Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Kapitán Liptákov sa sťahuje do Banskej Bystrice

Na snímke sprava brankár Tyler Beskorowany (Banská Bystrica), Martin Kriška (Liptovský Mikuláš) a Ján Brejčák (Banská Bystrica) v zápase 20. kola hokejovej Tipsport ligy HC'05 Banská Bystrica - MHk 32 Liptovský Mikuláš v Banskej Bystrici 3. novembra 2019. Foto: TASR - Dušan Hein

Kriška je odchovanec liptovskomikulášskeho hokeja, počas kariéry si obliekal okrem MHK 32 aj dresy HC Košice, MHC Martin či kazašského Arlanu Kokšetau.

Liptovský Mikuláš 31. januára (TASR) - Skúsený hokejový útočník Martin Kriška opúšťa MHK 32 Liptovský Mikuláš. Kapitán a najproduktívnejší hráč Liptákov dohrá sezónu v Banskej Bystrici, ktorej sa bude snažiť pomôcť obhájiť majstrovský titul.

"Z Liptova sa mi odchádza ťažko. Musíme si však priznať, že v tomto roku nám už asi účasť v play off ujde a ja by som si chcel ešte aspoň raz zahral vyraďovačku a reálne zaútočil aj na pohár," povedal Kriška pre web MHK 32. "Bystrica má kvalitné mužstvo aj v tejto sezóne a je predpoklad, že pôjde v play off ďaleko. Človek nikdy nevie, čo bude cez leto. V Liptovskom Mikuláši som doma, viem, že nosím aj kapitánske céčko, ale verím, že naši fanúšikovia pochopia moje rozhodnutie. Nerodilo sa vo mne ľahko. Odchádzať sa mi bude zo šatne a od chlapcov ťažko. Zanechávam tu kus seba. Ale zopakujem, chcem opäť okúsiť tú atmosféru play off. A reálne zabojovať o medailu. Verím, že mi fanúšikovia odpustia. Lúčim sa slovíčkom nie zbohom, ale dovidenia. Ešte sa s našimi fanúšikmi uvidíme."

Kriška je odchovanec liptovskomikulášskeho hokeja, počas kariéry si obliekal okrem MHK 32 aj dresy HC Košice, MHC Martin či kazašského Arlanu Kokšetau. Z materského klubu odchádza ako najproduktívnejší hráč tímu, v tejto sezóne si pripísal 23 bodov (8+15) v 38 tipsportligových zápasoch. "Chápeme Martina a určite mu nechceme brániť v tom, aby ešte zabojoval v jeho veku o titul. Odchádza do kvalitného tímu, ktorý má reálnu šancu na finále. Rozhodol sa akceptovať ponuku manažmentu Bystrice a my sme mu nerobili problémy. Všetci mu zo srdca prajeme úspech v posledných rokoch jeho hokejového života," vyjadril sa generálny manažér MHK 32 Milan Čanky.