Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TL: Mužstvo Popradu podľahlo Banskej Bystrici

Na snímke Peter Bjalončík z Popradu (vľavo) a Jordan Hickmott z Banskej Bystrice v zápase 1. kola hokejovej Tipsport Ligy HK Poprad - HC'05 iClinic Banská Bystrica v Poprade 13. septembra 2019. Foto: TASR Oliver Ondráš

Tretiu tretinu začala Banská Bystrica mohutným náporom.

Poprad 13. septembra (TASR) - Úradujúci majster HC 05 iClinic Banská Bystrica zvládol vstup do nového ročníka Tipsport ligy, keď v piatkovom zápase 1. kola zvíťazil na ľade Popradu 3:2.

HK Poprad - HC 05 iClinic Banská Bystrica 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)

Góly: 19. Leclerc, 24. Paukovček (Svitana) – 9. Šoltés (Tamáši, Bartánus), 51. Nemčík (Kabáč, Gabor), 58. Jääskeläinen (Hrnka). Rozhodovali: Baluška, Goga – Krajčík, J. Konc ml., vylúčení: 6:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, 2433 divákov

Poprad: Vošvrda – Ulrych, Kozák, Kramár, Magovac, Erving, Ťavoda, Hodorovič – Štrauch, Paukovček, Svitana – Takáč, Zagrapan, Matúš Paločko – Karterud, Mlynarovič, Leclerc – Kundrik, Bjalončík, Matej Paločko – Králik

Banská Bystrica: Beskorowany – Southorn, J. Brejčák, Mihálik, Biro, Nemčík, Ďatelinka, Kobolka, L. Lunter – Šoltés, Wahl, Hickmott – Jääskeläinen, Hrnka, Lamper – Bartánus, Tamáši, Fafrák – Kabáč, Gabor, Róth



Úvodnú šancu zápasu mali hosťujúci "barani". Mihálikovu prihrávku šikovne zakončoval v prebránkovom priestore Bartánus, Vošvrda si dal pozor. Keď Banská Bystrica ustála prvú presilovku domácich, faulovali Popradčania. Hostia roztočili kolotoč a po Tamášiho bekhendovej prihrávke skóroval do odkrytej časti bránky Šoltés. Hru režíroval úradujúci ligový majster. Aj počas jeho druhej presilovej hry nevedeli "kamzíci" kam skôr skočiť. Navyše sa vo štvorici dopustili ďalšieho faulu a 31 sekúnd hrali s tromi hráčmi. Druhý gól však Vošvrda do svojej siete nepustil. Naopak po chybe Bystričanov na útočnej modrej ušiel Leclers a blafákom vycvičil hosťujúceho brankára - 1:1.

Prvá polovica prostrednej časti hry patrila domácim. Hostia v nej boli často vylučovaní. Ján Brejčák si na lavici hanby posedel iba 22 sekúnd. Poprad vyhral buly v útočnej tretine. Puk sa dostal pred bránku, kde ho Nemčík nemal pod kontrolou a Paukovček poľahky dostal Poprad do vedenia - 2:1. Následne mohol zvýšiť náskok Mlynarovič, ale jeho zakončenie z prvej letelo tesne vedľa pravej žŕdky Beskorowanyho bránky. Tesne pred odchodom na druhú prestávku ostal na ľade ležať hosťujúci bek Ján Brejčák po zákroku Kramára. V hre sa však pokračovalo a rozhodcovia vylučovali až po porade počas prerušenia hry. Výhodnú početnú výhodu 4 na 3 ale "baranom" presekol prestávkový klaksón.

Tretiu tretinu začala Banská Bystrica mohutným náporom. Na chvíľu si jej hráči opäť zopakovali krátku presilovku o dvoch hráčov. Pred popradskou bránkou to horelo. Hostia sa ale predbiehali v zahadzovaní čistých šancí. Azda najväčšiu mal Mihálik, ktorý nedôrazne zakončil z bezprostrednej blízkosti a nechal Vošvrdovi vyniknúť. Krátko na to prišlo k vyrovnaniu z hokejky Nemčíka, ktorý nechytateľne zakončil Kabáčovu akciu. Vzápätí odmietol do prázdnej bránky skórovať samotný Kabáč. Vtedy to už ale s "kamzíkmi" vyzeralo zle-nedobre a to ešte rozhodcovia neuznali Hickmottovi gól, ktorý dosiahol tečom pri hre vysokou hokejkou. Nerozhodný výsledok napokon domáci do konca riadnej hracej doby neudržali. Neuveriteľným zásahom po buly sa totiž prezentoval Joona Jääskeläinen a hostia výsledok otočili na 3:2. Popradu už nepomohol ani oddychový čas a hra bez brankára.

František Štolc ml., tréner Popradu: "Súhlasím s kolegom, v prvej tretine bola Bystrica lepším tímom. Z našej strany sme prehrali preto, že sme dokázali v druhej tretine Bystricu zatlačiť, ale nedali sme viac ako gól. V tretej tretine bola Bystrica lepšia a strelila dva góly."

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: "Bol to výborný zápas z oboch strán, v prvej tretine sme hrali dobre, kontrolovali hru, mali šance, v druhej tretine sme hrali zle, mali sme veľa vylúčených. V tretej tretine sme hrali, ako sme chceli, dobre v obrannom aj útočnom pásme a dali sme góly. V minulej sezóne bolo pre nás ťažké získavať tu body, preto sa z nich veľmi tešíme."