Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Nitra si doma poradila s Martinom 3:1

Hokejisti Nitry, ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Všetky góly padli v prvých dvoch tretinách, tá posledná bola bezgólová.

Nitra 20. novembra (TASR) - Po štvrtkovej výhre s reprezentačnou dvadsiatkou nastúpili Nitrania proti Martinu a už od štvrtej sekundy hrali presilovú hru, keď si na trestnú lavicu sadol Skladaný za podrazenie. Početnú prevahu domáci nevyužili, no v 13. minúte sa presadil Kanaďan David Laliberté, keď mu streleckú pozíciu pripravil jeho dvorný nahrávač Slovák a peknou strelou do pravého horného rohu brány Martina otvoril skóre. Ten istý hráč sa presadil aj o tri minúty, po strele Guotha od modrej čiary sa k puku dostal Slovák, posunul ho pred bránu Lalibertému a ten ho poslal za chrbát Orčíka.

V polovici druhej tretiny Nitra zvýšila náskok už na tri góly, výborne hrajúci Marek Slovák si po dvoch asistenciách pripísal aj gól, pri početnej nevýhode ušiel obrane hostí a poslal inak výborne chytajúceho Orčíka na lavičku. Tri minúty pred druhou sirénou sa hosťom podarilo znížiť, nitriansky odchovanec Rzavský v presilovej hre na trikrát prekonal Valenta v bránke Nitry.

Aj v tretej tretine videli diváci bojovný hokej, no gól už nie, pretože hosťom nepomohla ani početná výhoda pri hre bez brankára a vylúčení Štefanku 6:4.

HK Nitra - MHC Martin 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)

Góly: 13. Laliberté (Slovák, Blackwater), 16. Laliberté (Slovák, Novák), 33. Slovák (Ordzovednský) - 37. Rzavský (Jáchym, Dírer) Rozhodovali: Novák, Snášel - Jobbágy, Smrek, vylúčení: 5:5, presilovky 0:1, oslabenia: 1:0, 2212 divákov


Hlasy po zápase:

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry:
"Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre, vytvorili sme si šance, ktoré sme premenili. Pokračovalo to dobre aj v druhej tretine a ak by sme premenili ďalšie šance, mohlo to skončiť aj väčším rozdielom."

Ivan Dornič, tréner Martina: "Chceli sme v Nitre uspieť, ale opäť sme doplatili na naše veľké chyby a keď prehrávame 3:0, ťažko sa to doťahuje. Nedarí sa nám strelecky presadiť a preto si nevezieme z Nitry žiaden bod."