Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Útočník Džugan podpísal ročnú zmluvu s HC Košice

Na archívnej snímke zľava Ty Smith, Alexis Lafreniere (obaja Kanada), Róbert Džugan (Slovensko). Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Robo Džugan patrí medzi nádejných hráčov ročníka 2000.

Košice 26. augusta (TASR) – Slovenský hokejový útočník Róbert Džugan podpísal kontrakt na jednu sezónu s HC Košice. Tipsportligový klub o tom informoval prostredníctvom facebooku.

Džugan bol jeden z desiatich hráčov, ktorí nedávno zaujali vedenie oceliarov na try-oute. V minulosti reprezentoval SR na MS hráčov do 18 rokov a v sezóne 2019/2020 bol na MS 20 so štyrmi gólmi najlepší strelec slovenského tímu. V najvyššej slovenskej súťaži pôsobil v projekte HK Orange 20 a v ročníku 2019/2020 v nej odohral 24 zápasov za Duklu Trenčín. Záver sezóny strávil v zámorskej USHL.

„Robo patrí medzi nádejných hráčov ročníka 2000. Dôležitú rolu zohrali jeho výkony na MS hráčov do 20 rokov, na ktorých ma zaujal a svoje kvality potvrdil aj v try-oute. Naša podmienka bolo zotrvanie hráča a podpis ročnej zmluvy, s čím Robo súhlasil," prezradil hlavný tréner a zároveň športový manažér HC Košice Jan Šťastný.