Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tipsport Liga

TL: Útočník Skladaný bude pôsobiť v Dukle Trenčín

František Skladaný Foto: TASR

Skladaný odohral prevažnú časť doterajšej kariéry v českej extralige. V roku 2008 získal majstrovský titul v drese Karlových Varov, v uplynulých piatich sezónach hral za HC Olomouc.

Trenčín 18. augusta (TASR) - Slovenský hokejový útočník František Skladaný bude v sezóne 2020/2021 obliekať dres Dukly Trenčín. Zároveň bude vo fukcionárskej pozícii pôsobiť aj v klube Vlci Žilina, ktorý účinkuje v druhej najvyššej súťaži. Žilinský klub o tom informoval prostredníctvom facebooku.

Skladaný odohral prevažnú časť doterajšej kariéry v českej extralige. V roku 2008 získal majstrovský titul v drese Karlových Varov, v uplynulých piatich sezónach hral za HC Olomouc.

V nedávnom období sa zapojil do činnosti klubu Vlci Žilina. "Moja úloha je naštartovať projekt zo športovo-manažérskej stránky, čiže vybrať realizačný tím, trénerov a hráčov. Na prvom mieste je hokej, ale do projektu spadajú aj iné rozvojové oblasti. Hlavným cieľom je vytvoriť víťaznú atmosféru, zdravý, pracovitý a charakterný kolektív v rámci celej organizácie, nielen v kabíne," uviedol pre facebookovú stránku žilinských "Vlkov."

Vo veku 38 rokov ešte neuvažuje nad koncom kariéry a v nasledujúcom ročníku sa vráti do najvyššej slovenskej súťaže. V nej sa objavil v ročníku 2015/2016 v drese materského Martina, za ktorý vtedy odohral 31 zápasov, po ktorých zamieril do Olomouca. Návrat do slovenskej ligy absolvuje v drese Dukly. "Počas leta mi v klube umožnili zapojiť sa do niektorých tréningov, čo nakoniec viedlo k serióznemu rokovaniu a dohodli sme sa na ročnej spolupráci formou hosťovania zo Žiliny. Takto môžem bývať v Trenčíne, venovať sa deťom a naplno aj hráčskej kariére. V prípade potreby to nemám ďaleko do Žiliny," poznamenal Skladaný.



hm mp