Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Nitra získala obrancu McNallyho a útočníka Škvareka

Na archívnej snímke hráči Nitry zľava David Laliberté, Marek Slovák, Matúš Rais a Judd Blackwater sa radujú z gólu v zápase 14. kola hokejovej Tipsport Ligy medzi HKm Zvolen - HK Nitra. Foto: TASR/Branislav Račko

McNally pôsobil v sezóne 2019/2020 v MAC Budapešť, za ktorý odohral 44 zápasov.

Nitra 10. februára (TASR) - Tipsportligový klub HK Nitra angažoval 28-ročného amerického obrancu Patricka McNellyho a 18-ročného slovenského útočníka Lukáša Škvareka. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

McNally pôsobil v sezóne 2019/2020 v MAC Budapešť, za ktorý odohral 44 zápasov. Získal v nich 32 kanadských bodov za 2 góly a 30 asistencií. Predtým pôsobil vo Švédsku i v Nemecku, prevažnú časť doterajšej kariéry strávil v nižších zámorských súťažiach. Po jeho príchode je na súpiske nitrianskeho tímu celkovo osem legionárov, pričom do jedného zápasu ich môže zasiahnuť maximálne sedem.

Lukáš Škvarek pôsobil v minulej i v prebiehajúcej sezóne 2019/2020 v nižších zámorských súťažiach NCDC a USPHL. V roku 2019 reprezentoval SR na MS hráčov do 18 rokov, v šiestich zápasoch získal jeden kanadský bod. V minulosti s vyskúšal aj mládežnícke súťaže v Rakúsku i v Česku.