Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Nitra deklasovala domáci Zvolen. Vyhrala 6:1

Radosť hráčov Nitry po góle Foto: TASR/Henrich Mišovič

Rozhodujúca bola prostredná tretina, v ktorej Zvolen inkasoval štyri góly.

Zvolen 13. novembra (TASR) - Nitra sa pod Pustým hradom predstavila vo veľmi dobrom svetle. V úvode zápasu mali obe mužstvá výhodu presilovky, ale góly v nich diváci nevideli. Veľkú šancu mal v 8. min Buček, brankár Baroš ale jeho strelu vystihol. Vzápätí sa voľný Stloukal tesne pred bránkou nepresadil. V 15. min išiel sám na súperovu bránku Mráz, ale König ho fauloval. Zvolen nevyužil 33-sekundovú presilovku o dvoch hráčov a ani následnú klasickú presilovku.

V 22. min mal gól na hokejke Obdržálek, brankár Valent jeho strelu kryl. V 25. min sa po chybe domácej obrany strelecky presadil Stloukal a o 84 sekúnd neskôr ten istý hráč zvýšil skóre na 2:0 pre hostí. V polovici stretnutia v koncovke neuspel Škvaridlo a vzápätí dorazil puk za chrbát Baroša Ručkay. V 37. min využil presilovku Macík a po tomto góle prvýkrát v sezóne vystriedal Baroša Petrík.

V tretej tretine sa domáci snažili aspoň skórovať, najväčšiu šancu mal F. Fekiač, no ani sám pred brankárom neprekonal Valenta. Podarilo sa mu to až v 50. minúte, keď znížil na 1:4. V 53. min nevyužili veľkú príležitosť v oslabení Brabenec so Semorádom. V 57. min mladý obranca Ivan neustrážil Podhradského, ten ho s ľahkosťou obišiel a pridal piaty gól hostí. A aby to nebolo málo, o minútu Macík uzavrel skóre na 1:6. Je to najvyššia prehra Zvolena v tejto sezóne.

HKM Zvolen - HK Nitra 1:6 (0:0, 0:4, 1:2)
Góly:
50. V. Fekiač (Ďaloga, Misenjov) - 25. Stloukal (Macík, König), 26. Stloukal (Ordzovenský, H. Ručkay), 31. H. Ručkay (Kutálek, Milam), 37. Macík (Kutálek, Štefanka), 57. Podhradský, 58. Macík (Bajtek). Rozhodovali: Novák, Jonák - Návratek, Výleta, vylúčení: 5:6, navyše 10 min Milam (Nitra) za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1838 divákov.

HKM Zvolen: Baroš (37. Petrík) – Bagin, Juraško, Krejčí, Andersons, F. Fekiač, Pokovič, Žilka, Ivan – Semorád, Brabenec, Puliš – Obdržálek, B. Mráz, J. Jurík – Klhůfek, T. Klíma, Škvaridlo – Ďaloga, V. Fekiač, Misenjov

HK Nitra: Valent – Kuzma, Milam, Podhradský, Ordzovenský, König, Milo, M. Novák, Piačka – Laliberté, Slovák, Blackwater – H. Ručkay, Stümpel, Stloukal – Macík, Štefanka, Bajtek – Kutálek, Bene, Buček

Hlasy po zápase:

Josef Turek, tréner HKM Zvolen: "Pre nás to bol nepodarený zápas. Rozhodla druhá tretina, v ktorej sme mali iba šesť striel, aj keď sme hrali presilové hry. Tam sa to zlomilo a rozhodlo o výsledku. Do poslednej časti sme išli ešte s tým, že štyri góly môžeme streliť. Za stavu 1:4 sme mali ešte jednu šancu na zníženie. Nitra bola po celý zápas lepším tímom a zaslúžene vyhrala."

Andrej Kmeč, asistent trénera HK Nitra: "Prišli sme do Zvolena a vedeli sme, že to nebude ľahké. V prvej tretine sme mali štyroch vylúčených, preto sme sa ťažšie dostávali do tempa. Bolo to poznačené oslabeniami. Mali sme aj nejaké presilovky, ktoré sa nám ale nedarili. Od druhej tretiny sme zlepšili pohyb, prestrieľali sme súpera a popadali nám tam nejaké šance. Do tretej tretiny sme šli s tým, aby sme to nepokazili a myslím, že aj tretiu sme mali v rukách. Sme radi, že sme vyhrali, i keď sme nečakali, že tak vysoko."