Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Tipsport Liga

Slovan sa po karanténe vrátil do tréningoveho procesu aj s Kanaďanmi

Na snímke zľava majiteľ klubu Rudolf Hrubý, akcionár klubu Pavol Hofstädter a manažér Maroš Krajči počas tlačovej konferencie k zmene vlastníctva hokejového klubu HC Slovan Bratislava 20. augusta 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slovan musel po pozitívnom teste zrušiť svoj prvý predsezónny prípravný zápas proti Komete Brno, ktorý sa mal odohrať vo štvrtok 27. augusta.

Bratislava 26. augusta (TASR) - Hokejisti HC Slovan Bratislava sa po karanténe vrátili v stredu do tréningového procesu. Klub minulý týždeň ohlásil pozitívny test na koronavírus u jedného hráča.

Z preventívnych dôvodov a v súlade s Opatreniami SZĽH pri organizácii športovej činnosti v ľadovom hokeji bolo celé mužstvo v päťdňovej karanténe. Hráči, realizačný tím i zamestnanci klubu absolvovali v utorok testy na koronavírus, dvaja z nich mali pozitívne výsledky. Ide o hráčov, ktorí sa zúčastnili v závere júla na prípravnom trojzápase reprezentačných výberov Česka a Slovenska do 20 rokov v Brne. Obaja zostávajú v karanténe a v najbližšom čase absolvujú podpornú diagnostiku vo forme protilátkových testov na detekciu špeciálnych protilátok.

V stredu sa na ľade po prvý raz objavili aj kanadské posily Slovana Brendan O'Donnell a Brendan Ranford, obaja ukončili povinnú karanténu po príchode na Slovensko a tiež absolvovali test na COVID-19.

Slovan musel po pozitívnom teste zrušiť svoj prvý predsezónny prípravný zápas proti Komete Brno, ktorý sa mal odohrať vo štvrtok 27. augusta. Tím sa má od 1. do 3. septembra predstaviť na Tatranskom pohári v Poprade.