny dobrý hokej, vyhrávali sme osobné súboje, dostávali sme sa do šancí. Bohužiaľ, veľa sme ich nevyužili, čo nás možno položilo. V tretej tretine sme dostali znova gól vo vlastnom oslabení, vzápätí sme dostali gól na 1:3 a už sme so stretnutím nedokázali nič urobiť."

Josef Turek, tréner Zvolena:
"Narazili sme na silného súpera. Skalica hrala veľmi dobre, za zlom v zápase považujem to, že Baroš chytil trestné strieľanie a udržali sme stav 1:1. V tretej tretine sme boli lepším mužstvom a potvrdili sme to aj gólovo."