Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tipsport Liga

Nováčik hokejovej extraligy zbrojí. Získal tretiu zámorskú posilu

Na snímke hokejisti Nových Zámkov Foto: TASR/Martin Palkovič

HC Nové Zámky sa dohodol na zmluve pre sezónu 2016/2017 s kanadským útočníkom Waceym Rabbitom.

Nové Zámky 23. mája (TASR) - Nováčik najvyššej hokejovej súťaže HC Nové Zámky sa dohodol na zmluve pre sezónu 2016/2017 s kanadským útočníkom Waceym Rabbitom. Dvadsaťdeväťročný center má bohaté skúsenosti zo zámoria, ale aj z Európy a ďalekej Ázie. Do Nových Zámkov prichádza z Nippon Paper Cranes. Informáciu priniesol klubový web hcnovezamky.eu.

"Wacey Rabbit je už treťou zámorskou posilou, ktorá prichádza do nášho mužstva. Očakávame, že v Tipsport lige ho fanúšikovia uvidia v elitnej formácii spolu s kanadským obrancom Pattersonom a americkým útočníkom Marinom. Čoskoro by mali k tejto trojici legionárov pribudnúť ešte ďalší dvaja hokejisti zo zahraničia, aby sme mohli vytvoriť čisto zámorskú prvú päťku," povedal pre hcnovezamky.eu marketingový a mediálny manažér HC Nové Zámky Jakub Takáč.



Kanadský center pôsobil od sezóny 2001-02 v juniorskej Western Hockey League (WHL), kde päť súťažných ročníkov obliekal dres Saskatoon Blades. V roku 2005 si ho vo vstupnom drafte NHL vybral v 5. kole zo 154. miesta Boston Bruins. V sezóne 2006-07 sa predstavil v AHL v Providence Bruins, kde odohral 22 zápasov a získal tri body. Súťažný ročník dohral vo Vancouver Giants, s ktorým sa stal vicemajstrom WHL a následne víťazom prestížneho Memorial cupu. Nasledujúce dve sezóny hájil farby "medveďov" v Providence, odkiaľ ho následne vymenili do Milwaukee Admirals. Sezónu 2010-11 odohral v EBEL lige za Medveščak Záhreb, nastúpil na 55 zápasov so ziskom 39 bodov.

Po roku strávenom v Európe sa dohodol na zmluve v AHL so San Antonio Rampage, za ktoré nastúpil vrátane play-off na 81 zápasov, strelil dva góly a dvanásťkrát asistoval. Predstavil sa aj v nižšej ECHL, v drese Cincinnati Cyclones odohral 3 zápasy so ziskom štyroch bodov. Sezónu 2012-13 odštartoval v nórskom Lorenskogu, kde pôsobil tri sezóny. Nastúpil na 137 zápasov, strelil 51 gólov a dovedna nazbieral 144 bodov. Minulú sezónu odohral v nadnárodnej Asia league v japonskom Nippon Paper Cranes, v drese ktorého nastúpil vrátane play-off na 53 zápasov a na svoje konto si pripísal 44 bodov.