Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Skalica si pripíše dôležité 3 body. Slovenskú dvadsiatku porazila 3:1

Gólová radosť hokejistov Skalice, archívna snímka Foto: TASR/František Iván

Základ víťazstva položili domáci hokejisti v úvodnej tretine, v ktorej strelili dva góly.

Skalica 22. októbra (TASR) - Hokejisti HK 36 Skalica vyhrali vo štvrtkovom vloženom zápase Tipsport Ligy nad HK Orange 20 3:1.

Hráči Skalice hrali od začiatku zápasu aktívnejšie, do výraznejšej šance sa ale nedostali. Počas presilovej hry hostí si "dvadsiatka" vytvorila tlak pred Ševelom, no po chybnej rozohrávke dostal Komínek Skalicu do vedenia. V nasledujúcich minútach domáca obrana urobila sériu chýb, čo takmer využil Ivanič. V 13. minúte sa zranil domáci brankár Ševela a v bráne ho nahradil Romančík. V závere prvej tretiny hrali Skaličania najskôr presilovku 5 na 4, v ktorej Brendl opečiatkoval žŕdku. Prišlo však ďalšie vylúčenie hostí a počas početnej výhody o dvoch hráčov zvýšil na 2:0 Brendl.

V úvode druhej tretiny mali domáci presilovku, avšak ju hrali zle. Hrušík vo vlastnom oslabení využil hrubú chybu domácej obrany a dostal hostí späť do zápasu. Tí zacítili šancu, vyrovnali hru a útoky sa striedali na oboch stranách. Domáci si však postupne vytvárali tlak a v závere tretiny ho aj zužitkovali, keď strelu Brodeka od modrej čiary dorazil Bezúch a zvýšil tak na 3:1.

Tretiu tretinu začali domáci v oslabení. Pred ich bránkou to iskrilo, no hostia nevedeli svoj tlak pretaviť na gól. Skaličania začali postupne ovládať hru, na bránku súpera však vyslali len niekoľko nepresných striel. V závere hrala "dvadsiatka" presilovku, ktorú však nevyužila a zápas sa v podstate už iba dohrával.

HK 36 Skalica - HK Orange 20 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Góly:
6. Komínek, 20. Brendl (Ďurák) 36. Bezúch (Brodek, Barák) - 21. Hrušík. Rozhodovali: Stano - Holienka, Návratek. Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:1. Zmeny: od 21. Romančík za Ševelu (HK 36 Skalica), 596 divákov.

Hlasy po zápase:

Michal Ružicka, asistent trénera HK 36 Skalica: "Pre nás dôležité tri body. Ak sa chceme posunúť z dna tabuľky, potrebujeme bodovať. Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, podarilo sa nám vyhrať prvú tretinu 2:0. V druhej tretine sme začali zbytočne vymýšľať, čo nás stalo stratu dvojgólového vedenia. Našťastie sa nám podarilo pridať tretí gól a viac neinkasovať. Mrzí nás zranenie brankára Ševelu."

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20: "Aj keď sme prehrali, nechcem byť kritický. Myslím, že sme odohrali jedno z lepších stretnutí. Bohužiaľ nás zrážajú individuálne chyby, napríklad tie, ktoré sme urobili v našej presilovej hre pri prvom góle. Potom tu sú aj zbytočné fauly, ktoré si nemôžeme proti extraligovým mužstvám dovoliť. Nechýbala bojovnosť i snaha, no chýba nám umenie premieňať šance. S týmto sa stále trápime."