Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tipsport Liga

Trenčín otočil v závere. V Poprade vyhral 2:1

Na snímke zľava Lukáš Hvila (Poprad) a Martin Jakúbek (Trenčín) v zápase 20. kola hokejovej Tipsport ligy i HK Poprad - Dukla Trenčín v Poprade 13. novembra 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Hokejisti Trenčína strelili oba góly v záverečnej tretine.

Poprad 13. novembra (TASR) - Zápas začal v rýchlom tempe a nasadení, ale strelci sa do zakončenia príliš často nedostávali. Vo vyloženej šanci zlyhal domáci Branislav Rapáč a na druhej strane nedokázal puk do opustenej bránky upratať Michal Hlinka. Najväčšiu šancu prvej tretiny ale spálil domáci Bartečko, ktorý osamotený pred Cháberom namiesto zakončenia volil bekhendovú prihrávku bez adresáta. Na prvú prestávku tak mužstvá odišli s nulou na konte vsietených gólov.

V prostrednej časti hry začali na ľade pribúdať šarvátky a vylúčenia. V presilovke 4 na 3 sa konečne Popradčania presadili. V 28. minúte bol na konci peknej kombinačnej akcie Paukovček - 1:0. Tridsiata tretia minúta zápasu znamenala konečnú pre obrancu Trenčína Mikuša. Trest v hre si vyslúžil za nešetrný zákrok na domáceho Heizera. "Kamzíci" ale v dlhej 5-minútovej presilovke nedokázali na vojakov nič vymyslieť.

Tretia tretina priniesla pre popradské publikum šokujúci priebeh. Najprv v 49. minúte po chybe obrancu Šterbáka poľahky vyrovnal Róbert Petrovický. V samom závere sa Popradu naskytla možnosť početnej výhody o dvoch hráčov, ktorú ale trestuhodne nevyužili a pri návrate štvrtého hráča Trenčína prišiel zákonite trest. Na prihrávku Drgoňa si z trestnej lavice nabehol Rehák a dve a pol minúty pred sirénou stanovil konečný výsledok zápasu na 1:2.

HK Poprad - Dukla Trenčín 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Góly:
28. Paukovček (Bartečko, Hvila) - 49. Petrovický, 58. Rehák (Drgoň, Hlinka). Rozhodovali: Štefík - Jobbágy, Rovenský, vylúčení: 6:5, navyše: R. Dlouhý 10 minút za nešportové správanie, P. Mikuš (obaja Trenčín) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, 1268 divákov

Hlasy po zápase:

Pavel Paukovček, tréner Popradu: "Dnes sme predviedli solídny výkon. Po dvoch hrubých individuálnych chybách sme si ale prehrali zápas sami. Nevyužili sme ani presilovku 5 na 3 a ako sa hovorí, pokiaľ ju mužstvo nevyužije, tak si nezaslúži vyhrať. To sa aj potvrdilo."

Ján Kobezba, tréner Trenčína: "Po dobrom úvode od domácich sme hru postupe vyrovnali. Osobným trestom a neskôr ďalším vyšším trestom sa nám koncepcia úplne rozsypala. Dokázali sme to ustáť. Nakoniec sa nám to vyplatilo a v závere zápasu sme výsledok otočili."