Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tipsport Liga

Žilinčania na domácom ľade neskórovali, Košičanom podľahli 0:3

Na archívnej snímke radosť hráčov HC Košice Foto: TASR/Branislav Račko

Domáci sa nedokázali hosťom vyrovnať aj kvôli nedisciplinovanosti, zbytočné vylúčenia ich zrážali dolu.

Žilina 10. novembra (TASR) - Žilinčania nastúpili na zápas s viacerými zmenami v zostave a v ich súhre to bolo v úvode cítiť. Už v 2. minúte mali výhodu presilovky, ale nedokázali v nej ani ohroziť Halásza. Prvý svetlý okamih v zápase prišiel v 9. minúte, a hneď znamenal vedenie hostí, keď Boltun využil veľa priestoru a švihom prestrelil Tomeka. Vlci zatlačili súpera až v závere tretiny, keď hrali druhú presilovku. Na jej konci sa do veľkých šancí dostali Stupka a Valášek, ale ani jednému z nich sa nepodarilo pretlačiť puk za Halásza.

Druhá tretina priniesla veľmi málo hokejovej krásy. Vzruchu pred obomi bránami bolo poskromne a aj tutovky, ktoré mali v 24. minúte Šoltés, v 26. minúte na opačnej strane bratia Hunovci a Drevenák, či na konci tretiny obranca Homér sa gólom neskončili.

Vlci išli namiesto tlaku v úvode tretej časti do takmer dvojminútového oslabenia o dvoch hráčov, ale podarilo sa im ho prežiť bez ujmy. Namiesto toho, aby Košičanov za trest pritlačili, inkasovali v 48. minúte druhý gól, keď mal Lelkeš čas otočiť sa s pukom a namieriť presne. Domáci sa nedokázali hosťom vyrovnať aj kvôli nedisciplinovanosti, zbytočné vylúčenia ich zrážali dolu a v jednom z nich zvýšil na 3:0 pre hostí po peknej individuálnej akcii Lapšanský. Žilinčania nedokázali až do záveru zápasu prekonať Halásza, ktorý si tak udržal už druhé čisté konto v posledných troch dueloch.

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Opäť musím konštatovať, že bez gólu sa nedá vyhrať. V zlomových momentoch, najmä v druhej tretine, sme mohli zvrátiť stav zápasu, ale nestalo sa tak. Proti Košiciam sa nedá hrať, ak hráte v oslabení. Snaha bola, bojovnosť tiež, ale opäť sme zlyhali v koncovke, kde nás najviac tlačí topánka."

Marcel Šimurda, asistent trénera Košíc: "Úvod duelu bol z oboch strán opatrný, my sme si počkali na šancu a z rýchleho protiútoku sme šli do vedenia. V druhej časti sa Žilina vďaka našim nepresnostiam dostala do zápasu, ale v tretej tretine sme dominovali, pridali sme dva góly a získali tri body."

MsHK DOXXbet Žilina – HC Košice 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Góly: 9. Boltun (Šoltés, Deyl), 48. Lelkeš (Bortňák, Jenčík), 52. Lapšanský (Hrnka, Bartoš). Rozhodovali: T. Orolin – Gajan, Smrek, vylúčení: 6:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 632 divákov