Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Hokejový útočník Tomáš Škvaridlo pokračuje vo Zvolene

Zmluvu predĺžil aj obranca Michal Juraško.

Zvolen 22. júla (TASR) - Útočník Tomáš Škvaridlo a obranca Michal Juraško budú aj v nasledujúcej sezóne obliekať dres slovenského extraligového hokejového klubu HKM Zvolen. Obaja v utorok predĺžili zmluvu s tímom spod Pustého hradu o ďalší rok. Informovala o tom oficiálna klubová webstránka.

Tridsaťtriročný Škvaridlo tak odohrá vo Zvolene už štvrtý extraligový ročník v rade. "Súhlasím s názorom, že sa tu znova skladá dobrý tím. To sa však hovorilo aj pred rokom a vieme ako to dopadlo," povedal skúsený krídelník po podpise kontraktu. "Ako sezóna dopadne, je teraz vo hviezdach. V príprave sme však urobili maximum pre to, aby všetci, ktorí zvolenskému hokeju fandia, boli spokojní. Dôležité bude, aby všetko do seba zapadlo."

Škvaridlo odohral v uplynulej sezóne v drese HKM 52 zápasov a s 20-timi bodmi (9+11) bol šiestym najproduktívnejším hráčom svojho tímu. Rodený Zvolenčan mal vo zvažovaní o svojom pôsobisku v sezóne 2014/2015 jasno od začiatku: "Mohol som ísť aj za hranice, no prvoradým bol pre mňa Zvolen. Jednoducho som tu chcel zostať. Som rád, že sme sa napokon dohodli."

Juraško podpísal s HKM kontrakt do konca apríla 2015. Tridsaťročný obranca, ktorý bol kapitánom tímu po odchode Lukáša Juríka do Rakúska, zvažoval aj o zmene prostredia, no napokon sa rozhodol zostať v rodnom meste. "Samozrejme som zvažoval všetky možnosti. Aj do letnej prípravy HKM som sa po dohode s pánom trénerom Turekom zapojil s tým, že nie je isté či so mnou bude môcť od augusta počítať," uviedol pre klubovú webstránku.

Po odchode Jaroslava Obšuta do rumunského Brašova a Jána Muchu do Českých Budějovíc bude na Juraškovi podstatná časť zodpovednosti v defenzíve "bryndziarov". "Mužstvo je o kolektíve, nie o jednotlivcovi. Skladá sa to tu zatiaľ dobre a po kvalitnej príprave by také mohli byť aj výkony," zaželal si Juraško, ktorý odohral v sezóne 2013/2014 v drese Zvolena 59 zápasov a zaznamenal v nich šesť gólov a deväť asistencií.