Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tipsport Liga

Poprad zabral v Trenčíne. Vyhral 4:2

Na snímke uprostred hráč Popradu Julian Achs strieľa gól v zápase 29. kola Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HK Poprad v piatok 11. decembra 2015 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Popradčania ešte ráno ani poriadne nevedeli, či do Trenčína vycestujú a zápas sa pre nich začal vyvíjať zle.

Trenčín 11. decembra (TASR) - Popradčania ešte ráno ani poriadne nevedeli, či do Trenčína vycestujú a zápas sa pre nich začal vyvíjať zle. Na striedačke zabudnutý Gašparovič dokorčuľoval prudkú strelu Drgoňa a do odkrytej časti brány otvoril skóre už v prvej minúte. Aktivita Trenčína pokračovala aj naďalej, ale v následnej presilovej hre sa im ďalší úspech pridať nepodarilo. Naopak, navrátilec z trestnej lavice Dinda mohol vyrovnať, no v poslednej chvíli ho zastavila obrana. Sám pred Svobodom sa nepresadil Šišovský. V 12. min sa presilovková strela Holendu odrazila od žŕdky, čo si však hlavní rozhodcovia pre istotu overili u videorozhodcu. Kamzíkom sa v 14. min podarilo vyrovnať po dlhšom obliehaní Cháberovej brány strelil svoj prvý seniorský gól Achs, keď zadovkou dostal do siete odrazený puk. V závere tretiny sa hostia dokonca dostali do vedenia, keď po forhendovej kľučke poza gólmanov betón zasunul puk do siete Bajaruns – 1:2.

Nedôraz v zadných radoch Dukly zužitkoval v 23. min Štrauch, keď sa pretlačil cez brániacich hráčov a strelou ponad lapačku upravil na 1:3. O päť minút strelil kontaktný gól Vozdecký, keď si spracoval nahodený puk a rýchlou kľučkou zmiatol Svobodu 2:3. V 29. min sa Dukle núkala ideálna šanca na vyrovnanie. Dvojminútové oslabenie však Popradčania prežili bez ujmy. Aktivita bola v tých chvíľach na domácich hokejkách, no ku gólu neviedla.

Hokej: Stanovisko HK Poprad k aktuálnej situácii v klube

Extraligový hokejový klub HK Poprad vydal v piatok po zasadnutí Správnej rady oficiálne stanovisko k aktuálnej situácii. TASR ho uvádza v plnom znení bez redakčných úprav:

"Správna rada Hokejového klubu Poprad, o.z. sa na včerajšom zasadnutí zvolanom prezidentom klubu Ing. Jozef Švagerkom venovala aktuálnej situácii v HK Poprad s nasledujúcim výsledkom: Súčasný riaditeľ klubu Ing. Tibor Turan navrhol pozastavenie svojej funkcie výkonného riaditeľa do konečného rozhodnutia výkonného výboru SZĽH vo veci udelenia licencie pre prebiehajúcu extraligovú sezónu. Ing. Tibor Turan informoval,že nemá záujem, aby jeho osobné spory s vedením spoločnosti PRO-HOKEJ, s.r.o., negatívne vplývali na popradský hokej. Správna rada jeho návrh vzala na vedomie a jednomyseľne rozhodla o pozastavení jeho funkcie, ktoré bude účinné od vymenovania zastupujúceho výkonného riaditeľa. Tento stav by mal pretrvať minimálne do konečného rozhodnutia veci, na základe ktorého Správna rada rozhodne o konečnom vysporiadaní otázky vedenia klubu.
Klub v priebehu najbližších dní vyplatí hráčom dohodnuté čiastky z prostriedkov získaných od sponzorov. Do konca prebiehajúcej sezóny sa správna rada pokúsi finančnú situáciu v klube zvrátiť tak, aby klub nemal problém získať licenciu pre súťažný rok 2016/2017. Keďže prostriedky potrebné na splnenie aktuálnych požiadaviek hráčov sa sčasti podarilo zabezpečiť, hokejisti toto riešenie akceptovali a na dnešný súťažný zápas nastúpia.
Ďalšie kroky vedúce k stabilizácii klubu prijme správna rada až po získaní stanoviska riadiaceho orgánu SZĽH k jednotlivým skutočnostiam týkajúcim sa pôsobenia HK Poprad v lige.
"


Začiatok poslednej tretiny patril kamzíkom. Tí prvú presilovú hru využiť nedokázali, no druhú v 43. min už áno. Suchého nahadzovaný puk pred bránkou dokázal šikovne tečovať Paukovček a ten sa zatrepotal v sieti – 2:4. Hra sa následne odvíjala v strednom pásme. Popradčania sa snažili v prvom rade poctivo brániť vlastnú modrú čiaru a vychádzať do nebezpečných kontier. Paradoxne mali viac z hry ako domáci kolektív a niekoľkokrát pred Cháberom „horel ľad“. V záverečných minútach si kamzíci postrážili dvojgólové vedenie a pripravili Trenčínu iba druhú prehru v riadnom hracom čase na domácom ľade.

HK Dukla Trenčín – HK Poprad Poprad 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Góly:
1. Gašparovič (Drgoň, Nemec), 28. Vozdecký – 14. Achs (Malina, Štrauch), 19. Bajaruns (Fabian), 23. Štrauch (Kasík, B. Rapáč), 43. Paukovček (Suchý, Bartečko). Rozhodovali: Mrkva, Úlehla (obaja ČR) - Junek, Šefčík, vylúčení: 4:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1562 divákov

Hlasy po zápase:

Marcel Hanzal, asistent trénera Trenčína: "Do 15 minúty sme mali viac z hry. Naši hráči potom však akoby odišli. Nemôžem pochváliť nikoho. Poslednú tretinu sme si nedokázali prihrať na dva metre a to je zlé. Súper vyhral zaslúžene, bol lepší. Nie som spokojný s výkonom niektorých hráčov. Uvidíme, čo sa bude diať..."



Pavol Paukovček, tréner Popradu: "Chlapcom by som sa chcel poďakovať, že po starostiach, ktoré máme, pristúpili k zápasu zodpovedne. Každý bojoval na hraniciach svojich možností. Podržal nás aj brankár. Ešte raz by som do kabíny odkázal veľké vďaka."

.

Na snímke tretí zľava Jakub Gašparovič (Dukla) strieľa gól v zápase 29. kola Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HK Poprad v piatok 11. decembra 2015 v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Hráč Popradu Julian Achs (vľavo) sa teší po góle spoločne so spoluhráčom Ľubomírom Malinom v zápase 29. kola Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HK Poprad v piatok 11. decembra 2015 v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Hokejisti Popradu nastúpili na ľad v zápase 29. kola Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HK Poprad v piatok 11. decembra 2015 v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa