Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Turek bude trénerom HKM Zvolen aj v budúcej sezóne

Na snímke tréner Zvolena Josef Turek počas zápasu 48. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Poprad a HKM Zvolen v Poprade 11. februára 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

V novembri 2013 odišiel Turek do Chomutova a následne do Zvolena.

Zvolen 25. marca (TASR) - Josef Turek bude trénerom hokejového extraligistu HKM Zvolen aj v budúcej sezóne. S vedením klubu spečatil v stredu predpoludním dohodu na jeden rok, informoval oficiálny facebookový profil HKM.

Štyridsaťtriročný český kormidelník prišiel pod Pustý hrad na konci februára uplynulého roka, keď vo funkcii nahradil abdikujúceho Júliusa Šuplera. Nevydarenú vlaňajšiu sezónu sa mu už nepodarilo zachrániť a tím v pozícii obhajcu triumfu podľahol vo štvrťfinále play off Nitre 0:4 na zápasy. Od začiatku prebiehajúceho ročníka držal Zvolen krok s čelom tabuľky a základnú časť zakončil napokon na štvrtej priečke. Vo štvrťfinále narazil na piaty Poprad a o postupujúcom do semifinále rozhodol až siedmy vzájomný zápas. V ňom triumfovali "kamzíci" 1:0 po samostatných nájazdoch zásluhou Richarda Rapáča.

Josef Turek začal ako tréner v juniorskom tíme Vsetína, odkiaľ sa v sezóne 2008/2009 presunul do bratislavského Slovana. Po troch sezónach na juniorskej striedačke "belasých" sa stal asistentom v Zlíne a následne hlavným kormidelníkom Třinca. V uplynulej sezóne začal v Skalici, v novembri 2013 však odišiel do Chomutova a následne do Zvolena.