Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Zvolen angažoval mladého brankára Nemca

Na snímke gólová radosť hokejistov Zvolena počas zápasu 2. kola nadstavbovej časti Tipsport Ligy A-skupiny o 1.-6. miesto HKM Zvolen – HC Košice 25. februára 2020 vo Zvolene. Foto: TASR - Ján Krošlák

Nádejný brankár má za sebou pôsobenie v mládežníckych kategóriách v rodnej Skalici i bratislavskom Slovane.

Zvolen 26. augusta (TASR) - Vedenie hokejového klubu HKM Zvolen angažovalo 18-ročného brankára Olivera Nemca. S tipsportligistom podpísal zmluvu na jednu sezónu s dvojročnou opciou.

Nádejný brankár má za sebou pôsobenie v mládežníckych kategóriách v rodnej Skalici i bratislavskom Slovane. Vo veku 17 rokov bol v uplynulej sezóne jednotkou skalického dorastu a nazrel aj do juniorského tímu Záhorákov. Nemec dostal šancu i v reprezentačných výberoch do 16 a 17 rokov. "Sme veľmi radi, že sa nám podarilo získať do klubu ďalšieho perspektívneho mladého hráča, ktorý u nás môže rozvíjať svoj talent. Oliverovi na to chceme dať potrebný priestor v juniorke, kde by mal zvýšiť konkurenciu a byť starším vzorom pre našich odchovancov Martina Halamu a Mateja Dúbravského. Zároveň by mal byť v pozícii tretieho brankára A-tímu. Vidíme v ňom prísľub a potenciál do budúcnosti, preto sme mu ponúkli zmluvu s dvojročnou opciou. Veríme, že po vzore Maroša Jedličku, Dalibora Ďuriša, Jakuba Koleniča či Františka Gajdoša sa nám postupne podarí v klube do A-tímu developovať čím ďalej viac talentovaných rytierov," povedal pre klubový web manažér mládeže HKM Lukáš Jurík.